Merhaba,
8.1 üzerinden yaklaşık 6-7 yıl sonra windwos 10 sürümüne geçmek istedim. herhangi bir formatlama uzun süredir yapmıyordum cihazımdan memnundum. windowsun kendi sitesi üzerinden sürücü indirip dvdye çektikten sonra, kurulumu temiz şekilde yaptım ancak ilk açılık ekranında pc hazırlanıyor bekleyiniz kısmı gelmeden önce siyah ekranda kaldı ve ilerleme olmadı. uzun süre bekledim ancak düzelmeyince tekrar format attım bu işlemi 2-3 sefer yineledim. tam 8.1 e geri döndüreyim derken gerekli ilerlemeler oldu ve sorunu hallettim. kurulum tamamlandı pc kritik güncellemeleri alsın diye "güncelleştir ve yeniden başlat dedim" sonrasında %30 da beklemede kaldı ve uzun süre (geceden sabaha kadar) açık tutmama rağmen ilerleme olmamış donmuş kalmıştı. cihazı güç tuşuna uzun süre basarak kapattım. tekrar güncelleemeleri kontrol ettiğimde 3 tanesini tekrar yaptı ve sorunsuz devam ettim.
ancak şuan oynadığım oyunlar ve yaptığım işlemlerde fark edilir derece kasma fps sorunları alıyorum. hdd tarafında sürekli formatlama yaptığımdan sıkıntı yaşanmış olması ihtimaline karşı yeni bir ssd hdd almak istiyorum. ancak sorun sadece hdd demidir. farklı durumlar olabilir mi. internet üzerinden pek iç açıcı bilgi bulamadım. yardım ederseniz çok sevinirim. teşekkür ederim
sistem özelliklerim
4. Nesil Intel® Core™ i7 3.4 GHz İşlemci
8 Gb Ram
NVIDIA GeForce GT640 4GB 128bit ekran kartı
1 tb sata 7200 rpm hdd
Güç kaynağı 350w