WİN 7 DESKOP

canunveren
09-05-2009, 00:42   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

merhaba arkadaşlar ben win7 rc yi virtualPC ile kurdum şimdi ben kendi asıl işletim sistemim olan vista ile win7 deki masaüstüne ulaşma gibi bir seçeneğim varmı çünkü vistada masaüstündeki bazı dosyaları win7 nin deskopuna aktarmam lzm

nasıl ulaşabilirim.

yardımşlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Banned
09-05-2009, 00:51   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Windows 7 açıkken virtual makinenin üst kısımdaki sanırım seçenekler menüsünde olacaktı install virtual makine deskop veya benzeri bir şeçenek. Onu tıkladığınızda virtual makinadaki işletim sisteminde yazılım kurulmaya başlayacak ve kurulum bitince restart isteyecektir. Restart akabinde artık hem fareniz özgürdür işletim sistemleri arasında fare geçişi için artık tuş kullanmanıza gerek kalmaz, hem ana işletim sisteminden istediğiniz dosyayı sürükleyip sanal sistemin üzerine bırakarak oraya kopyalayabilirsiniz, hemde sanal makina seçeneklerinden share seçeneğinden ana makinadaki bir dosyayı ağ dosyası gösterek sanal sistemten asıl sisteme dosya taşıyabilirsiniz.

OnlyMann
09-05-2009, 00:56   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bir öneri (1 yol basit olduğunu düşündüm);
win 7 de uzak masaüstünü açıp (güvenlik duvarını kapatıp) kullanabilirsiniz. bu bağlantı ile vista da kullanılan disklerinizinde mount edilmiş olduğunu (paylaşıma eklenmiş diskler gibi) göreceksiniz. bunun için win 7 internet çıkıyor olmalı. en azında vistadan pinliyor ulaşabiliyor olmalısınız. win 7 ethernet tanımını NAT/birdge modda çalıştırmanız gerekebilir.

Güncel:
kahraman hocam windows 7 performansını nasıl buldunuz? 2-3 gündür sanal makina ama basit bir makina üzerinde vakit buldukça denemeye çalışıyorum fena sayılmaz gibi düşünüyorum. vista kadar ağır değil değil halen vista business kullanıyorum.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 09 Mayıs 2009 01:16