WEB VİDEOLARI

HPQ-User
04-03-2008, 20:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

NEMESİS sormuş:
WEBDEN İNDİRDİĞİM MUSİC VİDEOLARINI DVD PLAYERDE İZLEYEBİLMEK İÇİN NERO PROGRAMINI KULLANARAK DVD'YE YAZMAK İSTİYORUM AMA NEROYU AÇIP ADD BUTONUNU TUŞLADIĞIMDA 700 TANE VİDEODAN SADECE 5 TANESİ ÇIKIYOR.ŞİMDİ İKİ TANE SORUM VAR.1) NEDEN BÖYLE OLUYOR 2)HEPSİNİ DVD 'YE YAZABİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?  ŞİMDİDEN      TEŞEKKÜRLER.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
VESTEL ONYX

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

ezirrize
05-03-2008, 18:51   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

DVD formatındaki videoları DVD'ye yazarken videoların boyutundan çok uzunluğu önemlidir. DVD'lerin üzerinde kaç dakikalık video alabileceği yazar. Örneğin toplamda videoların boyutu 3 GB iken uzunluğu 3 saat ise uzunluğundan dolayı bunları bir DVD'ye DVD oynatıcıda izleyecek şekilde yazamazsın. Videoların kalitesini düşürerek daha uzun şekilde bir DVD'ye sığdırabilirsin, fakat 700 tane video için daha fazla DVD gerekir(videoların uzunluğuna bağlı). Ben 2 saatlik bir filmi bir DVD'ye yazmıştım, ama o zaman ses ve görüntü kalitesinde büyük düşüş oldu.

uGuR.uK
05-03-2008, 19:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

o 700 tane web videosu büyük ihtimal flv veya baska bi nero tarafından desteklenmeyen formattadır, o yuzden gozukmuyor olabilir. Total Video Converter veya SUPER adlı yazılımlarla videolarını divx, avi, mpeg vs. farklı bi formata donusturup atmayı dene. ayrıca arkadasın dedigi gibi o videolar farklı formata gecince dvd icin cok fazla yer kaplar...