Web Tabanlı Oyun Yapmak İstiyorum

sadik0076
09-01-2013, 14:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Öncelikle herkese günaydın, iyi günler diliyorum. Yıllardır kafamda kurcaladığım ve bir türlü hayata geçiremediğim bir hayalim var ve çok hevesliyim. Diğerlerine benzemeyen bir web tabanlı oyun yapmak istiyorum. Sadece bir kuru hayal olarak kalmasın diye neredeyse yerli yabancı tüm web t. online oyunların tamamını oynadım kavradım. Çoğu oyunun mantığı aynı olduğunu farkettim. Oyunların senaryosuna dahil hepsinden biraz kendime pay edindim. Oyunlardaki eksikleri de bir kenara aldım. Örneğin rolünü yaptığın karakterden zaman geçtikçe cok uzaklaşıyorsun. Oyundaki karakterin sadece aracın olarak kullanıyorsun. Oyunun en iyisi olmak için geceni gündüzünü harcıyorsun. Genelde oyunlar böyle.
              Benim yapmak istediğim oyun biraz e-republik, biraz LOTR, biraz BloodMoon, biraz Kingdoms of Camelot hatta Knight Online tarzı. Ve senaryosu, oyun içi menülerini hatta hangi karakter en başta ne kadar vuruş, savunma büyüden kurtulma oranına kadar hesapladım. Yalnızca tek sorunum web'e geçirmek için ne bir Java, asp html gibi gerekli şeyleri bilmiyor olmam.
              Büyük oyun şirketlerinin bazılarının bünyesinde browser oyunları mevcut. Bunlara baktığımda gerçekten ''Ne kadar basit şeyler. Bu sctriptlerle bunları mı yapıyorlar gerçekten?'' dediğim oluyor. Tüm oyunların hepsini şirketler yapıyor olamaz. Diğer insanların fikirleriyle oyun yaptıkları oluyor mu? Ben bu projemi tamamlarsam Joy Game gibi şirketler benim fikirlerimi dikkate alıp bu oyunu yaparlar mı? Cevaplarınızı güncel olarak kontrol edeceğim. Her türlü fikirlerinizi yorumlarınız paylaşırsanız beni mutlu edersiniz şimdiden teşekkürler.

coskun00
09-01-2013, 19:54   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Merhaba,
Fikirlerini Joy Game gibi firmalar değerlendiremez Joy game genelde başka şirketlerin yaptığı oyunları onlar ile anlaşarak yayıncı firma olarak server'larında oynatıyor diye biliyorum. Bununla birlikte şöyle bir şey de olabilir asıl oyunu yapacak firmaya fikrini ulaştırabilirler fakat ihtimal düşük. 
Ayrıca çok kapsamlı oyunlar WEB ortamında uygulanabilirlik açısından kısıtlı kalabiliyor. Basit, sade ve düşük boyutlu oyunların WEB ortamları için seçilmesini doğal karşılıyorum.
Sanırım kafandaki fikri gerçekleştirmek için server - client yöntemi kullanılarak bir şeyler yapılabilir.

Ha şunu da söyleyeyim bu işlerin içinde değilim fakat senin gibi benim de merakım vardır :)
Verdiğim bilgiler profesyonel yorumlar değildir, yalnızca bir fikir...

sadik0076
09-01-2013, 20:57   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

yorumun için teşekkür ederim :)