merhaba arkadşlar bu gün win 7 yükledim yüklediktenten sona bilgisayarımın YEREL DİSK C bölümünde eski windows dosyalarını kaldığını gördüm(Windows.old)yer kaplamasın diye sileyim dedim onları ama bana bi uyarı verdi
WİN 7 YÜKLEDİM VE SONRA..
Drive options ( advanced ) tıkladığınızda resimde görüldüğü gibi Delete, format, New kısımlar açılıyor bu açılan kısımlar ile diskinizi bölümlendirebilir yada var olan bölümleri silip biçimlerdirebilirsiniz bu işlemlerden sonra Windows 7 kurulması istediğiniz disk bölümünü seçerek Nex diyerek kurulumu başlatın
burda içerik silecgin diske tıklayıp. Format seçenegine tıklıyoruz. siliyoruz. silinince . Next diyip geçiyoruz.
alifbcanburda içerik silecgin diske tıklayıp. Format seçenegine tıklıyoruz. siliyoruz. silinince . Next diyip geçiyoruz.resmi koydum istersen şimdi bak bi soruma...?
İzin alman gerekir. Öyle Yapınca Tam silinmez. yüklerken diski formatla öyle sil.. Hdd Alanın Açılır. Yeni kurduysan Tekrar kur.
alifbcanDrive options ( advanced ) tıkladığınızda resimde görüldüğü gibi Delete, format, New kısımlar açılıyor bu açılan kısımlar ile diskinizi bölümlendirebilir yada var olan bölümleri silip biçimlerdirebilirsiniz bu işlemlerden sonra Windows 7 kurulması istediğiniz disk bölümünü seçerek Nex diyerek kurulumu başlatınburda içerik silecgin diske tıklayıp. Format seçenegine tıklıyoruz. siliyoruz. silinince . Next diyip geçiyoruz.
Son Düzenleme: alifbcan ~ 17 Haziran 2009 13:36
alifbcanİzin alman gerekir. Öyle Yapınca Tam silinmez. yüklerken diski formatla öyle sil.. Hdd Alanın Açılır. Yeni kurduysan Tekrar kur.benim bu win 7 i ikinci kuruşum ilk kurduğumda yine böyle olmuştu sil demiştim sildi.peki şimdi niye olmuyo başka çaresi yokmu tek rar kurmadan olmuyomu.?
Yerel diske sag'a tıkla. Açılan yerde Güvenlik sekmesine gel. izin al ı düzenle . Hepsine izin ver.
Hiç gerek yok ki DVD'den başlatmaya. Bir bilgisayar yöneticisi oturumuyla bu klasörü silebilirsiniz. Bilgisayar yöneticisi oturumunu kullanıyorsanız yetkileri düzenlemeniz gerekmez. UAC yine uyarı verecektir, ama izin vererek bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır.
disk temizlemeyi ( disk cleanup) aç
yerel disk c yi seç
önceki windows sürümleri (earlier windows versions) diye bi seçenek olması lazım ya da onun gibi onu işaretle
temizlemeyi başlat
tuncabHiç gerek yok ki DVD'den başlatmaya. Bir bilgisayar yöneticisi oturumuyla bu klasörü silebilirsiniz. Bilgisayar yöneticisi oturumunu kullanıyorsanız yetkileri düzenlemeniz gerekmez. UAC yine uyarı verecektir, ama izin vererek bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır.diğer arkadaşın dediğini yaptım şimdi olmadı yine aynı uyarıyı verdi birde senin dediğini yapıcam söylediğin çözümü biraz daha açarmısın;mesela bilgisayar yönetici oturumunu nasıl açıcam veya nasıl kullanıcam biraz daha açsan iyi olucakda
hocam eski windowsdan alacagın bilgin yoksa sil gitsin. ama bazen bir hafta kadar tutmak iyi oluyor. Cunku her formatta insanlar bişeyleri unutuyorlar iki gun sonra tutup da ahh be gitti formatta dememek için bir hafta tut kullandıklarını al sonra bye bye windows old :D
alifbcanYerel diske sag'a tıkla. Açılan yerde Güvenlik sekmesine gel. izin al ı düzenle . Hepsine izin ver.arkadaşım senin dediğin yaptım şuan YEREL DİSK C YE erişemiyorum uyarı veriyor..nabıcam şimdi...
