Wikileaks Sıcak ve Soğuk Savaş'mı Başlatıyor ?

Turkish Developer
09-12-2010, 14:46   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Wikileaks Sıcak ve Soğuk Savaş'mı Başlatıyor... ?
 

 
Günlerdir her alanda konuşulan  ve gündemi takip edilen konulardan biri olan Wikileaks internet sitesinin yayınladığı belgeler.  Dünya bu belgelere kilitlendikten sonra  dev şirketler , erişimini sağlayan sunucu , amazon ve bankaların Wikileaks sitesini birer birer dışlayıp ,yardım kaynaklarını engelleyip yüzlerini çevirmesi oldu.
 
Wikileaks kendini ayakta tutmak için farklı domain uzantılar ve yönlendirilmiş yaklaşık 350 adres üzerinden yayın hayatını sürdürmeye çalışıyor olsada, dünyanın güçlü ülkeleri ve siyasetçileri karşısında paylaşım özgürlüğünü kullanmak ve dünyayı bilgilendirmek maksadında faaliyet göstermeye devam etmek istiyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Wikileaks ın patronu ve ayrıca bir Hacker olarak bilinen Assange kendi isteğiyle İngiliz polisine ifade vermek üzere teslim olmuştu. Hakkında yöneltilen taciz suçlamalarının aslında temel bir konu olmadığını, ve gerekçenin nihayetinde Wikileaks sebebiyatının olduğunu belirtti. Assange kendisinin tutuklu olarak cezaevine alınması veya resmi olarak sitenin kapatılması halinde kırılması mümkün olmayan çok ciddi yazışmaların ve belgelerin yayınlanacağını belirterek, dünyaya tehdit mesajını verdi.
 
Assange taciz suçlaması ile ifade verdiği saatlerde kendilerine İntikam Operasyonu (Operation Payback) adını veren bir Hacker grubu İsviçre bankasının şifrelerini kırarak , Assange nin ceza alması veya Wikileaks'ın kapatılması halinde tüm banka bilgilerinin internet ortamında dağıtılacağı notu düşmesi dikkatleri uyandırdı.
 
Henüz yeni ortaya çıkan bir diğer Hack grubu Anonymous (Anonim)  , Visa ve Mastercard ın işlem gören siteleri ve sunucularına çok ciddi bir saldırı gerçekleştirip , ödemelerde aksatmalar meydana getirdi. Ayrıca Wikileaks'a bağış hesabını engelleyen PayPal da nasibini aldı. Korsanlar son olarak Taciz ve tecavüz suçlamasıyla Assange için arama emrini çıkartan İsveç mahkemesinin bilgisayarlarınıda zaman aralıkalrında saldırılar gerçekleştirdiğide ifade ediliyor.
 
 
Şimdi herkes , Konsolosluk ve dış işleri bakanlıklarının paylaştığı kimselerin bilmediği öne sürülen belgelerin kendilerinde ait olduğunu belirten Wikileaks ile, birbir ülkelerin bu belgeler için soru işaretlerini aradığı sürecin nasıl devam edeceğini düşünüyor.
 
Wikileaks Soğuk savaşı başlattı ve kolay kolay son bulacağına benzemiyor. Şimdi sorulan soru '' Soğuk savaş ilerliyen zamanlarda ülkeler arasındaki iş birliklerini zedeleyecek ve bir sıcak savaş başlatabilirmi ? '' Bu sorunun cevabı zamanla ortaya çıkacak...
 
 
Güncellendi:
 
4CHAN - Wikileaks'ı Yetim Bırakmadı...
 

 
Dünyanın önde gelen, ve günlük  200 -250 bin mesajına ev sahipliği yapan 4 yapraklı yonca  4Chan Wikileaks internet sitesini koruma altına aldığını açıkladı. Henüz kimlikleri bilinmeyen hacker grubu,PayPal sitesine saldırı yapıp , yüksek koruma altında olan servisin bloglarını devre dışı bırakmayı başardı. Wikileaks'a sırt çeviren sitelere karşın D-DOS saldırıları gerçekleştirmeye devam edileceği, ve sırada dünya devlerinden Amazon ve EveryDNS nin olduğunu açık açık mesaj göndermeyide ihmal etmediler.
 
