bazı webcam ve yazıcıların üreticisi(ler) windows 7 ile uyumlu sürücüler çıkarmıyor..biz ona ''ne olduğu belirsiz markalar'' diyoruz :)
Şimdi bu ''ne olduğu belirsiz''webcamlerimizi yada yazıcılarımızı yada başka birşeyimizi windows 7 de çalıştırıcaz..
normal yüklediğimizde uyumluluk sorunları var,yüklenmiyor, çalışmıyor gibi sonuçlar elde edebiliyoruz..
Biz de bunu xp modunda(vista modu da olabilir ki ben vista modunda kurdum :)) kurucaz..
işlemciniz destekliyorsa ,burada ki anlatılanlarla kurabilirsiniz..
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html
Diyeceksiniz ''benim işlemcim desteklemiyor..''
o da kolay...
VMware Workstation 6,5,3 programını kullanıcaz..farklı bir programlada yapılabilir ama ben çoğunu denemiş birisi olarak VMware yi çok beğendim..kolay kullanımı , kolay bir arayüzüne sahip.neredeyse ek ayar hiç gerekmiyor diyebilirim, windows 7 gibi yani full otomatik ;)
VMware ' nin ayarlarını önerilen şekilde yapıyoruz ve programı açıyoruz..
Şimdi kuracağımız işletim sistemine gelelim..Pardon sanal işletim sistemi..
Programın penceresinden ''File'' ,
New
Virtual Machine
ye tıklıyoruz ve önerilen ayarlarda yada kendi belirlediğimiz ayarda sanal işletim sistemini kuruyoruz..
Finish dedikten sonra işletim sistemimizi yüklemeye başlıyoruz..İşletim sistemimizi kurduktan sonra virüs programı,ses sürücülerimiz,ekran kartı sürücüsüne gerek yok..hiçbirşeye gerek yok yani..
Ben sadece windows live messenger i yükledim ki kameramla konuşmak için..
Şimdi ise yapmamız gereken ,kamerayı takmak ve kamerayı programa tanıtmak..bunun için kamerayı usb girişine taktıktan sonra ;
resimde ki sağ altta kameramızın markası (ne olduğu belirsiz markasının yazdığını görüyorz:))
buraya sağ tıklayıp en üsteki ''Disconnect'' dememiz yeterli..artık gerçek işletim sistemimiz değilde , sanal işletim sistemi kamerayı okuyor ve çalıştırıyor..Benim orite rn 3700 , windows 7 sürücü çıkmamış bir kamera gibi..
buyrun ispatı da burada :
Kameramızın sürücüleri eğer bir cd/dvd de ise, cd/dvd-rw a cd/dvd yi taktıktan sonra , üsteki kamerayı işletim sistemine tanıttığımız gibi yapabiliriz..
aynı şekilde flash diskimizi de orada ki anlattığım gibi tanıtılabilir..
Dikkat : Ram miktarınızı dengede tutmanızı öneririm..Dengede tutamazsanız , bilgisayar kasıcak, donacaktır..Program için herhangi bir ram tavsiyesinde bulunmuyor, dengesiz iseniz 4 gb bile yetmez !
Bundan önceki konularımda(yazıcı ve webcam çalışmıyor) bana yardım edenlere tekrar tekrar teşekkür ederim..
okuduğunuz için teşekkürler..
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... dows-7-de_4101.html