Web tarayıcıları hangi dille ve programla yazılır

themky
15-12-2009, 19:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj

Arkadaşlar çok merak etiğim bir soruyu size soruyorm. Lütfen sadece az da olsa bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Sorum: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera gibi web tarayıcıları hangi dille ve hangi programlama programıyla (Visual C++, Borland C++, Visual C#, Visual Basic gibi) yazılmıştır?

ve ben Mozilla Firefox'a eklenti yapmak istiyorum nasıl yapabilirim... (Bu arada mozilla.org/developer sitesindeki başlıkları ben çevirdim :D )

Kapalı Hesap (135391)
15-12-2009, 20:01   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Sanırım forumda vardı ? Ve  başkada yapılan bir tarayıcı vardı belki orada yazar

panda34
15-12-2009, 20:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
Alıntı: themky  
Arkadaşlar çok merak etiğim bir soruyu size soruyorm. Lütfen sadece az da olsa bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Sorum: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera gibi web tarayıcıları hangi dille ve hangi programlama programıyla (Visual C++, Borland C++, Visual C#, Visual Basic gibi) yazılmıştır?

ve ben Mozilla Firefox'a eklenti yapmak istiyorum nasıl yapabilirim... (Bu arada mozilla.org/developer sitesindeki başlıkları ben çevirdim :D )

Web tarayıcıları, en azından popüler olanların tamamı C++ dili ile yazılmıştır, Visual yada .NET değil düz C++
Firefox'a eklenti yazmak için de Javascript ve XUL bilmelisiniz.