 
CHIP Online

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 09 Aralık 2010 21:58
AsusGta
10-12-2010, 00:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

=/ Bunu Nasıl Becerebiliyorlar Ya  İnanamıyorum Kaç Tane Ülke Var Hiç Kimse Dur Diyemiyor .. Çok Olmasada Savaş Deyince İnsanın İçin Ürperiyor ..

mcafee23 ayrılmıştır
10-12-2010, 00:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

belki doğruları söylüyordur.

ckexchange
10-12-2010, 12:11   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Bu kadar belge "belki" lerden fazlası demek.
Hangi birine gerçek hangi birine yalan diyebilirsiniz? Adamlar resmen bilgi belgeleri videolarla anlatmışlar ve gerçekleri gözönüne sermişler.
Orada başka bir şeyler oluyor ve bizler bunları bilmiyoruz. Öğretmek isteyenlere de inanmıyoruz.
Bu belgeler gerçeğin ta kendisi.

Turkish Developer
10-12-2010, 16:36   |  #5  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Amazon 'un yaptığı şey yenilir yutulur cinsten olduğu söylenemez.
Çünkü bir zamanlar Wikileaks'ın sunucusu olan Amazon , siteyi dışlamakla kalmadı H.Duthel adındaki bir kullanıcının paylaşmak istediği Wikileaks belgelerini para karşılığında satışa sunmasını onayladı ve site üzerinden satışı gerçekleştirilmeye başlandı.
 
Amazon'a onbinlerce şikayet geldi ve düzeltme olarak , belgede içeren metinlerin kaldırılmış şekilde satıldığını eklediler.Bu küçük düzeltme yapılarak tekrar yayına geçti.
 
Belgedeki içeren metinlerin kaldırılmamış olan dosyalarıda paylaşan kullanıcı bunuda ayrı bir bağlantı üzerinden gerçekleştirip Amazon onay verince , Amazon kendi içinde ve dışardan bir çok alandan büyük tepkilerle karşılaştı. Bu tepkileri ciddiye alan Amazon bu satışı durdurdu şu an için.
 
PayPal - Visa - Mastercard , İsviçre bankalarını Every DNS ve Amazon'a saldırı gerçekleştirip ciddi yankı uyandıran hackerlar , bu durumdan dolayı Twitter da Amazon sunucularını istedikleri ana kadar etkisiz ve servis dışı bırakmak için hazırlığa geçtiklerini ve Amazon un bu saldırıdan çok büyük etkileneceğini açık açık ifade ediyorlar. Operation Payback 'ın resmi twitter hesabıda Twitter yönetimi tarafından bannlandı. Hacker grubu açtığı bir diğer profilden duyurularını gerçekleştiriyor ve Wikileaks sitesini güçlü bir koruma altında tutuyorlar...
 
Amazon'un yapmış olduğu bu politika kendi içinde bölünme yarattı, bakalım gelişmede kim neler söyleyecek...

Mumu94
10-12-2010, 18:37   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

vay be adamlara helal olsun dünyaya rest çekiyolar

wp.MertCan
10-12-2010, 21:15   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

bizde halen belgelerin yalan olduğuna dair tartışıp dursunlar adamlar dünyayı yerinden oynattı ve tüm internet kullanıcılarını peşine taktı . Umarım Operation payback grubu şu isviçre bankalarının bilgilerini paylaşır .

Turkish Developer
11-12-2010, 04:13   |  #8  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: wp.MertCan  
bizde halen belgelerin yalan olduğuna dair tartışıp dursunlar adamlar dünyayı yerinden oynattı ve tüm internet kullanıcılarını peşine taktı . Umarım Operation payback grubu şu isviçre bankalarının bilgilerini paylaşır .
 
 
Belgelerin yalan olduğu değil aslında , Konsolosluk ve dış işleri bakanlıkları , Büyük elçiliklerin bu belgeleri nasıl sızdırdığını hükümetler ve ülkeler kendi diplomasisinde bunu tartışıyorlar.Çünkü henüz çıkan belgeleri bir mahkeme yada dava dilekçesinde görülmüyor. Hiçbir merci Wikileaks patronu Assange için suç duyurusunda bulunamadı,ve dünya ülkeleri daha bir çok belgenin yayınlanmasından korkuyor,en başta Amerika olmak üzere.
 