Uygulamaları Geri Al. Resimdekileri Uygula..
alifbcanUygulamaları Geri Al. Resimdekileri Uygula..resimler bende gözükmüyo link ver sen
alifbcanben format aşamasında değilim senin dediğin gibi yereldik üstüne geldim sağ tıklayıp güvenlik sekmesini hepsine izin ver dedim sonra uyarı geldi yine olmadı ve sonrada C ye erişemez diye uyarı geldi
alifbcanburda içerik silecgin diske tıklayıp. Format seçenegine tıklıyoruz. siliyoruz. silinince . Next diyip geçiyoruz.Peki format seçeneğini değilde delete seçeneğini seçip formatı öyle atmış olursak ne değişir? Yani format seçeneği ile delete seçeneği arasında ne fark vardır?
allossPeki format seçeneğini değilde delete seçeneğini seçip formatı öyle atmış olursak ne değişir? Yani format seçeneği ile delete seçeneği arasında ne fark vardır?DELETE YEREL DİSK'İ SİLİYOR ORDA DİSK KALMIYOR.. TEKRAR NEW'DEN OLUŞTURMAN GEREK
--------------------------------------------Valla Bilmiyorum. Şuan C'ye giremiyor musun.
Son Düzenleme: alifbcan ~ 17 Haziran 2009 14:09
alifbcanDELETE YEREL DİSK'İ SİLİYOR ORDA DİSK KALMIYOR.. TEKRAR NEW'DEN OLUŞTURMAN GEREKevet girdiğimde erişim engellendi diye uyarı geliyor ve açmıyor peki yeniden format atsam formatın yerel dik seçme aşamsına geldiğimde herhangi bir uyarı yaparmı peki?
--------------------------------------------Valla Bilmiyorum. Şuan C'ye giremiyor musun.
Hayır bişe olmaz.. Ordan REsimdekileri Gibi uygula . Hem içindekilerde silinir.
alifbcanHayır bişe olmaz.. Ordan REsimdekileri Gibi uygula . Hem içindekilerde silinir.tamam ozman ben yine format atayım
Arkadaşım hemen format atma bak bunun için ben bir konu açmıştım ...
kafkef-miradiğer arkadaşın dediğini yaptım şimdi olmadı yine aynı uyarıyı verdi birde senin dediğini yapıcam söylediğin çözümü biraz daha açarmısın;mesela bilgisayar yönetici oturumunu nasıl açıcam veya nasıl kullanıcam biraz daha açsan iyiŞu anda Windows 7 kullanmadığım için hatırladığım kadarıyla anlatayım: Denetim Masası'ndan(Control Panel) Kullanıcı Hesaplarının bulunduğu bölüme girin. Burada Windows 7'deki tüm kullanıcı hesapları listelenecektir. Eğer burada sadece bir oturum varsa, o zaman sizin kullandığınız oturum bilgisayar yöneticisi olmak zorundadır. Eğer daha fazla oturum varsa;
Kullandığınız oturuma tıklayın. Burada "Hesap Türü" gibi bir şey olacaktır(İngilizcesini hatırlamıyorum). Buraya tıkladığızda hesabınızın Standart hesap veya Bilgisayar Yöneticisi hesabı olduğunu anlayabilirsiniz.Eğer kullandığınız hesap bir standart hesapsa, o zaman diğer hesaplardan bilgisayar yöneticisi olan birini açın. Daha sonra bu oturumdan silme işlemini yapabilirsiniz.
Biraz karışık anlattım, bir de bazı terimler farklı olabilir kusura bakmayın.
merhaba,benimde bi sorunum var yardım ederseniz çok sevinirim.....ben win7 yi yüklerken load driver ve reflesh seçenekleri vardı sadece diğerleri yoktu....driver options ta yoktu..... ACİL...