slm arkadaşlar pc mde win 7 yüklüydü ama babam kullanamadığı için yanına yani d ye xp kurduk pc açılırken direk xp açılıyor win 7 yi nasıl açabilirm
win 7 ve xp
hayır boot menü gelmiyor direk xp açılıyor
burda boot.ini dosyasını düzenleyebileceğim yazıyor peki ben bunu nasıl yapabilirim yani boot.ini dosyasına win 7 yi nasıl yazacağım şu an (c de xp) (d de win7) var
Şöyle bir şey olması lazım:
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect
Tabii burada kaç tane sabit diskiniz var Wind7 hangi "partition"da kurulu ona göre yazın.
Ya da buna hiç gerek yok, verdiğim linkteki şu kısmı yapacaksınız:
Boot.ini Dosyasını DeğiştirmeBoot.ini dosyasını, varsayılan işletim sistemini seçebileceğiniz, zamanaşımı süresi değerini değiştirebileceğiniz ya da dosyayı el iledüzenleyebileceğiniz Başlangıç ve Kurtarma iletişim kutusundandeğiştirebilmenize karşın, aşağıdaki yöntemde Bootcfg.exe adlı komutsatırı yardımcı programı kullanılmaktadır.
Not Bootcfg.exe yardımcı programı yalnızca Windows XPProfessional sürümünde kullanılabilir. Bu yardımcı program MicrosoftWindows XP Home Edition'da bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu bölümWindows XP Home Edition için geçerli değildir.
- Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
- Aç metin kutusuna cmd yazın.
- Komut isteminde bootcfg /? yazın.
- BOOTCFG.exe için yardım ve parametreler görüntülenir.
İşletim Sistemi Ekleme Komut isteminde aşağıdakini yazın:
bootcfg /copy /d İşletim Sistemi Açıklaması /ID#
Burada İşletim Sistemi Açıklaması bir metin açıklamadır (örneğin, Windows XP Home Edition) ve # de kopyanın oluşturulduğu BOOT.INI dosyası işletim sistemleri bölümündeki önyükleme girdisi kimliğini belirler.