Yeni ortaya çıkan bir konu daha. Haber alma ve yazılı görsel yayın özgürlüğünün kısıtlanmasının yanlış olduğunu düşünenler şimdiki düşünceleriyle örtüşemiyorlardır. Youtube 'nin engellenmesine gösterilen tepkiler çığ gibi büyüktü ve hükümet günümüzde butür dayatma ve kısıtlamaların yanlış olduğunu beyaan ediyordu,, peki ya Wikileaks için bir engelleme getirilmiş olması halinde eski söylem ve tutumlarını yine aynı tarafın ciddiyetindemi tutarlardı acaba ? Şunuda belirtmekte fayda var Türkiye üzerine oynanan oyunlar hakkında Wikileaks ın arşivinde oldukça fazla bilgi ve materyal mevcut görüntü kayıtları ile birlikte.
 
Eğer ortaya atılan bir iddiayı çürütemiyorsanız , bu iddianın gerçek olduğuna kanaat getirmeniz gerektir.
 
 
 

sorf
11-12-2010, 14:24   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

İnanmayın bu tür şeylere

Bunun arkasında ABD var.  Bunu ne için yapmışlar biliyor musunuz?

Türkiyeyle olan diplomasi ilişkileri kesmek için uğraşıyorlar. Sonunda bu çıktı.
Diplomasi ilişkileri bozunca ABD türkiyeye saldıracak.
Abd ve İsrailinin PKK ya silah verdiği doğru. Verdikleri Kanıtlanmış zaten 2002 de kanıtlandı.
Şimdi abd ve israil Türkiyeyi iç savaş haline getirmek için uğraşıyorlar. ABD ile Başbakan erdoğanla gizli görüşmeler yapıldığı belli.

Banned
11-12-2010, 16:08   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

şu wikideki belgelerin ve bu olayın türkiye için yapıldığını söyleyen arkadaşların içtiğinden bende istiyorum. Adamın hayatını bilmiyorsunuz adamı amerikan gizli servisine çalışıyor diyorsunuz adamın annesini, babasını bir araştırın bakalım ne öğreneceksiniz.

Turkish Developer
11-12-2010, 16:32   |  #11  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Bazı arkadaşlar Wikipedia'nın ABD destekli olduğunu söylüyor . Fakat bir ayrıntıyı vermekte ve perdeyi aralamakta yarar var.
 
J. Assange 'nin Wikipedia da ortaya çıakrdığı belgelerden en çok ABD zarar görmüştür ve görmeyede devam edecektir. Wikileaks ın hesaplarını kapattıran , sunucularından çıkartma emrini veren ABD ve devlet başkanı olduğunu Wikileaks ın şu an yönetiminde olan kişiler söylüyor.
 
Wikileaks ın arkasında olan ve dünyanın en büyük korunaklı özel kendi sunucularında barınan Paypal - Mastercard ,  Visa card , ABD li EveryDNS ve Amazon'a saldırılarda bulunan korsanların saldırı esnasında çektikleri video da ABD ve İsrail karşıtı küfürlü mesajlar bırakmışlardır. Şu ayrıntıyı özel olarak vermek istiyorumki , bu korsanlar Rusya Çin ve Avustralya uyrukludurlar.
 
Bu yayımlanan belgeler sadece Türkiye nin ilişkileri değil , hemen hemen bir çok ülkenin gizli ve çıkar politikalarınıda kapsamaktadır.
 
Assange'nin tutuklu olması Wikileaks ın suskun kalması deek değildir çünkü filmlerdeki gibi korunan sığınak uzaktan erişim tabanlı bir çok yönetici tarafından hayatını sürdürüyor.

mcafee23 ayrılmıştır
12-12-2010, 16:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

buyrun wikileaks'in ne başlattığını buradan belgeyi indirip şifreyi kırıp görebilirsiniz
her ne kadar askeri süper bir bilgisayarın bile şifreyi kıramadığı söylense de buyrun yine de linkler burada
Elbette personel computer'lar ile kıramazsınız sadece bir ironi oluşturmak için link veriyorum
http://www.fileserve.com/file/p2PHWbz
http://www.fileserve.com/file/NUXThYX
http://www.fileserve.com/file/wUNGCwQ
 
wikileaks bu belgeyi yayınladı ve site bir daha kapatılırsa şifresinin açıklanacağını bu belgenin de dünyayı yerinden oynatacağını duyurdu.
Bu büyük yanı uyandırdı wikileaks sitenin bir daha kapanacağını anlayınca sonunda dosyayı yayından kaldırdı.
ben bunun sitenin kapatılıp erişiminin engellenmemesi için ortaya atılmış bir blöf olarak görüyorum
bence bu dosyanın içinde hiçbirşey yok

