benim bilgisayarım xp win7 yuklemek istiyorum ancak win 7yi on yuklemeden ozeli secip kurmaya calıstıgımda hicbir sürücümü goremiyorum NE C Yİ NE D Yİ NEDE E Yİ kuramadım bir türlü win 7yi yardımcı olurmusunuz?
win 7yi kuramıyorum yardım edin
- 1
- 2
bilgisayar yönetimi altındaki disk yönetiminden bi kontrol et bakalım hdd yi dosya sistemi ne?
biraz daha acık yazsan bilgisayardan cok anlayan birisi degilim eger bana yardımcı olursanız sevinirim
benim hdd maxtor 6 L160PO SCSI DİSC DEVİCE
KARDES BULDUM NTFS İMİŞ BOLUMLERİN 3UDE NTFS
benim hdd maxtor 6 L160PO SCSI DISC
Diskinden dolayı windows 7 kurulumda görmüyor.
XP de görmez kurulumda bunu normalde. Özel driverlar vardır kurmadan önce tanıtırsın windows kuruna.
MEsela windows xp de kurulum başlarken şöyle bir uyarı geçer:
"Kura özel raid yada scsi disk tanıtmak için f6 tuşuna basınız" f6 ya basarsın senden driverları disket ile göstermeni ister.
Windows vista ve windows 7 de ise kurulum ekranında disk bölümü geldiğinde aşağıda disk tanımla gibi birşey olması gerekir ordan disk sürücülerini usb flash diskinden falan tanıtman gerekir yoksa görmez kur.
ilk önce "maxtor 6 L160PO SCSI DISC DEVİCE" driverları lazım bunları usb diske atman gerekecek.
attıktan sonra pc ye takacaksın ve windows kurulumunu başlatacaksın.
disk bölümüne gelince aşağıdan tanıtma butonuyla bu driverları göstereceksin yoksa windows kur görmeyecek diskini.
Not: Disk ntfs dahi olsa eğer windows tanısaydı her türlü görürdü. Çünkü ntfs disk sistemini tercih eder windows 7.
kardes allah senden razı olsun deniyecem ve tekrardan sonecem foruma;)cok saol
kardes allah senden razı olsun deniyecem ve tekrardan sonecem foruma;)cokrica ederim.
yalnız senin harddiski bulamadım ben driver olarak.
seagate aldı artık maxtoru deminden beri bakıyorum.
daha format atmadıysan xp altından everest gibi bir programla bana diskin bütün özelliklerini belirt yardımcı olayım. birde anakartın bios bilgilerinide aynı programla verirsen sevinirim.
yada bana tam olarak anakart modeli ile harddisk modelini versen yeter.
kardes anakart modelim (GİGABYTE GA-8I915P DUO) HARDDİSK MODELİMDE MAXTOR AMA BULAMADIM TAM OLARAK MODELİNİ:( BAKIYORUM YİNE BEN
anakartın cd veya dvd sinde raid driver diye olması gerekiyor flash belleğe at ama büyük ihtimal ziplidir zipten çıkar öyle at i386 diye dosyalar çıkması gerekiyor
sonra windows 7 kurarken sürücü kurmak için tıklayın gibi ibare geliyordu galiba ordan seçip flash belleğindeki dosyaları göstermen gerekiyor
xp dekinin aynı işte ama win7 de flash belleğe de atabiliyorsun sata raid driverini
ITE RAİD DRİVERS DOSYASI ADI ALTINDA BULDUM SİMDİ FLASAMI ATACAM AMA ZİPLİ DEGİL
Maxtor 6L160P0 (L41G96BG) bi türlü bulamadım ya driverini hard diskin
zipsiz olacak zaten.
atıp dene bakalım ama anakartın eski.
windows 7 için uyarmı bilmiyorum.
yukarda anlattığım gibi at flash diskine.
sonra pc ni reboot et. windows kuruluma geç windows 7 disk ekranında usb diskinden tanıt aşağıdan ;)
inş görür.
tanıttım raid driveri win7ekranından ama yine gormedi birimleri
denedim kardes load fail-safe defaults ve load optimize defaults vardı 2sinide sıfırladım bu defada acılısta dvdden onyukleme için bi tusa basınız demiyo.ayrıca sen demiştin hddyide3 tanıt demiştin anakartıda anakartın driverini buldum ama hddninkini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim kardeim benim
http://www.gigabyte.com.tw/Suppo ... st=others#anchor_os
anakartın bu ama normalde windows 7 ve windows vista tanır diyor ve tanımayanlar: xp - 2000 gibi işletim sistemleri...
başka bir sorun var burada.
windows 7 boot mu etmiyor yoksa?
denedim kardes load fail-safe defaults ve load optimize defaults vardı 2sinide sıfırladım bu defada acılısta dvdden onyukleme için bi tusa basınız demiyo.ayrıca sen demiştin hddyide3 tanıt demiştin anakartıda anakartın driverini buldum ama hddninkini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim kardeimbiosun advantage settingsten birincil bot seçeneğini cd-rom yap f10 a bas kaydet. "dvd den başlatmak için..." sorusu gelir.
boot ediyor etmese dd den onyukleme için bir tusa basın demez load fail defaults ettikten sonra boyle yaptı simdide duzeldi...ama yine goremiyorum birimleri win7 ekranında
bizim bilgisayarcıyı cagırdım oda cıkamadı işin içinden:(
diskini birdahaki açılışta taramaya ayarlar disk denetlemeden bak bakalım dosya sistemin ntfs ama birim parametresi veriliyomuyo salt okunur moddamı çalşıyor veya disklerinde bir tutarsızlık olmuştur..
yok kardes diskte sorun yoktur normal xpde felan format atip windowsu kuruyorumda win7de neden gormuyor. ben biturlu cıkamadım işin içinden.yardımcı olursanız sevinirim
- 1
- 2