Arkadaşlar ubuntuyu denemek istiyorum.Nette okuduğuma göre,windows 7 üstüne tıpkı program kurar gibi ubuntu kurabiliyormuşuz.Pc açılırken win 7 mi ubuntu mu diye seçiyormuşuz.Eğer sıkılırsak program ekle kaldırdan ubuntu'yu kaldırabiliyormuşuz.Bunları okuyarak bir gazla ubuntunun son sürümü indirdim bunlar doğru mu?Eğer doğruysa kurucam?(Veri kaybetmek istemiyorum)
Win 7 üstüne veri kaybetmeden ubuntu kurmak?
fazla gaza gelme istersen windows 7 herşeye yetiyor.
linux sürümlerinde driver sorunları çok oluyor.
yanyana kurmada bi sorun yaşamazsın ancak program kurar gibi ubuntuyu win 7 üstüne kuramazsın.
eğer win 7 üstüne kuracaksan virtualbox kullan.
:) windows 7'den son derece memnunum ve hiçbir sorunum yok çok şükür zaten bu yüzden tam olarak formatlamak istemiyorum sadece ubuntuyu merak ediyorum bu şekilde olduğunu okudum mantıklı geldi.
Bende Microsoft Virtual Pc var,XP modunu açmak için.Yine bu programla .iso uzantılı ubuntuyu açabilir miyim?
Yükleyebilirsin Aşağıdakini İndir Ve WindowsTa Yani Windows 7 de Çift Tıkla İnene Normal Program Kurar Gibi Kurabilirsin :) Çok Hoş Bir Sistem Olduğu Kesin :)
https://www.chip.com.tr/konu/ubun ... burada_16110_2.html#
Yükleyebilirsin Aşağıdakini İndir Ve WindowsTa Yani Windows 7 de Çift Tıkla İnene Normal Program Kurar Gibi Kurabilirsin :) Çok Hoş Bir Sistem Olduğu Kesin :)
https://www.chip.com.tr/konu/ubun ... burada_16110_2.html#
bu benim ilk mesajımda bahsettiğim olay sanırım.peki bu şekilde kurduktan sonra kaldırabiliyor muyuz ubuntuyu?
ubuntu lıve cd takıp pcyi cd den boot edip baştan başlatacaksın lıve sistemde türkçe dili seçip ubuntu masa üstüne düşünce hemen solda kuru göreceksen çift tıklayıp ilerleyecek ve karşına disk yapılandırma tablosu çıkacak oradaki işaretli olanı değiştirmeden aşağıda turuncu renkle elle ayarlanabilen ve sağa sola çekilerek ubuntu için hdd den ayıracağın disk alanını tespit etmeni sağlaya kısımdan ubuntuya belli bir alan açıp ileri deyip ilerledikten sonra her şey otomatik olarak hal olacaktır
hayit ntfs icine gömülü sekilde kuran bir ubuntu var son versiyonu ben denedim guzeldi ama drivers sorunlari yüzüne kaldirdim zaten o programida program ekle kaldirdan kaldirinca baslattaki boot secenegi bile gidiyor hard disk icinde hic bir islemde yapmiyor partition vs vs gibi mantik guzel ama ubuntu 5 para etmedi benim makinede donanim konusunda.
İndirdiğin Ubuntu iso dosyasın Winrar veya benzeri bir program yardımı ile klasöre çıkart , çıkarttığın klasöre gir ve ordan wubi.exe'yi çalıştır , programdan kurucağın hdd bölümünü ve miktarını seç , sonra işleme başla , işlem bitince senden bilgisayarı yeniden başlatmanı isteyecek , yeniden başlatınca sana windows 7 mi ubuntu mu diye soracak , sen ubuntu deyip kurulumu bitireceksin(10-20 dk sürebilir) , eğer ubuntuyu kaldırmak istersen kurduğun hdd bölümünün içinde ubuntu diye bir klasör olacak , o klasörün içinden uninstall-wubi.exe'ye basıp ubuntuyu kaldırabilirsin
İndirdiğin Ubuntu iso dosyasın Winrar veya benzeri bir program yardımı ile klasöre çıkart , çıkarttığın klasöre gir ve ordan wubi.exe'yi çalıştır , programdan kurucağın hdd bölümünü ve miktarını seç , sonra işleme başla , işlem bitince senden bilgisayarı yeniden başlatmanı isteyecek , yeniden başlatınca sana windows 7 mi ubuntu mu diye soracak , sen ubuntu deyip kurulumu bitireceksin(10-20 dk sürebilir) , eğer ubuntuyu kaldırmak istersen kurduğun hdd bölümünün içinde ubuntu diye bir klasör olacak , o klasörün içinden uninstall-wubi.exe'ye basıp ubuntuyu kaldı
Uyanda Balığa Gidelim Abi :)
Çoktan Cevaplar Verildi ;)
Kolay Gelsin :) ...