şimdi daha yeni bilgisayarıma win 7 64 bit yükledim fakat olması gerektiği gibi iki tane program files oldu ikisinin içindede aynı şeyler var fakat birisini boşaltmam gerekiyor hangisini boşaltayım sonunda x86 yazanımı yoksa asıl program filesimi benim düşüncem x86 yazanı boşaltmaktı çünkü 64 bitte çalışanlar daha çok performans verir diye biliyorum fikirlerinizi yazın
Win 7 64 bit
Ben zaten klasörün içindekileri silme istiyorum örneğin windows media player hem x86 da hem x64 klasöründe ikiside çalışıyor mantık olarak düşünüldüğünde x64 daha fazla performas verir o yüzden x64 tekileri kullanıcam ama x86daki gereksiz olacak herneyse bir deniyeyim ondan sonra sonucu yazayım
Evet şuan x 86 klasörü boşalttım hiç bir sorun göremedim bişey olursa yazarım
x86 klasörünüzde ki programlar ne olucak ?
o programların bir bölümü app date içinde, orayı boşalttınız mı ?
Yer kaplıyorlardı o yüzden boşalttım dediğim gibi formatı yeni attığım için daha appdatayı kontrol etmemiştim şimdi onları da sileyim peki appdatada x86 diye falan ayrılmamış neyi sileceğim
x86 da hangi programları sildiyseniz , orada da o programları siliceksiniz..
aksi halde programlar çalışmayabilir..
https://www.chip.com.tr/blog/pcma ... -hersey_3849_3.html
64 Bit bir Windows İşletim sisteminde 32 Bit Program, Oyun Çalıştırabilir miyim?
kısmını iyi oku. o kısımdaki birşeyi silersen windows sapıtcak.
Zaten o klasörleri sildirmeyecek sana.
yapmaaa dokunmaaa ! kim dokunduysa ona söw ! nerde dönüştüyse orda kal ! sildirmem sana kendimi:D
yer kaplıyor demişsinde en fazla kaplıyacağı 5 bilemedin 10 gb o kadar bile tutmaz.. e günümüzde 80 gb lık harddisk bile zor var .. harddiskler ucuzladı ben 1 tb ı 160 liraya felan alıyorum 250 gb lık 50-70 arasıdır biraz sigaranızdan felan biriktirin büyük harddisk alın 5-10 gb ın kafanızdaki yerinden kurtulun