win 7 yükleyemiyorum=/ yardım lütfen

BasBelasi
23-04-2010, 19:29   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj

büyük bir mağazadan bugün windows 7 home premium satın aldım, kutulu hem 32 bit hem 64 bit var içinde, önceden yüklü olan vistayı sildim ve bunu kurmayı denedim; yükleme işleminin beşinci aşamasında donanımla ilgili hata veriyor ve bilgisayar açılmıyor=/ içinden çıkan kitapçığı felan okudum yükseltmeden bahsediyor, acaba bu dvd'ler sadece yükseltme kurulumu mu? yani ben bu dvd'ler ile hdd boşken kurulum yapamaz mıyım? vista ya da xp kurulu mu olmalı? - şu an vista sp1 i yüklüyorum, sp1 i kurduktan sonra yükseltmeyi deneyeceğim, ... bu aldığım dvd'ler ile sadece yükseltmemi yapabilirim bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Banned
23-04-2010, 19:36   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Öncelikle kurmak istediğiniz sistemin özellikleri neler ? Sonrası almış olduğunuz windows 7 sürümü hangisi, upgrade sürümüyse sadece yükseltme yapabilirsiniz.

BasBelasi
23-04-2010, 19:41   |  #3  
OP Üye
53 mesaj

kaldırmayacak bi sistemim yok onu biliyorum, ben OEM almadım ama keşke OEM alsaymışım, dvd'nin üstünde yükseltmeyi içerir diyor, peki ben yükseltme yaptıktan sonra bile bu dvd'den kuramazmıyım 7' i? her format attığımda önce tekrar vistayı mı kuracağım?

Banned
23-04-2010, 20:16   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alıntı: BasBelasi  
kaldırmayacak bi sistemim yok onu biliyorum, ben OEM almadım ama keşke OEM alsaymışım, dvd'nin üstünde yükseltmeyi içerir diyor, peki ben yükseltme yaptıktan sonra bile bu dvd'den kuramazmıyım 7' i? her format attığımda önce tekrar vistayı mı kuracağım?
Acaba elinizdeki dvd lerle değilde direk netten indireceğiniz full sürüm dvd ile kurulum yapsanız kurulumdan sonra seialinizi girip etkinleştirmeyi deneseniz olurmu bilmiyorum. Olursa öyle yapın. Olmazsa  gerekirse yükseltme şeklinde kurup sonra C deki eski işletim sistemin kalıntılarını silip sonrasında ghost ile yedek alırsınız. ne zaman format atmanız gerekse  yedeği geri yüklersiniz.

BasBelasi
24-04-2010, 08:02   |  #5  
OP Üye
53 mesaj

teşekkürler arkadaşım söylediklerin mantıklı=D ama yine de merak ediyorum yükseltme işleminden sonra da her format attığımda önce vistayı mı kurmam gerekecek?=))

ayrıce yükseltme girişimimde de aynı yerde hata veriyor=/ sistemim;
işlemci amd athlon 64 x2 dual core processor 5000+,
4gb ram,
anakart msi k9a2 cf,
ekrankartı asus eah 3870

sistemin kaldırmayacağını sanmıyorum ama neden yükleyemiyorum, bi anlam veremedim=/

Son Düzenleme: BasBelasi ~ 24 Nisan 2010 17:19
ebuzer25
24-04-2010, 21:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
161 mesaj

dostum tüm win 7 dvd leri içinde temiz bir yükleme barındırır.yani yükseltme yapmadan kurulur.sende kurulmuyorsa farklı bir sorun vardır.belki bios güncellemesi felan tam bilmiyorum .istersen bir windows müşteri hizmetlerini ara   ücretsiz zaten.bana hp kendi  44 dolara yükseltme dvd yollamıştı  ordan biliyorum.bende de etkinleşme sorunu çıkmıştı. sonunda  telefonla etkinleştirdim .sen yükseltme dvd yazdığına bakma   .tavsiye edilen yükseltme  yoksa temiz bir yüklemede yapılıyor.

malkoc
25-04-2010, 12:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
159 mesaj

Selamun Aleykum

arkadaşım üzülerek belirtmeliyimki Anakartın win-7 uyumlu değil,wista destekli ama win-7 uyumlu olmadığın için kuramıyorsun.İşletim sistemi almadan önce araştırmak lazım.

BasBelasi
25-04-2010, 19:29   |  #8  
OP Üye
53 mesaj

arkadaşlar çok teşekkür ederim ama sorun ekran kartındaymış halletim, benim ekran kartı çok ısınıyordu kasayı açtım kartı temizledim, bi de ekran kartının üstündeki fanın kablosu çıkmış çok ısınıyordu, onu geri taktım, tekrar yükseltmeyi denediğimde hiçbir problem olmadan windows 7'i kurdu=))