Merhaba.
Bugün sizlere kafama takılan soruları sormak istiyorum. İlk olarak kendimden bahsedeyim. Ben geçen yıl meslek lisesi web tasarım bölümü mezunu oldum ve bu işi de gerçekten severek yapıyorum. Üniversitede bilgisayar programcılığı okuyacağım uzaktan öğretim şeklinde ve bu süreçte de iş hayatına girdim. Şuan bir firmada web tasarımcısı olarak çalışıyorum. Aslında şuan yaptığım işe "tasarımcı" yakıştırması yapmam çok doğru olmaz. Çünkü şuan yaptığım siteler Wordpress, Opencart şeklinde hazır sistemler. HTML ve CSS iyi derece de biliyorum bu şekilde de site çalışmaları yaptım ancak tamamlamadım. Ve şuan sadece Wordpress, Opencart ile site yaptığım için bu işten ayrılıp bir firmaya başvurduğumda sadece bunları yapabiliyor olsam işe dahi alınmam diye düşünüyorum. Bu işi gerçekten seven ve tasarıma çok önem veren birisiyim asla "bu kadarı yeter" demem. Önemsiz bir işte olsa tam anlamıyla göze hoş gelecek hale sokmadan o işi bırakmam.
Kendimi yeteri kadar anlattığımı düşünüyorum şimdi sorulara geçiyim.
1) Ben bu işi bir ömür yapacağım için kendime iyi bir yol çizmem gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
2) Sadece hazır sistemlerle tasarımcı olamayacağımı düşündüğüm için tam anlamıyla "web tasarımı yapıyorum" diyebilmem için ne yapmam gerekiyor?