arkadaşlar elimde win 7 orjinal cd varda,ben bunu usb ye yazmak istiyorum,öyle format atıcam pc me,fakat iso yapıp usb/dvd tool 7 programıyla yapmam gerekiyo bildiğiniz üzere.benim bu cd yi nasıl iso ya çeviriceğim konusunda bilgi verirmisin,yani bu usb/dvd tool programının okuyabileceği bi isodan bahsediyorum,zaten iso ya çevirdim ufak bi programla ama onu doğru iso değil diye kabul etmiyo ama,o çevirdiğim isoyu deamon tools açıyor mesela,neyse yardımızı bekliyorum nasıl yapmam gerektiğinide anlatırsanız çok sevinirim.
Win 7 usb için yardım
yokmu hiç bilen arkadaşlar?
DVD nizin ultra iso programıyla İmaj klaıbını çıkartınız. İSO imaj kalıı format için exfat sistemidir. Diğer adıyla setup kurulum halindeki dosya sistemidir. İşinize yarar.
Usb de exfat16 olarak geçerlidir. 8 gb de fat16 geçerli diye düşünüyorum 4 gbde exfat sistemi ile iso kalıbının içeriğini aynen kopyalayabilrisiniz. Kopyalama metodunda Explorer i kullanmayınız (MSDOS komutuda dahil) Bunun için alternatif koyalama programlarını kullanınız.
dostum sen heralde öğrenmek istiyorsun bu olayı, /çünkü elinde w7 cd si zaten var .istersen kopyalayabilirsin değilmi..!!! bunu için ben en uygun programimgburn indirebilirsin.
bu windows 7 cd sini tak ve 1 tane kopyasını müsait bi yere kopyala.. sonra programı aç ve
oradaki uygulamalardan '' Write file / folders to disk '' sekmesinden w7 dosyası seçilip boot cd oluşturulur.
eğer bundan sonrasını biliyorum diyorsan anlatmama gerek yok. ama devam et diyorsan sana anlatayım. çünkü biraz detaylı işler var orada yapman gereken.
unutmuşum. w7 usb bellekten format atmak için iso oluşturmana gerek yok..winto flash programı w7 dosyasını format atmadan önce boot haline getiriyor zaten.usb den format atman için winto flash'ı indirip kurman yeterli..wintoflash.exe dosyasını çalıştırıp w7 yi içine alıp kurman gerekiyor.