selam arkadaşlar
soruma geçmeden söyliyim.. bu hata win 7 den mi yoksa başka nedenden mi NET bilmiyorum ama öyle gözükyor.
asus p5b + core 2 duo e7600 + 2 gb 667 corsair ram ve + 256 mb winfast 7600 gt extreme
250 gb hdd (sistem)
1 tb hdd (depo) şuan sorunlu olan
sistemim varken win 7 32 bit rc kurmuştum, daha sonra msdn de yayınlanınca win 7 enterprise 64 BİT kurdum ve sorunsuz kullanıyordum. geçenlerde laptop alınca 1 tb lık depo harddiskimi söktüm diğer kasayı abime verdim. depo harddiskimide arkadaşımın hdd kutusuna taktım ve usb den bağladım. ve sürprizz gözükmüyor..
bilgisayarımda gözükmüyor ama bilgisayarım sağ tık yönet e basınca depolama birimlerinde gözüküyor. biraz araştırdım ettim eski pcme format atmam gerekmişti xp kurmuştum ona takılıyken sağ tık yaptım depolama yöneticisinde ve YABANCI DİSKLERİ AL dedim ve bir iki tıktan sonra pc gördü harddiski hayati verilerimi kurtardığıma sevindim ve xpli bilgisayardan paylaşıma açıp notebooklada ağdan çektim :))
şimdi win 7 64 bit enterprise yüklü notebookuma taktığımda depolama kısmında görüyor fakat bunda GEÇERSİZ yazmakta... sağ tık yapıp yabancı diskleri al felan yok..
xp li pcye taktığımda direkt tanıması gerekken depolama biriminden her taktığımda sağ tık yapıp DİSKİ ETKİNLEŞTİR i seçiyorum ve düzeliyor..
sorun nedir nasıl düzeltilebilir bilen varmı?
not: lütfen xpde tak yedeğini al harddiski formatla deme 1 tb a yakın bilgi dolu yapacak durumum olduğunda zaten o işlemi yapıcam.. ama şimdi her seferinde xpli pcden takıp notebookuma mı ulaştırıcam? yada xpli pcye taktığımda felan sürekli etkinleştirmi diyecem nolcak?