Web sitesi üzerine birkaç soru

Der Rote BaroN
28-08-2009, 23:32   |  #1  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arkadaşlar, web tasarımı konusunda ahkam kesecek bilgiye ve geçmişe sahip değilim. Dolayısıyla sormadan da öğrenemeyeceğim pekçok şey var. Zamanı ve sabrı olan bir arkadaş varsa aşağıda bayağı bir sorum olacak. (:
 
1. Muhtemelen kendi ad ve soyadımı taşıyan .com uzantılı bir web sitesi açmak istiyorum. İçeriği daha kesinleştirmedim. Paralı olarak domain ve host paketi alacağım. Güvenilir ve sürekli bir firma tavsiye eder misiniz?
 
2. Bazı kişisel web sitelerinin uzantısı, com yerine .info. Uzantıların anlamını biliyorum ama uzantının .com veya .info olmasının teknik olarak bir farklılığı var mı?
 
3. Mesela bir site http://www.falanfilan.com iken, bir diğer site http://falanfilan.com şeklinde. Bunun farkı nedir?
 
4. Joomla ve Wordpress'i karıştırdım biraz. Alan adı ve hosting'i alınca kendi sitemi yapayım diyorum ama web tasarım bilgim yok. Hiç uğraşmadan bir firmayla anlaşıp site mi yaptırtayım? Siz ne dersiniz? Bütçe derseniz sorunum yok ama çok da para vermek istemem.
 
 

OnlyMann
28-08-2009, 23:45   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

1. tutulacak bilgilerinizin önemine göre önerim tr.net olabilir ancak ücret pahalı olabilir.
2. uznatılar açılan sitenin hangi organizasyon içerisinde yer aldığını gösterir. com özel firmalar dolayısıyla isminizde bir firmanın olma olasılığı yüksek bu da alamamınız demektir. yani biri isminizi almışsa siz alamazsınız. info ise genel içerikli bir sitedir. bilgilendirme amaçlı yani diğeri (com) ticari amaçlı olmadığı için bulunması kolay olacaktır. zaten her durumda da bir isim ve yer ücreti ödenmesi gerekecektir ki bu ücreti belirleyen tutmak istediğiniz bilginin kapasitesi ile doğrudan orantılıdır.
3.bana kalırsa iki isim arasında da bir fark yok sonuçta isme yönlendirmeyi yapan dns bilginizi tutan DNS suncudur ki isim aldığınız yere özellikle belirtmeniz gerekebilir. 
4.bunlar hazır paketlerdir. firma kendi makinaları üzerinde hazır siteleri tutar ve siz hangi şeklini (görünümü) kullanacaksanız onu belirlersiniz ve yayına başlar. sadece göstereceğiniz bilgileri resim ve medyaları atmanız yeterli olacaktır. sayfa düzenlemesini yaparsınız ve yayınlanır. bununla birlikte kendiniz de tasarımlar yapabilirsiniz ve yayınlayabilirsiniz. ancak bu paketlerde bu tür tasarımlar yapma şansınız  çok yüksek değildir. sadece size verilenleri kullanabilirsiniz. genellikle her tür tasarıma uygun hazırlanmış şablonları mevcuttur ve istediğinizi kullanabilirsiniz.

tayfunsg
04-09-2009, 17:37   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

arkadaşta cevaplamış bende bildiğim kadarıyla cevaplıyayım.
1:şirketlere bence hostbuldan bak kafana göre mutlaka bir firma bulursun.uzun zamandır yayında olan güvenilir sitelerin host şirketlerine bak demek güvenliki iyi bir site oradan alıyor.en fazla türkiyede adnı duyduğum natro var yabancı şirket olarak goddady.com var (bide com.tr lisi var o şirketle bi alakası yok)
2:uzantılar sitenin içeriğini gösterir.mesela gov uzantısını devlet daireleri org uzantılarını dernekler vb. edu uzantıları üniversiteler. k12 ilk ve orta öğretim okulları... kullanıyor.arada bir fark yok ama com ve net insanların daha çok hoşuna gidiyor
3:fark yok google uzantıya göre değerlendrme yapmıyor.
4:basit html tasarım programları ve blog siteler var bunlarla tasarım yapabilirsin.html tasarlarsan yardımcı olmaya çalışırım.asp php... diğerleri genelde professionaller için.yada aspindir'den bir script indirip kendine göre tasarlayabilirsin ben öyle yaptım

eolos
04-09-2009, 20:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

1.si oncelikle alan adı almalısın chipinde bir zaman önerdiği turhostatan alabilirsin. bende ordan aldım memnunum
2. si com daha güzel olur
3.sü iki adres arasında bir fark yoktur sadece www yoksayılmıstır.
4. sü blogengine.net kurmanı tavsiye ederim asp.net tabanlıdır