Win 7 Sp1 Blue Screen (Mavi ekran) Hatası ?

Boracalin
12-05-2011, 00:34   |  #1  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Arkadaşlar herkese kolay gelsin öncelikle... İkidir ufak bir mavi ekran ile karşılaşıyorum fikirlerinizi almak istedim ne olabilir ? Öncelikle sistem özelliklerini yazayım...  

Os : Win 7 Sp1 Ultimate x86
Amd Athlon x2 64 3800+ (2,00 ghz) cpu
Sapphire Ati Radeon X1550 512 mb ddr2 128 bit gpu
2x1 gb ddr2 667 mhz ram
80 gb Samsung 7200 rpm Hdd
500 gb WD 7200 rpm Hdd
320 gb Hitachi 7200 rpm harici Hdd
460+ watt High Power Psu (sürekli 400 watt)

Evet ekte ki mavi ekran hatasını alıyorum. Ne zaman alıyorsun derseniz , Ageof II oynarken takribi 15-20 dakika sonra bir cızırtı ile beraber bu hata çıkıyor... Donanımsal bir hata mı yoksa sürücüler ile alakalı bir hata mı çözemedim... Normal kullanımda 24 saat açıkken veya film izlerken v.s. hiçbir problem yok... Aklıma gelen 3-4 şey var...

1. olarak ; Gpu geberdi hayırlı olsun :)
2. olarak ; Gpu sürücülerinde arıza var...
3. olarak ; Ramlerden biri veya ikisi mefta olmak üzere :)
4. olarak ; Anakart bye bye diyor :D
5. olarak ; Psu yamuk yapıyor... (çok zayıf ve sallamasyon bir seçenek ya tutarsa hesabı...)

(bu arada anakartım Asus M2V-MX olup 2-3 ay evvel cpunun yan tarafında ki kondansatörleri patlamıştı bende yaptıramayınca kendim aynı değerde kond. temin edip , eskileri söküp 4 adet kond. yeniden lehimlemiştim.. Burda ki pc tamircisiyim diyen arkadaşlar sağolsun [yapılamaz sana yeni kart satılım demişlerdi :) ben yaptım oldu]...)
Evet mavi ekranın görüntüsünü de attım , sizce sorun ne olabilir ? (Bu arada nokta atışı yapmamız lazım çünkü parçaları başka bir pc'de deneme şansım yok sayılır..)

[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us

Boracalin
12-05-2011, 02:07   |  #2  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Şimdi Ati-Catalyst ' i kaldırdım... Win 7 'nin kendi Radeon x1550-vga sürücüleri ile bir oynayayım bakayım AgeofII'yi... Sonucu haber veririm...

Boracalin
12-05-2011, 04:02   |  #3  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Evet arkadaşlar , catalyst'i ve beraberinde gelen sürücüleri kaldırıp , win 7 nin kendi sürücüleri ile 3 saatten fazla AgeofII oynadım ve hiçbir sıkıntı olmadı...
Sanırım sürücüler ile alakalı imiş...
Yalnız şimdi aklıma takılan başka bir durum oldu... Gpu-Z den baktığımda (ki normali o) kullandığım gpu 128 bit... Ama aygıt yöneticisinden kurulu sürücüye baktığımda gpu 64 bit diye görünüyor...? Bu neden olabilir ? Performansta sıkıntı olur mu ? (şimdi diyeceksiniz x1550'den de ne performans alınır ya :) Öyle demeyin; benim için bir 5770 o emektar gpu :D ) 
Resimde koydum gene :)
[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/822/ekrnts2.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us

ScienceNET
12-05-2011, 04:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

Teknik detaylarında: http://www1.sapphiretech.com/ca/ ... .php?gpid=174&grp=3

hem 64-bit hem de 128-bit versionlarını destekliyormuş.

Boracalin
12-05-2011, 13:24   |  #5  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007
Alıntı: ScienceNET  
Teknik detaylarında: http://www1.sapphiretech.com/ca/ ... .php?gpid=174&grp=3


hem 64-bit hem de 128-bit versionlarını destekliyormuş.

O tamamda ; şimdi kart 128 bit ama kurulan sürücü de 64 bit ibaresi var bu sıkıntıya sebep olur mu ? Performans düşüklüğü falan ? Merak ettiğim husus o...

ScienceNET
12-05-2011, 13:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004
Alıntı: Boracalin  
O tamamda ; şimdi kart 128 bit ama kurulan sürücü de 64 bit ibaresi var bu sıkıntıya sebep olur mu ? Performans düşüklüğü falan ? Merak ettiğim husus o...
Sanmıyorum. Önemli olan yazılan değil, uygulanan değerler...