masaüstümde kurulu olan win 7 nin yerine xp yi kurmak istiyorum
biostan boot ediyorum xp ilk dosyalarını yüklüyo mavi ekranda buraya kadar herşey normal sonra birden bi mavi ekran hatası alıyorum
windows önemli bir hatadan kurtarıldı diye ve kurulum olmuyo nedenini bilen biri var mı ??
win 7 den win xp ye dönüşte mavi ekran !
nedeni ide kaplosunu biostan seçmemiş olmadan kaynaklanıyor biosta sata yerine ide seç o yoksa seçeneklerde vista yerine xp yi seç
hmm peki bunu bana biraz açabilir misin çünkü ilk kez duyduğum bişi ayrıntılı bi şekilde öğrenmek isterim ?
Harddisk Sorunlu Olabilir Yada Ramlar Biosda Sata-İde Olayını Bende İlk Defa Duyuyorum Eger Format Atmak İçin Gerekli Olan Ekran(Cd'Den Ön Yükleme İçin Bir Tuşa Basın) Bu Yazıdan Sonra Yükleme Ekranı Geliyorsa Sonra 3-4 Dk Sonra Birden Mavi Ekran Veriyorsa Büyük İhtimalle Donanım Sorunu Vardır Benimde Eski Bilgisayarımda Vardı Aynı Sorun 30-40 Kez Yüklemeye Denedim En Sonunda Mavi Ekran Vermeden Kurdu Yaklaşık 8 Saat Falan Sürmüştü 1-2 Saat Mavi Ekran Hatasıyla Boguştum Sonra Birden Yükledi 6 Saat Yüklemesi Sürdü Akşam Yattım Sabah Hala Yüklüyordu...
Harddisk Sorunlu Olabilir Yada Ramlar Biosda Sata-İde Olayını Bende İlk Defa Duyuyorum Eger Format Atmak İçin Gerekli Olan Ekran(Cd'Den Ön Yükleme İçin Bir Tuşa Basın) Bu Yazıdan Sonra Yükleme Ekranı Geliyorsa Sonra 3-4 Dk Sonra Birden Mavi Ekran Veriyorsa Büyük İhtimalle Donanım Sorunu Vardır Benimde Eski Bilgisayarımda Vardı Aynı Sorun 30-40 Kez Yüklemeye Denedim En Sonunda Mavi Ekran Vermeden Kurdu Yaklaşık 8 Saat Falan Sürmüştü 1-2 Saat Mavi Ekran Hatasıyla Boguştum Sonra Birden Yükledi 6 Saat Yüklemesi Sürdü Akşam Yattım Sabah Hala Yüklüyordu...
boğuşarak windows kurulmaz harızlı bişeyin vardır
Windows 7 Üstüne Xp Yüklemeye Çalışırsanız Mavi Ekran Hatası Gelir
Aynısı Vista Üstüne Xp Yüklersenizde Olur
Bir Tuşa Basın.....Der
Bütün Dosyaları Yükler falan en sonunda mavi ekran gelir mecbur reset atarsın sonra yine eski sistem ve kurtarma hatasıı
Çaresi ; Windows 7 ' yi Kaldırmak
Çaresi 2 ; Xp 'yi Başka Bir HDD 'ye Yüklemek (Sen Aynı HDD veya Aynı Hdd Bölümüne Yüklüyorsun)
HDD (Harddisk) 2 Tane Varsa Bios Ayarlarından Boot Sekmesine GeL ve 2. Alana İçinde İşletim Sistemi Olmayan Bir HDD SEç...
Tavsiye ; Xp' Kurma Bence
YApamadım Dersen GOOGLE Amcana Sor O Güzel ANlatır
Çeşitli Programları Var...
Arkadaşım xp yi kurmadan önce harddiskini fdisk ve formatla temiz bir kurulum yap, bide kurmadan önce bios ayarlarını defaulta getir.
w7 den, mecburen xp ye tekrar donmek zorundayım başka carem yok yardımm !!!
SP3 yüklü oynanmamis yani driverslari cikartilmamis bir XP ile format uaten rahat atarsin ama win 7den XPye dönme mantigi nedir ilginc.
Yada Biosdan arkadasin dedigini yapicaksin
Her halukarda format atsan dahis enin düzgün sekilde drivers vs vs kurabileceginide sanmiyorum birinden duydugun sekilde win 7 yavas xP kur ucar lafi üzerine bu ise kalkismisin belli yazik edersin degmez
yaptıklarımı yazıyorum;w7 yi kaldırdım.kuruluma geçmeden geri döndüm.
makineyi stop ettim.bios pilini çıkardım biraz bekleyip start düğmesine biriki basıp pili taktım.xp cd yi takıp normal sorunsuz formatı attım.şuan o xp ile yazıyorum.
Windows'u kaldırmana ve bios'un pilini çıkarıp tamamen resetlemene gerek yoktu.
Bios'tan ACHI olan sata modunu IDE veya DISABLE yapsaydın aynı şekilde kurardın
Sorunu çözdün ama nasıl çözdüğün hakkında tam bir bilgin yok.
Bundan sonrakiler için bilgi amaçlı olsun
Windows'u kaldırmana ve bios'un pilini çıkarıp tamamen resetlemene gerek yoktu.bilginin çoğu,öğrenmeninde yaşı yok.
Bios'tan ACHI olan sata modunu IDE veya DISABLE yapsaydın aynı şekilde kurardın
Sorunu çözdün ama nasıl çözdüğün hakkında tam bir bilgin yok.
Bundan sonrakiler için bilgi amaçlı
w7 dvd ile sildikten sonra o işlemi yapmıştım.tabii sizin söylediklerinizi hemen notlarıma kaydediyorum.sağolun.bilgili kalın.