Arkadaşlar konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama, yanlışsa özür dilerim. Öncelikle ben 10.sınıf öğrencisiyim ve ticaret meselek lisesi muhasebe-finansman bölümü, yalnız ilk tercihim muahaseydi 2.cisi EML-Bilgisayar bölümüydü ve muahsebeyi kazandım ama şöyle bir şey var , bu saatden sonra EML'ye geçiş geçiş yapamayacğıma göre muhasebe okuyacağım ama son zamanlarda meslek liselerinde katsayı oranı kalktı gibisinden bir duyum aldım ve üniversite sınavına melek lisesi öğrencilerininde eşit bir şekilde giriceni öğrendim yalnzı ben web tasarımcısı olmak istiyorum ve katsatı oranıda kalktığa göre hala şansım varmı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim,(hangi bölümü şeçmeliyim,web tasarım için hangi üniversiteyi tercih etmeliyim ) bilmiyorum ..(
Web Tasarım Mesleği Hakkında(Yardım)
Web Tasarımı hangi dalda yapıcaksın birşirketemi girmeyi düşünüyosun yoksa dükkan acıp tabelasına web site tasarlanırmı yazıcaksın ? veya başka birşeymi . Aslında ben web tasarımı serbest meslek olarak biliyordum kursa gidip sertifikasını alan serbest olarak başlıyor bu işe.
kursa gidip sertifika alınca kendim bir ofis tarzı bir şey açabiliyorum yani? dostum şimdi şöyle ben fazla bir bilgi sahibi olmadığım için beni daha çok aydınlatırsanız sevinirim. Tüm alternatiflerden bahsederseniz
Web tasarımın 2 tarz kursu var kodlama ve grafik/animasyon tabanlı eğitim
kodlamanın bissiürü çeşiti var html php css asp vb.
Maddi durum iyise ofis tarzı bir dükkan kiralarsın o çevredekiler felan gelir aslında bu tavsiyem değildir.
işi iyice ögrenince bir site acarsın veya host şirketi reselleri felan alırsın
sonra host şirketinde hem domain satarsın hem web tasarım hizmeti koyarsın millete domain +tasarım şu miktara der web tasarımdan anlamayanlar zaten domain i alır bide tasarımı yaparsın admin panelli scriptler var eğer okadar ustalasırsan güzel bişey cıkartırsın.
Sana tavsiyem reselleri burdan al http://www.resellerclub.com/
Birde Bir soru suanki webtasarım kabiliyetin ne kadar ?
Bişeyler biliyorsan günümüzdeki en rahat işlerden biri
Hem zevkle yapılıyor hemde kazancı iyi
hünerlerine göre bir site için 100-200 tl verebilcekler var düşünsene,
1ayda 10kişinin site tasarımını yaptın.
100*10=1000 TL
oturdugun yerden para kazanma yolu ama işte işin en zor kısmı kodlama bilgisi okadar çok kod varki.
Hiçbişey bilmiyorsan adobe fireworks, flash pro, photoshop, dreamviewer eğitim videolardından kendini geliştirmeye çalış bu 4ünle güzel bir site tasarımı yapabilirsin. Hemde kodlama bilgisi gerektirmez.
Videolarlada nereye kadar ?
Hemen bir kursa yazıl Gençlik ve spor merkezlerinde genelde kurs verirler.
Özel yerlerde var tabi.
Sormak istedigin başka bişey varmı ?
1 yıldır photshop kullanıyorum çizimlerim olan üstü ama kodlama konsunda iyi değilim hatta deneme yaptım daha doğru ama geliştirceğim kendimi tabiki,yanlış hatırlamıyorum en kötü web tasarım 500tl civarı diye biliyorum 5000tl ye kadar çıkıyor, neyse anlattığınız şeyler için teşekkür ederim.Az çok kafamda bir şeyler şekillendi
Bende tic.mes. lisesi web tasarım son sınıf öğrencisiyim. Bu işi tamamen kaparsan, yani profesyonel olursan oturduğun yerden süper para kazanırsın. Ama bence bu işte profesyonel olmak çok zordur. Grafik tasarım bilmen gerekir ki bunun yanında yaratıcılığın olmalı, farklı tasarımlar yapmalısın. En zoruda programlama kısmı. Programlama yeteneğin varsa bu işi kesinlikle yap. Ben programlamada kendimi iyi bulmadığım için bu işin sadece grafik tasarım kısmına yönlendim. Üniversitede 4 yıllık grafik tasarım okuyarak grafiker olma hedefim var. Bu iştede iyi para var. Reklam şirketlerinde, grafik tasarım şirketlerinde 4 yıllık mezunsan EN AZ 2500 TL maaşla işe başlarsın...