win 7 ga 970a d3 ethernet sorunu

ciscon
31-12-2013, 08:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

öncelikle selamlar
neti çok araştırmama rağmen sorunumu çözecek bir cevap bulamadım.
sorunum şu: bağlantı şeklim kablosuz ağ. bağlanabildiğim 3 ayrı ağ var. hepside en az yüzde seksen çekiyor. iki tane adaptörüm var ikiside sağlam ve birisi daha üç günlük.

buna rağmen googlenin açılması bile 10 saniye sürüyor. sayfalar çok geç yükleniyor. indirme hızım 40 kb yi geçmiyor hatta bazen bayt a düşüyor. 144p lik bir klibi 15 dakikada izletiyor, bazen tamamen takılıp öyle kalıyor.

anakartm ga 970a d3 rev 1.4
fx 6100
tek modül 4gb ddr3 ram
gt630 2gb 
450 watt psu

defalarca format attım. xp kurdum win 7 kurdum sonuç aynı.
şu an win7 prof kurulu.  anakart ekran sürücüleri cdsinden kurdum ve güncelledim.
ethernet kartım yanmış olabilirmi?

kablosuz ağ için ethernet kartı gereklimi? (hiç kurmadığım halde netin çok hızlı olduğu zamanlar oldu. (resim bire dikkat)
gigabyt in sitesinden güncel driverleri de sorunu çözmedi. yani herşeyi kaldırıp yeniden yüklüyorum ama sonuç negatif 
sürücüyü kaldırdığım zaman   diğer aygıtlar kısmına taşınıyor. sürücüyü internetten yükle diyince resim 5 teki gibi oluyor.
kendim yükleyince yüklüyor ama sonuç resim 2 v 3 teki gibi.

Son Düzenleme: ciscon ~ 01 Ocak 2014 12:37
ciscon
31-12-2013, 12:43   |  #2  
OP Taze Üye
4 mesaj

ek bir bilgi veriyim,  evde eski bir pc vardı celeron 1800 işlemcili.  ondan bağlanıyorum. xp yüklü. yukardaki pcye göre çok çok hızlı. yani ağda ve adaptörde hiç sorun yok. bundada kablolu olmadığı için ethernet yüklü değil. ama gayet hızlı.  windows 7 kurulu yeni sistemde  bios güncel driverler güncel  hiçbir sorun görünmüyor ama ölü gibi. sizce sorun ne olabilir.  ethernet kartı sanırım kablolu bağlantılar için gerekli kablosuzlar için değil.  aldığımdan beri 1. resimdeki gibi sürücü 0 bayt gösteriyordu ve yüklememiştim. aygıt yöneticisindeki sarı ünlem hep vardı  ama 1080p videoları takılmadan izliyordum ve giriş çıkıçlarım çok hızlıydı.

ciscon
31-12-2013, 15:11   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

birilerinin bana yardım edeceğine inanıyorum. bilgili arkadaşların şu an forumda olmadığını yada görmediğini düşünüyorum. onlar görene kadar bilgiye devam.   ağı ve adaptörü denemek için eski pcmi takıp bir klip açtım.   çekim gücü aşağıdaki gibi.  chrome gizli pencereden türkan klibini yükleme süreleri :

adaptör ve ağ aynı olmak üzere  eski pc (12 yıllık anakart. ekran onbord. rem 512 ddr )  36 saniye           şimdiki yeni pc  (özellikler yukarda)7 dakika 15 saniye.
sorun ne olabilir

ciscon
31-12-2013, 18:49   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

sürücüyü yüklemeyi başardım.  ama tahmin ettiğim gibi  sorun o değilmiş. hala ölü gibi çok yavaş