Wi-Fi ağınız sandığınız kadar güvenli değil!

CHIP Online
13-11-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Wi-Fi ağınıza tüm güvenlik önlemlerini aldınız ve artık rahatsınız... Size öyle geliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wi- ... li-degil_36935.html

Resimlerle: Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata

Mobil cihazlarımızda şifresiz bağlantılara daha az rastlamamız, Wi-Fi bağlantılarının güvenliği konusunda eskisine göre daha bilgili olduğumuzun bir işareti olsa gerek. Ancak sadece uzun veya tahmin etmesi güç bir parola, Wi-Fi ağınızı delinmesi çok zor bir duvar haline getirebilir mi? Parolanız ne kadar güçlü olursa olsun, yine de güvende olmayabilirsiniz. İşte Wi-Fi ağında bizi koruduğunu sandığımız, ancak aslında pek işe yaramayan yöntemler.


SSID'yi saklama


Ağda isminizi gizleyerek ailenizden ve arkadaşlarınızdan saklanabilirsiniz, ancak en temel hack'leme araçları bile gizli olduğunu düşündüğünüz ağınızı görecektir. Dolayısıyla SSID'nizi gizlemek, onu cihazlarınızda bulmak açısından en çok sizin başınızı ağrıtacaktır.


WEP parolaları


Eski bir güvenlik yöntemi olan WEP, bugün rahatlıkla kırılabiliyor. WEP güvenliğine sahip bir ağ kolaylıkla dinlenebilir, bu sayede parolalarınız ve kişisel bilgileriniz çalınabilir. Dolayısıyla WEP güvenliğini hiçbir zaman kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Cihazlarınız daha yeni standartları desteklemiyorsa, onları yenilemekten başka çareniz yok.


Tüm Konu: Wi-Fi ağınız sandığınız kadar güvenli değil!

Resimlerle: Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata

Kaynak: www.chip.com.tr