Yoksa kimse bu tarz bir belgeyi her ne kadar 256 bit şifreli de olsa dünyaya sunmaz.
Bazı ülke istihbarat birimleri bu belgenin şifresinin kırılması çalışmalarına başlamıştır bile.
Ve bence gerekli donanım olduktan sonra kırılamayacak şifre yoktur.
Teraflop teriminin karşılığı bu işlere yarıyor
 
edit:
forum.donanımhaber'de şifreyi kırmak için bir konu açılmış herkes birbirine nasıl kırılacağını soruyor.
Ama daha bu aes256 uzantılı dosyayı hangi programla açmalıyız winrar işe yaramadı seviyesindeler
Gülüyorum bu insanlara
 
İşte söylemek istediğim ironi yaptığım şey buydu.
P4 makinaları ile kırmak için girişen yurdum insanı her zaman olacaktır.Şifreleme ne düzeyde olursa olsun.
 

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 12 Aralık 2010 17:00
mcafee23 ayrılmıştır
12-12-2010, 17:52   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

wikileaks sunucularının bulunduğu sığınak video:
http://video.ntvmsnbc.com/wikileaksin-siginagi.html
 

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 12 Aralık 2010 17:55
Kapalı Hesap (200432)
12-12-2010, 18:07   |  #14  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Acayip derecede saçma arkadaşlar. Belgelerde amerikanın yaptıkları anlatılıyor, e bunun içinde Türkiye' de var ama ne yazık ki israil yok. Ne anladık bu işten. İsrailin karışmadığı pis iş varmı? bence yok. Bence bu tamamiyle mossatın işidir. İsrail kendi pisliklerini kapatıyor. O gazeteciyide neden öldürmedikleri apacık ortada. Halen yaşaması bile insanlara sinyal verecek nitelikte. Bu adamlar bizleri aptal zannediyor ama kendileri aptal çıktı. Ha ha aha hiç gülesim yoktu. Buna 5 yaşındaki çocuk bile poposuyla güler. Ben yine ayıp olmasın diye ağzımla güldüm. Saygılarla. Yorumlar sizin.

Selçuk İslamoğlu
12-12-2010, 18:27   |  #15  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: Gunexmaa  
Acayip derecede saçma arkadaşlar. Belgelerde amerikanın yaptıkları anlatılıyor, e bunun içinde Türkiye' de var ama ne yazık ki israil yok. Ne anladık bu işten. İsrailin karışmadığı pis iş varmı? bence yok. Bence bu tamamiyle mossatın işidir. İsrail kendi pisliklerini kapatıyor. O gazeteciyide neden öldürmedikleri apacık ortada. Halen yaşaması bile insanlara sinyal verecek nitelikte. Bu adamlar bizleri aptal zannediyor ama kendileri aptal çıktı. Ha ha aha hiç gülesim yoktu. Buna 5 yaşındaki çocuk bile poposuyla güler. Ben yine ayıp olmasın diye ağzımla güldüm. Saygılarla. Yorumlar sizin.
Bence seni fazla yemiş yandaş basın... İsrail ile ilgili belge yokmuşmuş... ABD ile, Brezilya ile, Papa ile, EU ile ilgili her belge doğru, bir Türkiye ile ilgili belgeler yanlış öyle mi?

4000'e yakın belge Tel Aviv'den... Henüz yayınlanmamış olması, olmadığı anlamına gelmiyor. "Assange"ın yakalanırsam açıklanacak dediği belgeler sence neden yayınlansın ki önceden...

Buyrun...

Basit bir kıyasla "250,000 belgeden, toplam 10,000 belge, yüzde 3 demektir." Yani Wikileaks tamamen Türkiye'ye yönelik ama yüz belgeden 97'sinin Türkiye ile ilgisi yok...

Çocukların bile inanmadığı şey bu olsa gerek...

Turkish Developer
12-12-2010, 20:02   |  #16  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: Gunexmaa  
Acayip derecede saçma arkadaşlar. Belgelerde amerikanın yaptıkları anlatılıyor, e bunun içinde Türkiye' de var ama ne yazık ki israil yok. Ne anladık bu işten. İsrailin karışmadığı pis iş varmı? bence yok. Bence bu tamamiyle mossatın işidir. İsrail kendi pisliklerini kapatıyor. O gazeteciyide neden öldürmedikleri apacık ortada. Halen yaşaması bile insanlara sinyal verecek nitelikte. Bu adamlar bizleri aptal zannediyor ama kendileri aptal çıktı. Ha ha aha hiç gülesim yoktu. Buna 5 yaşındaki çocuk bile poposuyla güler. Ben yine ayıp olmasın diye ağzımla güldüm. Saygılarla. Yorumlar sizin.
 
