Microsoftun sitesinden indirdiğim win 7 sinir bozacak şekilde reset atıyor.bütün driverleri güncelledim değişen bir şey olmadı.format atıp tekrar kurduğumda bir seferinde daha kurulumun başında mavi ekran çıktı ve reset attı, bir keresinde ekran yanıt vermiyor diye aeroyu devre dışı bıraktı. internetten en son sürümünü 7600 indirdim o da aynı reset atıyor. daha önce kullandığım xp de hiç bir sorun yoktu. ekran kartım 4870 x2
ekran kartının win 7 son driverleri yüklü.
Win 7 Sürekli Reset Atıyor
- 1
- 2
Bir an önce orjinal sürümüne geçmeni öneririm.(demo bir oyun nasılsa su siteden indirilen windows 7 de öyle.)
Ayrıca sorunun power sup yada yükledigin yazılım ve driverdanda kaynaklı olabilir.
Arkadaşlar windows 7 yi söyle kuran yokmu acaba.Hdd içine atıp ondan sonra iso dosyasını rardan çıkartıp sonra kuran yokmu neden usb.?Arkdaşım diskinde bölümlendirme yaptıysan salla d:ye ordan c: ye kursun.Ben yıllardır usb kullanmadım.CD-Rom DVD-Rom u hatta Blue-Ray i bile olmayan arkadaşlarıma 98, Me, XP, Vista hatta Windows 7 hardisklerine böyle kurdum.Usb sağlıklı değil arkadaşım (bellek) 4mb okuma hızı var normal ext hdd kursan bişey demem usb ben önermem.(Gidip 666x bir bellek olur yazma hızı 30 okuma 70 ozaman bişey demem)
Benim çin malı ext hdd kutum ve içindeki 80 lik hdd bile 30 yazıyor 50 okuyor.4mb peehhh.(usb bellek)
eğer ikinci bir hdd varsa sistemde tabiki yapılabilir. ancak bunun için eğer sıfırdan kurulum yapılacaksa o disk üzerine mbr (master boot record) yazarak yapılabilir ve sistem o disk gösterilerek başlatılır. yani kopyala yapıştır yaparak windows dosyalarını atarsanız boot edemezsiniz. dolayısıyla kurulm da olmaz
mavi ekran hatası sadece windows 7 yi kurarken mi geliyor ?
daha önceden hiç yokmuydu ?(iyi hatırlamaya çalışın)
mavi ekran hatası sadece windows 7 yi kurarken mi geliyor ?evet dostum defalarca xp kurdum hiç mavi ekran olmadı .7-8 kere win7 kurdum kurulum tamamlanıyor film izliyorum, oyun oynuyorum sonrabirden mavi ekran çıkıyor (yada siyah tam hatırlayamadım) ekranınaltında bir yazı 100'e kadar sayıyor sonra reset atıyor.
daha önceden hiç yokmuydu ?(iyi hatırlamaya çalışın)
bios default mu , güncel mi ?
o.c mi yaptınız ?
kurulum sonrasında geliyorsa mavi ekran , yanlış sürücü yükledinizden yada yaptığınız bir takım dengesizlikden dolayı mavi ekran veriyordur..
bu uyumsuz bir donanım veya donanım sürücüsünün olduğunu gösterir. hatta sürücü ihtimali daha fazla çünkü windows 7 tanıyamadığı donanımı çalıştırmaz. büyük ihtimalle daha eski windows versiyonları için yazılmış driver yüklenmesi sonucunda bu sorun oluşmuştur.
bu uyumsuz bir donanım veya donanım sürücüsünün olduğunu gösterir. hatta sürücü ihtimali daha fazla çünkü windows 7 tanıyamadığı donanımı çalıştırmaz. büyük ihtimalle daha eski windows versiyonları için yazılmış driver yüklenmesi sonucunda bu sorun oluşmuştur.driver olarak sadece ekran kartını kuruyorum sitesinden direkt olarak win 7 için en günceli başka bir driver kurmadım, gene değişen bir şey yok.
Belki yeni bir arıza oluştu... Sürücü hakkında sorduğum soruya cevap vermediniz ? Windows 7'nin bulduğu sürücülerin dışında herhangi bir sürücü yüklediniz mi ? Sistem özellikleriniz neler ?şu an xp kullanıyorum sorunsuz xp için anakart,ekran kartı ve ses sürücülerini kuruyorum.win 7 için sadece ekran kartı sürücünü kuruyorum sistemim
P5KE- wifi anakart-3870X2 ekran kartı-ocz ram 2x2 GB-
Dediğim gibi sorunun Windows 7 yada XP ile bir ilgisi yok. Ya ISO sorunlu yada kurduğunuz sürücü yada ram veya sabit diskinizde problem var. Sabit disk bölümlemesi nasıl ?kurulumu hep aynı ISO dan yapmıyorum farklı farklı denedim sabit disktek 500GB samsung ayrıca harici disk takılı verbatim1,5TB ben ekran kartından şüpheleniyorum hafta sonu kartı çıkartıp onboard kurulum yapacağım bakalım ne olacak
Hayır ama o da olabilir tabi ?yorumlar için herkese teşekkür ediyorumBen genelde USB aygıtların(Fare klavye hariç tabi) kurulum sırasında çıkartılmasından yanayım...
1. usb aygıtlarını çıkarıp kurulum yapacağım değişiklik olmazsa
2.ekran kartını çıkarıp onboard yükleme yapacağım sonucuda burada yazacağım
teşekkürler
- 1
- 2