Win 7 program ve oyun uyumu

maeglin88
08-07-2009, 22:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

merhaba arkadaşlar. windows 7 rc kullanmaya başlayanlara bazı sorularım olacak. forumda aradım ama bulamadım gözümden kaçırmışsam kusura bakmayın. bu sorular sadece rc için deil rtm için de geçerli.

vistaya uyumlu programlar 7ye de tamamen uyumlu mudur?

vistada bazı oyunları düzgün çalıştıramıyordum. mesela the sims(ilk sürüm), roller coaster tycoon(ilk sürüm) gibi. uyumluluk seçsem de olmuyordu. win7 de de aynı durum mu geçerlidir?

driver bakımından win7 driver mı bulmamız gerekiyor yoksa vista driverları da kullanabiliyor muyuz? çünkü yeni bilgisayar topladım parçaların kutusunda win7 driveri olduğunu sanmıyorum. ona göre internetten arayacağım.

Mustafa@PC
08-07-2009, 23:36   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Vista çalışan, tanınan tüm programlar Windows 7'de  çalışıyor.

Vista donanım sürücülerini Windows 7'de yükleyebiliyorsunuz.

Vista da sorun çıkartan oyunlar için uygulanacak çözüm yolları Windows 7 için de geçerli zaten %99 sorun çıkartmıyor.

Vistada oyunlar için çözüm yolları:

Banned
08-07-2009, 23:50   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Oyun konusunda açıkcası vistada çalıştıramadıklarım dahil tüm oyunlar windows 7 de sorunsuz çalıtılar. Program konusunda sıkıntı olmadığını söyleyemem. Özellikle sisteme müdahale ile ilgili programlarda sorun olmaktadır. Misal ilk aklıma gelen birçok antivirüs yazılımları, tuneup gibi sistem düzneleme yazılımlar gerçekten beklenmeyecek kadar uyum sorunu çıkartıyor.  Kazara windows 7 kurduğum bir bilgisayara üstelik chipteki antivirüs yazılımcıları windows 7 ye hazır gibi bir konudan avasttı indirip kurmayı denemiştimde kaldırmak için akla karayı seçmiştim. Yazılımı kurunca sistem kafayı yemiş masaüstünün gelmesi 10 dk. bulmuştu. hakeza norton 360 v2 dede aynı sorunu yaşamıştım. Şükür ki kaspersky int. sec. 2009 kusursuz ve sorunsuz uyum sağlıyor.