Arkadaşlar herkese öncelikle merhaba...
Yaklaşık 2 hafta önce Western Digital 1.5TB Caviar Green 64MB Cache dahili hard disk aldım. İşin aslı 10 yıldır bu alanda Seagate düşkünü bir kullanıcıyım. Kendime aldığım ve başkalarına dizdiğim sistemlerde de hep Seagate markasını tercih ettim. Şu an Windows XP X64 kullanıyorum Seagate hard diskimde kurulu olarak. Beraberinde de bu hard disk var Secondary olarak. Sormak istediğim şey şu: Oyun oynarken bazen(Fakat kesinlikle) 4-5 saniyelik donma yaşıyorum, sonra tekrar düzeliyor oyun. Artık çıldırmak üzereyim, hard diski çıkarıp pencereden aşağı atma safhasına geldim. HDD'nin bana forumlarda hep çok güzel olduğu söylendi(Burayı kastetmiyorum); dolayısıyla almaya karar verdim ama aldığıma bin pişmanım.
WD'nin kendi sitesinde Jumper ile ilgili birtakım şeyleri var:
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1679#jumper
Jumper ayarlarını 7-8 yaptığımda diski tekrar biçimlendirmem gerekiyor. Dolayısıyla 400GB'lik bir yedek almayı da bir hiç için istemiyorum. Çözüm olup olmayacağı konusunda fikri olan var mı acaba?
Ayrıca bir diğer konu da, hard diski bölmem konusunda. Sanırım performans olarak daha iyi olurmuş ama sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Bu hard diski kullanan ve benimle aynı tecrübeyi yaşayıp da sorunu çözebilenlerden özellikle yardım istiyorum.
İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...