win 7 den win xp ye dönüşte mavi ekran !

brkahmt
19-08-2010, 21:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

masaüstümde kurulu olan win 7 nin yerine xp yi kurmak istiyorum
biostan boot ediyorum xp ilk dosyalarını yüklüyo mavi ekranda buraya kadar herşey normal sonra birden bi mavi ekran hatası alıyorum
windows önemli bir hatadan kurtarıldı diye ve kurulum olmuyo nedenini bilen biri var mı ??

torentx
19-08-2010, 21:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

nedeni ide kaplosunu biostan seçmemiş olmadan kaynaklanıyor biosta sata yerine ide seç o yoksa seçeneklerde vista yerine xp yi seç

brkahmt
19-08-2010, 22:01   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

hmm peki bunu bana biraz açabilir misin çünkü ilk kez duyduğum bişi ayrıntılı bi şekilde öğrenmek isterim ?

Me Not Working Hard
19-08-2010, 23:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

Harddisk Sorunlu Olabilir Yada Ramlar  Biosda Sata-İde Olayını Bende İlk Defa Duyuyorum Eger Format Atmak İçin Gerekli Olan Ekran(Cd'Den Ön Yükleme İçin Bir Tuşa Basın) Bu Yazıdan Sonra Yükleme Ekranı Geliyorsa Sonra 3-4 Dk Sonra Birden Mavi Ekran Veriyorsa Büyük İhtimalle Donanım Sorunu Vardır Benimde Eski Bilgisayarımda Vardı Aynı Sorun 30-40 Kez Yüklemeye Denedim En Sonunda Mavi Ekran Vermeden Kurdu Yaklaşık 8 Saat Falan Sürmüştü 1-2 Saat Mavi Ekran Hatasıyla Boguştum Sonra Birden Yükledi 6 Saat Yüklemesi Sürdü Akşam Yattım Sabah Hala Yüklüyordu...

torentx
19-08-2010, 23:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
130 mesaj
Alıntı: TRJinKazamaTR  
Harddisk Sorunlu Olabilir Yada Ramlar  Biosda Sata-İde Olayını Bende İlk Defa Duyuyorum Eger Format Atmak İçin Gerekli Olan Ekran(Cd'Den Ön Yükleme İçin Bir Tuşa Basın) Bu Yazıdan Sonra Yükleme Ekranı Geliyorsa Sonra 3-4 Dk Sonra Birden Mavi Ekran Veriyorsa Büyük İhtimalle Donanım Sorunu Vardır Benimde Eski Bilgisayarımda Vardı Aynı Sorun 30-40 Kez Yüklemeye Denedim En Sonunda Mavi Ekran Vermeden Kurdu Yaklaşık 8 Saat Falan Sürmüştü 1-2 Saat Mavi Ekran Hatasıyla Boguştum Sonra Birden Yükledi 6 Saat Yüklemesi Sürdü Akşam Yattım Sabah Hala Yüklüyordu...

boğuşarak windows kurulmaz harızlı bişeyin vardır

TeKNoToiK
21-08-2010, 07:30   |  #6  
Üye
96 mesaj

Windows 7 Üstüne Xp Yüklemeye Çalışırsanız Mavi Ekran Hatası Gelir
Aynısı Vista Üstüne Xp Yüklersenizde Olur

Bir Tuşa Basın.....Der
Bütün Dosyaları Yükler falan en sonunda mavi ekran gelir mecbur reset atarsın sonra yine eski sistem ve kurtarma hatasıı

Çaresi ; Windows 7 ' yi Kaldırmak
Çaresi 2 ; Xp 'yi Başka Bir HDD 'ye Yüklemek (Sen Aynı HDD veya  Aynı Hdd Bölümüne Yüklüyorsun)

HDD (Harddisk) 2 Tane Varsa Bios Ayarlarından Boot Sekmesine GeL ve 2. Alana İçinde İşletim Sistemi Olmayan Bir HDD SEç...

Tavsiye ; Xp' Kurma Bence

YApamadım Dersen GOOGLE Amcana Sor O Güzel ANlatır
Çeşitli Programları Var...

araindir
21-08-2010, 09:54   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
47 mesaj

Arkadaşım xp yi kurmadan önce harddiskini fdisk ve formatla temiz bir kurulum yap, bide kurmadan önce bios ayarlarını defaulta getir.

hedefcan
30-09-2010, 00:29   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

w7 den, mecburen   xp ye   tekrar donmek zorundayım    başka carem yok  yardımm  !!!

Son Düzenleme: hedefcan ~ 30 Eylül 2010 00:31
mancukya
30-09-2010, 01:54   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

SP3 yüklü oynanmamis yani driverslari cikartilmamis bir XP ile format uaten rahat atarsin ama win 7den XPye dönme mantigi nedir ilginc.
Yada Biosdan arkadasin dedigini yapicaksin
Her halukarda format atsan dahis enin düzgün sekilde drivers vs vs kurabileceginide sanmiyorum birinden duydugun sekilde win 7 yavas xP kur ucar lafi üzerine bu ise kalkismisin belli yazik edersin degmez

Son Düzenleme: mancukya ~ 30 Eylül 2010 01:56
ifteri
30-09-2010, 08:16   |  #10  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

yaptıklarımı yazıyorum;w7 yi kaldırdım.kuruluma geçmeden geri döndüm.
makineyi stop ettim.bios pilini çıkardım biraz bekleyip start düğmesine biriki basıp pili taktım.xp cd yi takıp normal sorunsuz formatı attım.şuan o xp ile yazıyorum.

mcafee23 ayrılmıştır
30-09-2010, 19:28   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Windows'u kaldırmana ve bios'un pilini çıkarıp tamamen resetlemene gerek yoktu.
Bios'tan ACHI olan sata modunu IDE veya DISABLE yapsaydın aynı şekilde kurardın
Sorunu çözdün ama nasıl çözdüğün hakkında tam bir bilgin yok.
Bundan sonrakiler için bilgi amaçlı olsun

ifteri
30-09-2010, 20:16   |  #12  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj
Alıntı: mcafee23  
Windows'u kaldırmana ve bios'un pilini çıkarıp tamamen resetlemene gerek yoktu.
Bios'tan ACHI olan sata modunu IDE veya DISABLE yapsaydın aynı şekilde kurardın
Sorunu çözdün ama nasıl çözdüğün hakkında tam bir bilgin yok.
Bundan sonrakiler için bilgi amaçlı
bilginin çoğu,öğrenmeninde yaşı yok.
w7 dvd ile sildikten sonra o işlemi yapmıştım.tabii sizin söylediklerinizi hemen notlarıma kaydediyorum.sağolun.bilgili kalın.