Selam arkadaşlar.
bende win 7 kurulu.ekran kartım Ati radeon x1600. ben ekran çözünürlüğümü 1024-768 yapınca büyük ve bulanık oluyo. halbuki biliyosunuz normali odur.lakin grafik kartımın panelinden yada win7 ekran çözünürlüğü ayarlarından önerilen boyut 1280-1024. e böyle olunca herşey çok net ama çok küçük oluyor. web sayfalarım yamuluyor tabiri caizse.. ekran kartımıda güncelledim bunu nasıl halledebilirim. herşey çok küçük bundan nefret ediyorum.
WİN 7 ekran çözünürlüğü Sorunu !
Yenileme hızını değiştir ÖRNEK: 60 hz ise 75 hz yap yani yenileme hızı ile oynama yaparak netlik ayarla.
Sana tavsiyem önerilen ayarı kullan.
dante yenileme hızım 75 zaten.Monitörümden kaynaklanmıyor hero yani xp ve vista kurulu iken 1024 te performans sağlıyordum ve herşey iyiydi. win 7 de önerilen sadece 1280.diğerlerindede önerilen buydu ama 1024 yaptıgımızda yine netlik alabiliyorduk.EKRAN kartımın güncel driverinide kabul etti win 7 ama yinede aynı .. :S
control panelden düzeltmeye çalışın..Bir ayarında mutlaka düzeltebiliyorsunuz ama adı aklıma gelmiyor :(
aynı sorun bende de vardı yenileme hızı ile alakalı çözünürlük 1024-768deyken yelime hızını 85hz yap ben bu şekilde düzeltmiştim ama ekran kartımı değiştirdikten sonra 60hzde bile 1024-768 çözürülükte çok net bi görüntü ile karşılaştım yenileme hızından çok ekran kartı ilede alakası var sanırım ama 85hzde sorun çözülür büyük ihtimal