Willamette işlemci ile Northwood işlemci farkı

catetik
28-06-2008, 05:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
279 mesaj

Arkadaşlar, yeğenimin bilgisayarımda Gigabyte GA 8IDX model SD Ram destekli bir ana kart var. Bu ana kartta Intel 1.5 Ghz. 256 Kb. 400 Mhz. Willamette bir işlemci takılıydı.  Ben performans artar diye düşünerek bu ana karta Intel 1.8 Ghz. 512 Kb. 400 Mhz. Northwood bir işlemci taktım.
Sonunda şu negatif eylemlerle karşılaştım:

1- İşlemci harareti Willamette de 36 - 40 lar arasında iken, Northwood da 40 - 50 ler arasında oynuyor.
    Not: ThermalTake termal macun kullandım.

2- Bilgisayarın performansı sanki Willamette ile daha iyiyken, Northwood ile kötüleşti gibi hissediyorum.

Bu konuda bir fikri olan varmı?

Saygılar....

Son Düzenleme: catetik ~ 28 Haziran 2008 22:00
uykucini
01-07-2008, 15:32   |  #2  
Yeni Üye
44 mesaj

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Northwood işlemciler 2.0 Ghz ve üzeri olarak piyasaya sürüldüler. Son taktığınız işlemcinin northwood olduğundan emin misiniz.

1.5 ile 1.8 işlemci arasındaki performans farkını dağlar kadar beklemek yanlış.

Intel ve AMD bir sonraki kuşak işlemciye geçtiklerinde yeni işlemcilerin güç değerleri bir öncekilerden farklı olabiliyor. Son işlemci sıcaklığınız yine de kabul edilebilir değerler arasında. Ama siz yine de düşürmek istiyorsanız: Kasa içi havalandırmanızı etkinleştirmek için kablolarınızı toplayıp düzenleyin. Bu işte çok kararlıysanız işlemci fanınızı değiştirin.

m.fırat
02-07-2008, 02:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

Northwoodun Overclock potansiyeli daha fazladır.
Yanlız varol olan işletim sistemindeyken işlemciyi takınca iyi sonuç beklememek lazım...
Temiz bir formatla daha iyi sonuç alabilirsin.