arkadaşalr benim flash diskimi win 7 bilgisayara taktıgımda kullnmak için biçimlendir diyor. biçimlendiriyorum olmaz diyor bu kez de xp de hiç görmüyo birde flash boş boş görünüyo. bu flasha noldu bilen var mı ?
win 7 flash biçimlendirme hatası
bozulmus olabilir... ama ondan önce windows 7 de diskpart ile ntfs olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsin...
yönetici hakları olan bir komut istemi aç (balşata CMD yazıp CTRL + SHIFT + ENTER a bas) sonrasında sırası ile bu komutlaru yaz
diskpart
list disk
sel disk *
clean
create partition primary
format fs=ntfs
assign
active
exit
burada dikkat etmen gereken sel disk * yazan yerde senin flash diski seçmen gerekiyo.... nasıl mı olacak?
list disk dediğinde böyle bir liste gelecek senin flash diskin boyutu (8 gb lar için 7000-8000 arası mbdır) ne ise ona göre onun numarasını yazacaksın * yerine benim pc de mesela sel disk 5 yazınca flash seçili oluyor....
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
DISKPART> list disk Disk ### Durum Boyut Boş Din Gpt -------- ------------- ------- ------- --- --- Disk 0 Çevrimiçi 232 GB 0 B Disk 1 Çevrimiçi 232 GB 0 B Disk 2 Çevrimiçi 931 GB 0 B Disk 3 Çevrimiçi 931 GB 0 B Disk 4 Çevrimiçi 74 GB 1024 KB Disk 5 Çevrimiçi 7648 MB 0 B
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
DISKPART> sel disk 5 Disk 5 şimdi seçili disk. DISKPART> clean DiskPart diski başarıyla temizledi. DISKPART> create partition primary DiskPart belirtilen birimi oluşturmada başarılı oldu. DISKPART> format fs=ntfs Yüzde 100 tamamlandı DiskPart birimi başarıyla biçimlendirdi. DISKPART> assign DiskPart sürücü harfi veya takma noktasını başarıyla atadı. DISKPART> active DiskPart geçerli birimi etkin olarak işaretledi. DISKPART> exit DiskPart'tan çıkılıyor...
kardeş güzeş yazmışın eline saglıkta benim diski görüyo fakat adı kingston bilgisayar taşınabilir disk olarak görüyo ve özelliklere girdiğimde 0 bayt gösteriyo flash 16gblık buna bir çaren varmı ? takılı fakat o bayt olarak görüyo