webcam - modem sorunu!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
LionHearteD
31-01-2004, 15:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

ya arkadaşlar pcye webcam i bağlayıp kullanıyorum...ama bilgisayarı kapatıp tekrar açınca microsoft tv..... (tam hatırlayamıyorum tv/video capture gibi bişeylerdi sanırım) diye yeni bi aygıt buluyor ve masa üstünde ağ komşuları kısayolu çıkıyor...bundan sonra internete bağlanmayı denediğimde normal bi şekilde bağlanıyor ama internete bağlı değilmişim gibi gözüküyor yani ne msn ne icq nede web siteleri açılıyor internet ile ilgili hiç bir şey yapılmıyor ama bağlantı işareti sağ alt köşede duruyor...lütfen bi bilgisi olan varsa yardım etsin...şimdiden teşekkürler...

hasanyasin
31-01-2004, 20:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

You are not immortal! You have inside you only the blood of yourself.
I hope you have rivals, but maybe, you don't have rivals, if you don't have anything to rival for.
And lastly, anyone can be your equal or superior... Gülümseme

Büyük ihtimalle bu kameranın sürücülerini doğru yüklemedin. Kamerayı takmadan sistemi başlattığında internet sorunun devam ediyor mu?

Kamera ve modem sürücülerini farklı sıralarla yüklemeyi dene. Yani önce modem sonra kamera; sorun devam ederse önce kamera sonra modem.

LionHearteD
31-01-2004, 20:37   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

öncelikle benim yazdığım bi şarkı sözüydü ama cevabın güzel olmuş sağol :))

zaten kullandıktan sonra webcam i söküyorum ve bilgisayarı öyle kapatıp öyle açıyorum yani bağlı olmadan sürücü kısmına gelince en az 10 kere denedim farklı kombinasyonlarla yüklemeyi ama bir işe yaramadı...

hasanyasin
31-01-2004, 21:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Eğer kamerayı sistemden uzaklaştırıp sürücülerini de kaldırdığın halde bağlantı sorunu yaşıyorsan bu modemden ya da hizmetlerini satın aldığın ISS kurumundan kaynaklanıyor olmalı...

Bağlı göründüğün halde internete erişememen, sorunun ISS kaynaklı olduğu ihtimalini yükseltiyor. Bunu anlamak için çeşitli şeyler yapabiliriz. Öncelikle IP numarana bir bak. Çalıştığın ISS, hangi firma? Bu firmayı bir ara da sor; de ki, kardeşim internete bağlansanıza, ben size bağlanmak için o kadar uğraşıyorum siz internete bağlanmıyorsunuz, hayret bir şey de...

Bu agresif tutumdan önce, şunu bir deneyelim arkadaşım: Bağlantıyı aç ve ISS telefonu yerine cep telefonu numaranı yaz ve bağlan. Cep telefonun çalarsa ve arayan numara bilgisayarın bağlı olduğu hatta aitse [aynı anda başka birinin cepten arama ihtimali de var! Gülümseme ] o zaman zavallı modeminin ve kameranın hiçbir suçu günahı yok demektir. Garibanlara boşuna yüklenmeyelim daha fazla... İlk hedefimiz güler yüzlü ISS müşteri temsilcisini sinirlendirmek olacak...

Bu mesajı çok mu fazla neşeli yazdım yaa? Gülümseme

LionHearteD
01-02-2004, 01:14   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj

iss ile hiçbir alakası olduğunu sanmıyorum sanırım sorun modemde çünkü arayıp konuştuğumda herşey normal gözüküyor şu anda normal bi şekilde bağlısınız dediler...(veezy kullanıyorum bu arada) modemi değiştirip bi denicem...

LionHearteD
01-02-2004, 01:17   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

bu arada söylemeyi unuttum bu durumdan kurtulmakta çok zor oluyor yani kurtulmak için ya windows un yeniden yüklenmesi ya da ms-dos tan scanreg komutuyla önceki yedeklerden başlatılması gerekiyor...ama bi süre sonra yedeklerin hepsi sorunlu oluyor ve format atmak gerekiyor...

hasanyasin
01-02-2004, 01:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Modemi kullanarak cep telefonunu aradın mı? Sonuç ne oldu? Neden hemen formata girişiyorsun?

Format ve işletim sistemini yeniden kurmak, çözemeyeceğimiz kadar çok sorun olduğu zaman tercih edilebilir ancak. Son söylediğinden de anladığım, aynı sorunu daha önce de yaşamış olman. Bu sorunu şimdi çözelim ve hayat boyu format atmaktan kurtul, ne dersin? Gülümseme

LionHearteD
01-02-2004, 12:43   |  #8  
OP Taze Üye
10 mesaj

allah derim ama çözebilecekmiyiz bakalım daha denemedim dediğini birazdan denicem...

LionHearteD
01-02-2004, 15:21   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj

evet aradım ve pc nin kullandığı hat gözüküyo yani nete bağlandığım numara gözüküyo...şimdi ne olcak?

hasanyasin
01-02-2004, 15:28   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Telefon numarasını 146 girerek internete bağlan. 5 dakka denemeden bişey olmaz. Gülümseme

Bilmeyenler için: 146 Telekomun şifresiz bağlantı servisi ve saat ücreti diğer ISS'lerin 2.5 katı civarında...

Bunu denedikten sonra da internet bağlantın olmazsa, o zaman biraz daha uzun bir mesaj yazmam gerekecek; ama azmettim, bu sorunu çözeceğiz! Gülümseme

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 01 Şubat 2004 15:33
LionHearteD
01-02-2004, 19:01   |  #11  
OP Taze Üye
10 mesaj

ne yazık ki uzun bir mesaj yazmak zorunda kalacaksın aynı sorun 146 da da devam ediyor bağlanıyor ama veri aktarımı yok bağlı değilmişim gibi gözüküyor...

LionHearteD
01-02-2004, 19:04   |  #12  
OP Taze Üye
10 mesaj

unuttum bişey daha var webcam in sürücülerini doğru bir şekilde yüklüyorum kapatıp açınca microsoft tv/video connection aygıtını buluyor ve webcam i yine görmüyor tekrar tanıtmam gerekiyor yani sürücüyü tekrar yüklemem gerekmiyor webcam bağlı olmasına rağmen tekrar yeni aygıt arayarak buluyorum onu...

LionHearteD
03-02-2004, 22:33   |  #13  
OP Taze Üye
10 mesaj

sonunda olayı çözdük...tabii ki hasanyasin in büyük yardımlarıyla hem sorunu çözmüş olduk hem de pc hakkında bir çok şey öğranmiş oldum ilerde gerçekten işime yarayabilir...win xp ye geçtim (98 se vardı önceden) zaten sorunun büyük bi bölümü bu sayede halloldu ama hasanyasin olmasaydı buraya kadar bile getiremezdim gerçekten çok büyük sorunlar vardı...burdan bir kere daha kendisine teşkkür etmek istiyorum...çok sağol hasanyasin...

Micy
11-02-2004, 11:26   |  #14  
Yıllanmış Üye
171 mesaj

Hoşgeldin Lion seni buralarda görmek ne güzel Hasan abi gerçekten bizlere çook yardımcı oluyor.