''Acayip derecede saçma'' olsaydı,  Ülkeler ve adı geçen dünya büyükleri Assange için dava açarlardı.
Assange 'nin yayınladığı belgelerin hemen hemen hepsi Konsolosluklar , Diplomatlar , Dış  İşleri Bakanlıkları , Büyükelçiler , İstihbarat paylaşımlarının belgeleridir. Rahatsızlık duyan ülkeler ''Bu belgeler sahtedir '' demeden ötürü, ''Bu belgeler nasıl olurda ele geçirildi ? '' sorusunu soruyor...
 
''Bu tamamen MOSAD'ın işidir '' diye bir net ifade ortaya atıyorsunuz. İsrail istihbarat örgütünün işi olmuş olsaydı İnterpol Assange için arama emri çıkarmaz , İsrail in babası sayılan ABD , Obama tarafından Master card - Visa Card , PayPal , EveryDNS , Amazon ve ABD bağlantılı tüm servislerden  ihraç etme emrini vermezdi. Ayrıca video paylaşımlarının yaklaşık %-90 dünya basınına sızmamıştır. Aylar önce ABD nin helikopterinden IRAK lı sivil halka açılan ateşin katliam görüntülerini Wikileaks yayımlamıştı.
Wikileaks, İsrail in Filistine topraklarına saldırılarındaki perde arkasıda yayımlanmayan belgeler arasında.
 
Sizin hangi basından ve siyası görüşten dünya gündemine baktığınız bilinmez ama , Belgelerden çok , belgelerin yayımlanlasından sonra yapılan ifadeleri dikkate aldığınızı (sizin tabirinizle) '' 3 yaşındaki çocuk bile gülerek... '' anladığını belli eder.
 
Dezonformasyon varmı yokmu siz karar verin;
Fransa Wikileaks erişimini engellemek için servis sağlayıcılarına talimat getiriyor.
ABD kendi ordusundaki mensuplarına Wikileaks a girmemeleri için yasak koydu.
Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Wikileaks erişimini tamamen engelledi...
vs. dahası...
 
Anlayacağınız gerçek şu :
 Bilginin paylaşılabilmesi için duvarların yıkıldığı sanal dünya !
 
Kolay gelsin...
 

Turkish Developer
12-12-2010, 20:19   |  #17  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Wikileaks, Türkiye ve ortadoğu için oynanan oyunları açığa çıkartmaya çalışıyor.
2003 ABD’nin Güvenlikten Sorumlu Danışmanı Condoleezza Rice, (Orta Doğuyu Değiştirme) ''Transforming The Middle East'' planı ile , Orta Doğuda Türkiye dahil 22 ülkenin sınırlarının değişmesini İsrail ve Amerikanın Ortadoğuyu ele geçirme planları bizzat belgelerde mevcut olduğunu Assange nin TED e verdiği röpörtajında yer alıyordu zaten.
 
BURADA - ve BURADA, İşte O belgelerden çıkacak sonuç ÖNCESİ ve SONRASI .
 
 

mcafee23 ayrılmıştır
12-12-2010, 20:31   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

o resimleri büyük resim olarak koy da milletin gözüne girsin
bizim milletimiz okumaz resimlere daha iyi bakar
buyrun
 
ÖNCESİ
 
 

 
SONRASI

 
GERÇİ ÜLKENİN YARISININ HOŞUNA GİDECEK RESİMLERDİR BUNLAR...!
 

Banned
13-12-2010, 20:23   |  #19  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

şimdi şu şifreli dosya olayını bende anlamadım cıa maksikin rpide şifrelenmiş laptopunu antalyada yakalandıktan 2 ay gibi bir sürede kırdı yani julian assage hangi şifreleme sistemini kullanmış olabilirki kaç protokol işletirki o koca usanın dev pcleri kıramasın garip bişey tabi tüm kombinasyonları deneseler bile süper pclerle heralde bir altı ayda felan kırılır bence türkiye büyük bir koz yakalamak istiyorsa pardus projesi ile zamaan kaybedeb elemanlar bu şifreli dosya ile uğraşmalıdır gerçi şifreyi usanın kırmasına gerek yok onlar o belgede ne olduğunu nerede ne halt yediklerini bilirler büyük ihtimalle cıa dünyaa çapındaki casusları ve onların yaptığı operasyonlar ekonomik operasyonlar vs. vardı bu dosyada.

