Öncelikle merhabalar. Geçenlerde aldığım orjinal hp markalı masaüstü bilgisayarımın oluşturduğum recovery flash'ına yanlışlıkla format attım. Hp Recovery Manager programı ise recovery kurtarma ortamının sadece bir kereye mahsus oluşturulabileceği uyarısını veriyor. Ve kurtarma dosyamı flashıma yazdıramıyorum. Veyahutta cd ,dvd hiçbirşekilde yazdıramıyorum. Orijinal windowsumun heba olmasını istemiyorum. Bu kurtarma ortamını tekrar nasıl oluşturabilirim acaba?
Win 8.1 Recovery Oluşturma Sorunu
kurtarma bölümü vardır bilgisayarda o kurtarma bölümünü şu komutlarla açığa çıkarabilirsin:
diskpart
list disk
select disk 0 (0 Yerine kurtarma bölümünün olduğu disk gelecek)
list vol
select vol 5 (5 yerine kurtarma bölümünün olduğu bölümün numarası gelecek bunu disk yönetiminde (diskmgmt.msc) boyutundan anlayabilirsin 7-20 gb arası bir şey olur.)
assign letter=X
Şimdi bilgisayar penceresini açıp X:\RecoveryImage\Install.wim (x sürücüsündeki klasörün adı recoveryimage olmayabilir ancak tek klasör vardır bundan anlayabilirsin) dosyasını flash belleğine at ardından komut istemini yönetici olarak aç ve şu komutları gir:
diskpart
list disk
select disk 0
lis vol
sel vol 5 (Buraya kadar ilk komutların aynısı onlar neyse aynı şekilde gireceksin. Komut istemini kapamadan kullandıysan bunları girmene gerek yok.)
remove
exit
bu neye yarayacak diye sorarsan bunu Windows PE medyası ile deploy ettirebilirsin. Google'da olması lazım yoksa ben anlatırım.
bilgisayarında şuanda ilk aldığın sistem yüklüyse. orjinali, recovery disk bölümünüde sildiysen sana en basit ücretsiz masrafsız sorun çözmeyi söyleyeyim..
Acronis True İmage ile şuanki sistemin full yedeğini al. o yedeği sakla. herhangi birşeyde oradan da orjinal aldığın yedeği geri yükleyebilirsin.
sana önerim windows update'den bilgisayarını windows 10'a yükselt...böylece win8.1 lisansın microsoft sunucuları tarafından bi defaya mahsus doğrulamadan geçiyor ve sana ücretsiz win10 lisansı veriliyor.bu verilen lisans ile istediğin kadar win10 formatı atabilirsin.Böylece recovery derdinden de kurtulmuş olursun.