WiFi 6'yı Tercih Etmek İçin 7 Neden

TP-Link Türkiye
02-08-2022, 16:40   |  #1  
TP-Link Türkiye avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
192 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

En yeni kablosuz ağ standardı olan WiFi 6’lı modellerin sayısı sürekli artıyor. Yeni ağ yatırımı yapacak olanlar WiFi 6 teknolojisini mi tercih etmeli? TP-Link, bu teknolojinin sağladığı avantajlar ve kimlerin bu teknolojiyi tercih etmesi konusuna açıklık getiriyor.


12 Nisan 2022 –En yeni kablosuz ağ standardı olan WiFi 6 birkaç yıldır gündemde ve WiFi 6 destekli ağ ürünlerinin sayısı sürekli artıyor, yeni modeller ekleniyor. Yeni ağ cihazı alacak olan kullanıcılar ise hangi teknolojiye yatırım yapmaları konusunda kararsız kalabiliyorlar. Herkes WiFi 6 teknolojisine hemen geçmeli mi, yoksa beklemeli mi? Ağ pazarını yönlendiren marka olanTP-Link®, kullanıcıların bu sorusuna cevap vermek amacıyla WiFi 6 teknolojisine geçme nedenlerini açıkladı. Böylece bu nedenlere bakarak kimler WiFi 6’yı tercih etmeli sorusuna da cevap bulunabiliyor.


1- Yüksek WiFi Hızı: WiFi 6 teknolojisinin sağladığı en önemli avantajların başında çok yüksek kablosuz bağlantı hızı sunması geliyor. Bir önceki teknolojiye oranla WiFi hızları dört kat artıyor. Bu nedenle öncelikle bulunduğu bölgede yüksek hızda internet altyapısı olan kullanıcılar WiFi 6’yı tercih edebilirler. Eğer yüksek hızda internetaboneliği varsa, ev içinde bu hızın karşılığını alabilmek için WiFi 6 teknolojisine geçilmeli.

2- Daha Çok Cihaza Bağlantı Desteği: WiFi 6 standardı, içeriğinde pek çok yeni ve gelişmiş teknoloji de barındırıyor. Bunlar arasında yer alan MU-MIMO, OFDMA gibi teknolojiler sayesinde çok daha fazla cihaz ağa sorunsuz olarak bağlanabiliyor. Evinde ağa bağlı cihaz sayısı fazla olan ve aynı anda bu cihazlar ağa bağlandığında performans düşüşü yaşamak istemeyenler mutlaka WiFi 6 teknolojisini tercih etmeliler.

3- Çok Daha Geniş Kapsama Alanı: WiFi 6 teknolojisinin sağladığı bir diğer avantaj ise daha geniş WiFikapsama alanı. Hız ve bağlı cihaz sayısının artışına paralel olarak bu teknoloji WiFi sinyallerinin erişim gücünü de artırıyor. Bu sayede geniş evlerde de daha iyi WiFi performansı elde ediliyor.

4- Güçlü Güvenlik: WiFi 6’nın sağladığı önemli avantajlardan biri de daha güçlü güvenlik protokollerini barındırması. Bugün ağ güvenliği her kullanıcı için çok önemli. Özellikle evden çalışanlar, ağ güvenliğine daha dikkat etmeliler ve WiFi 6’yı tercih etmeliler.

5- Daha Yüksek Bant Genişliği: WiFi 6 teknolojisi WiFi bandını 80 MHz’den 160 MHz’ye, yani iki kat daha genişletiyor. Yönlendiriciden cihazlara daha hızlı bir bağlantı sağlayarak, ağ trafiğinde tıkanıklık sorununu ortadan kaldırıyor. Bu nedenle 4K, 8K video, HD uygulamalar yapanlar, online oyun sevenler, evde IoT cihazı bulunanlar için WiFi 6 teknolojisi son derece önemli ve avantajlı.

6- Parazitleri Engelleyen BSS-Color: Artık hemen hemen her evde internet olduğundan komşuların ağ sinyalleri parazit oluşturabiliyor. Bu da ağın performansını olumsuz etkiliyor. WiFi 6’nın getirdiği BSS-Color teknolojisi, bu parazit sorununu engellemeye yardımcı oluyor. Ev ağına ve komşu ağlara farklı renkler atamayı sağlayan bu teknoloji ile ağ sinyalleri karışmıyor, daha sorunsuz bir bağlantı mümkün oluyor.

7- Daha Az Pil Tüketimi ve Uzun Pil Ömrü: WiFi 6’nın çok gündeme getirilmeyen ama ağa bağlı akıllı cihazların pil ömrünü uzatmayı sağlayan bir özelliği de var. TWT özelliği sayesinde ağa bağlı cihazların, özellikle IoT cihazları ve akıllı telefonların sürekli olarak ağa bağlı kalıp veri iletmeleri gerekmiyor. Bu da gereksiz trafik oluşturmayarak hem ağ verimliliğini artırıyor, hem de bu cihazların pil ömrünü uzatıyor. Daha eski teknolojili WiFi ağlarında ise bu tür cihazlar ağa sürekli bağlı kalıp veri iletimi yaptığından pilleri daha kısa sürede azalıyor; sürekli şarj etmek gerekiyor. Bu da pil ömrünü kısaltıyor.WiFi 6 teknolojisinde ise bu tür cihazların veri iletimi planlandığından, sürekli bağlantı yapmıyorlar ve pil ömürleri azalmıyor.


Kablosuz bağlantı ile kablolu bağlantı arasındaki hız vb farkı ortadan kaldıran WiFi 6 teknolojisinin sağladığı en temel avantajlar bunlar. Bu nedenlerden birkaçına ihtiyaç duyan kullanıcılar, yeni bir ağ yatırımı yaparken mutlaka WiFi 6 teknolojisini tercih etmeliler.


WiFi 6 teknolojisine ciddi yatırım yapan TP-Link, modemden yönlendiriciye, yüksek kazançlı adaptörlerden menzil genişleticilere ve Mesh ağ çözümlerine değin kullanıcılara bol seçenekli WiFi 6 çözümleri sunuyor.


Ayrıntılı bilgi için: https://www.tp-link.com/tr/

Son Düzenleme: TP-Link Türkiye ~ 02 Ağustos 2022 16:45 Neden: