win 7 de realtek high definition audio çözüm

orhantatar
05-12-2010, 22:47   |  #1  
orhantatar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj

realtek high definition audio ses kartı yüklü ve sürücü güncelemeye rağmen problem yaşıyorsanız
jet audio'yu indirin inanın sorun çözülecektir.
http://www.jetaudio.com/

Jubei76
05-12-2010, 23:00   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

nasıl olduğunuda açıklasaydın keşke ?

Berkehan
06-12-2010, 03:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

evet kulağa hoş geliyoda,indirdik aradı taradı etti ee ??

orhantatar
06-12-2010, 18:40   |  #4  
orhantatar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj

programlar konusunda bilgili olduğumu söyleyemem .bir forumda okuduğuma görerealtek win7 de             2 kanallı ses çıkışını destekliyormuş . buna karşın sadece jetaudio yüklendiğinde 4 kanaldan ses çıkışı alabiliyorsunuz.ben deneyerek buldum.jet dışında tüm oynatıcılar 2 kabinden ses çıkardı.

mustafa2116
07-12-2010, 00:35   |  #5  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: orhantatar  
programlar konusunda bilgili olduğumu söyleyemem .bir forumda okuduğuma görerealtek win7 de             2 kanallı ses çıkışını destekliyormuş . buna karşın sadece jetaudio yüklendiğinde 4 kanaldan ses çıkışı alabiliyorsunuz.ben deneyerek buldum.jet dışında tüm oynatıcılar 2 kabinden ses çıkardı.
bunun  4 kanlla 2 kananlla lakası yok.

size olayı anlatayım.

steryo 2 kanallıdır.  insandaki kulaklar gibi  sesin çalınan şiddetlit arafından daha yoğun ses çıkartır.
mono 1  kanllıdır. tıpkı insandaki ağzın konuşmasına benzer ve tek ses her tarafta eşit çıkar.
çoklu steryo 4 ve üzerinde dir. Bu kez insan kulaklarının yanına insan beyninin yön belirlemeside girer.

Hatırlarsanız sağ kulağınızı tıkarsanız  bütün sesler sanki soldaymış gibi gelir. İşte bu yapı sesin yön kanalıdır.

Mp3 ler de genelde steryodur.  çift kanal üzerinde davul sesi ayrı bir hoperlörden saz sesi ayrı bir hoperlörden çıkabilir.  Çoklu steryolu MP3 ler henüz yaygın değil ama çalışma ortamları hazır.

Kullanılan Playerlerde bu mp3 yada sesi ses özelliğine göre yorumlar. jet audio sesi daha iyi yönetiyor diyemem ama  kanalın 3 ve 4 bölümleri boş sa duruma bağlı  olarak 3 ve 4 kanalı 1 ve 2 ile birlikte değerlendiriyor.

yani 1-3 kanalları aynıdır. 2-4 kananları ayndır. gibi

çoklu steryo sesin kendi özelliğinde yoksa bir çok uygulama bu  boş kanalları çalıştırmaz.

Umarım açıklayıcı bir cevaptır