ŞAH_PARS07
14-12-2010, 17:32   |  #20  
ŞAH_PARS07 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

bu böyle tek başına yapılacak bişey değil.

Selçuk İslamoğlu
14-12-2010, 19:18   |  #21  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

ve Jullian Assange, kefaletle serbest bırakıldı, 200,000 pound az buz değil...

viking20
14-12-2010, 20:06   |  #22  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

.Buz Dağı misali....diplomasinin bir suyun üzeri (medyada izlediğimiz)bir de suyun altı var(mış)anlaşılan.

Son Düzenleme: viking20 ~ 14 Aralık 2010 20:07
Turkish Developer
14-12-2010, 20:10   |  #23  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

 
Assange için arama emri çıkartan ve  ülkeye teslim edilmesini talep eden İsveç , kendi makamlarına iade edilmesinden vazgeçme durumuna kadar gelmişti geçtiğimiz günlerde , hatta arama emrini çıkarmasından  pişmanlık duydukları çok net ifade edilmesede,  bu yönde duyumlar ortaya atılmıştı, İsveç makamları kendi aralarındaki huzursuzluktan yakınıyorlardı,Neyseki iade istemine tekrar geçildi ve girişimler başlatıldı.
 
Assange'nin içerde tutuklu kalması bile bu kadar yankı uyandırırken , mahkemece suçlu bulunup yargılanması çok şeyi tetikleyecekti. Kefaletle serbest bırakılan Assange'nin, Pasaportuna el konuldu. Elektronik kelepçe takılacak kendisine bir  sonraki duruşmasına kadar.  Bir sonraki duruşma 11 Ocak'ta , fakat o mahkeme davanın selameti açısından pek bir önem arz edeceği düşünülmüyor.
 
ABD nin bir çok ünlü yönetmen ve oyuncu isimleride Assange nin serbest bırakılması için kefil olmuşlar.
 
Şahsımca, Assange'nin serbest bırakılmasını mutlulukla karşıladım. :)

Turkish Developer
14-12-2010, 22:38   |  #24  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

'' Wikileaks.org ''  tekrar yayın hayatına başladı.  İlgili domain şu an için '' http://mirror.wikileaks.info/ '' adresine yönlendirilmiş olsada içeriklerini tekrar yayımladı. Hackerlar tarafından korunan çok güçlü bir DNS sunucusunda barınan siteye erişim engellemesi getirilmesi halinde yaklaşık ikibin mirror (ayna) site son içerikleriyle yayında olmaya devam edecek.
 
Hackerlar ayrıca McDonald's ın resmi web sitesinin datalarını hacklemeyi başardılar , Ulusal güvenlik sistemi NSA (National Security Agency) her hangibir engelleme girişiminde rapor tutmuyor Wikileaks için.
 
Hollanda İç İstihbaratı Örgütü AİVD ye gelen bir rapora göre , ABD, ortadoğuda İsrail kalkanı olarak kullanarak İran ın nukleer santrallerini insansız uçaklarla vuracağı bilgisi, '' Wikileaks ,ABD ve İsrail in planının bir parçası '' diyenlerede cevap olur muhtemelen...
 
 

okinkurt
16-12-2010, 06:00   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

abi bu wikileaks savaş felan başlatmaz ne soğuk ne sıcak nede ılık zaten dünya savaş halinde ama başka türlü savaş psikolojik savaş abd istemese idi wikileaks çıkarmıydı acaba merak ediyorum illede bunları öğrenmek için wikileaksmı gerekir zaten onların türkiye hakkındaki düşünceleri biliniyor türkleri yok etmek belgeye felan lüzum yok öğrenmek için zaten biliniyodu şimdi kanıtlanmış oldu allahtan güçlü bir ülkeyiz yoksa bi lokmada yutucaklar bizi  abdnin gerçek yüzü belliydi zaten israile gelince israil bi haltı vuramaz ordaki nükleer santrali vururlarsa hadi bizede yeni bir kanser salgını bizide etkiler abi bi ülke biraz kıpırdandımı ekonomik olarak hemen dağatıyolar etrafımızı çevirdiler iyice afganistan ırak şimide iran aman irandan uzak dursunlar bide füze kalkanı çıktı yarın öbürgün abd iran savaşı çıkarsa iranın attığı füzeleri biz vurucağız tabi iranda bize dönücek bizi vurucak çok dikkatli olunmalı bence dünya karışık biraz fazla yazdım kusura bakmayın....saygılar