WD 1TB HDD Okuma-Yazma Hatası

radyoaktif
15-06-2010, 15:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Bir süre önce aldığım 1TB WD1001FALS Caviar Black HDD'yi 1 senedir kullanıyorum en azda 20,30 kere format yemiştir. HDD'yi C (100GB Sistem) ve D (900GB Depo) olarak bölüp kullanıyorum. Sorunum şu; HDD'de okuma yazma hatasına bağlı olarak PC'de geçici bazende kalıcı donmalar meydana geliyor ve bu donma anlarında XP ortamında hoparlörlerden yada kulaklıktan ses çıkmasına sebep olan (müzik, video, oyun vs) bir uygulama çalışıyorsa, bu uygulamaların çıkardıkları seste 1'er saniye arayla "cızırt cızırt" şeklinde bozulmalar oluyor. Bu durum o an HDD'nin okuma-yazma hatasını ve PC'yi dondurduğunun ispatını, çıkan seslerede yansıttığının göstergesidir. Bir süre öncede bu "cızırt cızırt" sesli donma problemi ile ilgili defalarca konu açmıştım ve bu sorunun ya ekran kartından yada işlemciden kaynaklandığını sanmıştım o yüzden iki donanımıda çıkarıp temizleyip termal macun sürüp yerine oturtmuştum ve sorun düzelmiş gibiydi ama şimdi bu sorun tekrar baş gösterdi ben gene işlemciyi temizledim format attım ve donmalar durdu ama bir süre sonra tekrar başladı sonra herhalde yalnış format atmışım diye düşünüp 1 gün içinde tam 6 kere daha format attım ama sorun gene devam ediyordu ve anladım ki bu sorun kesinlikle HDD'den kaynaklı.

Bunlar ile ilgilide 1,2 ss ekliyorum; bu testleri yaparkende HDD daha çok takıldığından PC 1,2 kere kitlendi. Reset attığım zaman donmalar devam ediyordu bende PC'yi kapatıp 5dk dinlenmesini bekledikten sonra tekrar açıyordum anca öyle HDD XP'yi açacak hale geliyordu.

Burada bir "warning" gösteriyor bunun tam olarak ne olduğunu anlamadım


Scan Error testinde bir sorun yok daha öncede defalarca bu testi yaptırdım (Bad Sector felan yok yani sadece okuma-yazma hatası) ama bu seferki test çok yavaş ilerlediğinden başlangıçta kesmek zorunda kaldım diğer testleri yaptığım esnadada PC kalıcı olarak donabiliyor o yüzden o testleri ekleyemesemde söyleyebilirim ki onlarda pek iç açıcı değiller.


Evet arkadaşlar sorunumu umarım anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır. Sizlerin yorumlarınıda bekliyorum. Şu anda bu hard diski garantiye göndermekten başka hiç bir çarem yok değil mi? HDD'nin bu kadar çok format yemesi bu duruma yol açabilir mi? Ama diğer 250GB Samsung HDD'im bu WD'den daha çok format yemesine rağmen takır takır çalışıyor. Beni bu durum ile ilgil detaylı bir şekilde bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar. Selametle...