webcam-yazıcı Çalışmıyor windows 7 de [Çözüldü]

OSMAN BAĞÇEVAN
28-10-2009, 18:37   |  #1  
OP Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bazı webcam ve yazıcıların üreticisi(ler) windows 7 ile uyumlu sürücüler çıkarmıyor..biz ona ''ne olduğu belirsiz markalar'' diyoruz :)
Şimdi bu ''ne olduğu belirsiz''webcamlerimizi yada yazıcılarımızı yada başka birşeyimizi windows 7 de çalıştırıcaz..

normal yüklediğimizde uyumluluk sorunları var,yüklenmiyor, çalışmıyor gibi sonuçlar elde edebiliyoruz..
Biz de bunu xp modunda(vista modu da olabilir ki ben vista modunda kurdum :)) kurucaz..
işlemciniz destekliyorsa ,burada ki anlatılanlarla kurabilirsiniz..
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html

Diyeceksiniz ''benim işlemcim desteklemiyor..'' 
o da kolay...
VMware Workstation 6,5,3 programını kullanıcaz..farklı bir programlada yapılabilir ama ben çoğunu denemiş birisi olarak VMware yi çok beğendim..kolay kullanımı , kolay bir arayüzüne sahip.neredeyse ek ayar hiç gerekmiyor diyebilirim, windows 7 gibi yani full otomatik ;)

VMware ' nin ayarlarını önerilen şekilde yapıyoruz ve programı açıyoruz..
Şimdi kuracağımız işletim sistemine gelelim..Pardon sanal işletim sistemi..
Programın penceresinden ''File''  ,
New
Virtual Machine
ye tıklıyoruz ve önerilen ayarlarda yada kendi belirlediğimiz ayarda sanal işletim sistemini kuruyoruz..

Finish dedikten sonra işletim sistemimizi yüklemeye başlıyoruz..İşletim sistemimizi kurduktan sonra virüs programı,ses sürücülerimiz,ekran kartı sürücüsüne gerek yok..hiçbirşeye gerek yok yani..

Ben sadece windows live messenger i yükledim ki kameramla konuşmak için..
Şimdi ise yapmamız gereken ,kamerayı takmak ve kamerayı programa tanıtmak..bunun için kamerayı usb girişine taktıktan sonra ;

resimde ki sağ altta kameramızın markası (ne olduğu belirsiz markasının yazdığını görüyorz:))
buraya sağ tıklayıp en üsteki ''Disconnect'' dememiz yeterli..artık gerçek işletim sistemimiz değilde , sanal işletim sistemi kamerayı okuyor ve çalıştırıyor..Benim orite rn 3700 , windows 7 sürücü çıkmamış bir kamera gibi..

buyrun ispatı da burada :

Kameramızın sürücüleri eğer bir cd/dvd de ise, cd/dvd-rw a cd/dvd yi taktıktan sonra , üsteki kamerayı işletim sistemine tanıttığımız gibi yapabiliriz..
aynı şekilde flash diskimizi de orada ki anlattığım gibi tanıtılabilir..

Dikkat : Ram miktarınızı dengede tutmanızı öneririm..Dengede tutamazsanız , bilgisayar kasıcak, donacaktır..Program için herhangi bir ram tavsiyesinde bulunmuyor, dengesiz iseniz 4 gb bile yetmez !

Bundan önceki konularımda(yazıcı ve webcam çalışmıyor) bana yardım edenlere tekrar tekrar teşekkür ederim..

okuduğunuz için teşekkürler..
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... dows-7-de_4101.html

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 28 Ekim 2009 19:01
PcMaKeR
28-10-2009, 19:05   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

vmware 6.5.1 sürümünden sonra baya yol katetti.

usb aygıtları çok iyi yansıtıyor sanal işletim sistemine. doğal olarak usb camerada yansıyor. vmware dışındaki sanallaştırma yazılımlarına pek güvenmemek lazım. Microsoft hyper-v 2 de baya geliştirdi ama kurumsal olduğundan bireysellerde şuan en iyi VMWare Workstation.

PcMaKeR
28-10-2009, 19:07   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Bu arada Osman vmware işlemci desteklemesede tam çalıştırmıyor. Millet özenipte kurulumda sorun yaşarlarsa tepene üşüşürler... VMware gıcıklık yapabiliyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
28-10-2009, 19:08   |  #4  
OP Denetmen
6,606 mesaj

nasıl PcMaker ?
konuya ekleyim , buyur açıklayıcı birşekilde anlatırsan ?

PcMaKeR
28-10-2009, 19:18   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Yokyok ekleme yazı güzel.
Yalnız başıma geldi p4 presscott serisinin ilk işlemcileri intel vt destekli değildi. (sanllaştırma) vmware ise işi donanımsal değil ama yazılımsal çözüyordu yanlız aşırı yavaşlama ve çökmeler oluyordu zaten vmware uyarır işlemciniz sanallaştırma destekli değil problem çıkar diye. vistada sanallaştırma yapacaktım hemen hata vermişti ordan aklımda kalmış 1 sene öncesinin. ne olur ne olmaz diye. Blog yapsaydın ya daha iyi olurdu. Boşver bir tane blok yap ana sayfada görünsün forumda bulamazlar ordan daha çok okuyan olur.

OSMAN BAĞÇEVAN
28-10-2009, 20:17   |  #6  
OP Denetmen
6,606 mesaj

blog a da yazdım PcMaKeR ,
En aşağıda ki link blog linki zaten, sonradan ekledim görmedin galiba :)
dediklerini anladım , dediğin gibi düzeltmeye gerek yok..teşekkür ederim ,bilgilern için..yanlış birşey olsaydı yani düzeltmek lazım , istemem yanlış birşey yazmayı..

hatta blog da yazım kurallarına dikkat etmeye çalıştım , bir de bir resim daha ekledim..tıklayın , okuyun reklam olsun ;)

hasan_gul
28-10-2009, 21:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
615 mesaj

OSMAN BAĞÇEVAN hocam çok güzel anlatmışısnız

Mustafa@PC
28-10-2009, 22:53   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Osman yazı için Teşekkürler...

Bu arada WMware Workstation 7.0 RC sürümü var, duyurulur ;

https://www.chip.com.tr/blog/hali ... -rc-hazir_3901.html

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 28 Ekim 2009 22:55
OSMAN BAĞÇEVAN
28-10-2009, 22:56   |  #9  
OP Denetmen
6,606 mesaj

: )
sonradan teşekkür :P

blog yazımda hepsi var Mustafa@PC , yine de konu eksik olmasın tabiki , teşekkürler :P

Mustafa@PC
28-10-2009, 23:00   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
: )
sonradan teşekkür :P

blog yazımda hepsi var Mustafa@PC , yine de konu eksik olmasın tabiki , teşekkürler :

Hayır, en baştan yazacaktım teşekkürü ama o verdiğim linki buldum, koydum, cevaba derken unutmuşum teşekkürü, hemen ekledim... :)