win xp güvenlik duvarı sorunu

KaBuS__BJK
26-02-2010, 14:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

güvenlik duvarımda resimde gürüldügü gibi bazı dosyalar kilikli (bloklu) bunları nasıl düzelte bilrim yada bir sorun oluştururmu bilgisayarım için yeni format attım bu şekilde başladı

KaBuS__BJK
27-02-2010, 11:48   |  #2  
OP Taze Üye
9 mesaj

administrator ile de açtım yine aynı gözüküyor ve sınırlı kullanıcı değil etki alanı üzerinde çalışıyoruz bunun bir sebebi olabilirmi acaba

OnlyMann
27-02-2010, 11:55   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Alıntı: KaBuS__BJK  
Etki alanı ile çalışıtığınıza göre makinanız bir domainde ve kullanıcınız domainde yetkili bir kullanıcı (admin) değil dolayısıyla bu özellikleri kalmanız mümkün değil. üstelik resimde de görüldüğü gibi bu kurallar elle değil gp (group policy)(grup ilkesi) ile değiştirilmiş. Anlamı domain adminler gp basmışlar ve bunlarla kullanıcınız kısıtlanmış. makinanıza uzaktan erişebilirler dosya bırakabilirler.  Muhtemelen Local Admin veya kullanıcılarınızda silinmiş olabilir.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 27 Şubat 2010 11:57
KaBuS__BJK
27-02-2010, 14:12   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

kullanıcı hesplarına baktıgımda kullanıcı adı administrator tam yetkili olarak gözüküyor nasıl düzelte bilirim peki

KaBuS__BJK
27-02-2010, 17:17   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

bilgisayara yeniden format attım ilk açıldıgında herhangi bir ayar yapmadan güvenlik duvarı ayarlarına baktim herşey normal gözüküyor bloklu yok ama server ağ bağlantısı yaptıgımda bilgisayarı ana makineye bağlattıgımda herşey bloklanıyor değiştiremiyorum

KaBuS__BJK
27-02-2010, 18:24   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

sonunda buldum başkalarının da varsa söylediğim şekilde yapabilirler
başlat>çalıştır>regedit yazır
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall  altında DomainProfile ve StandardProfile dosyalarının içinde birşey kalmayacak şekilde silin ne klasör olsun dede herhangi bir deger ondan sonra yeniden başlattıgınızda düzeliyor.

Kapalı Hesap (169436)
27-02-2010, 20:41   |  #7  
Kapalı Hesap
280 mesaj

Kardeş şöyle yapabilirsin eğer ki hesabın sınırlı hesap değilse windows güvenlik duvarının penceresinde gelişmiş dersin orda da en altta varsayılan var onu tıklayıp çıkan uyarı penceresine evet dersin tamam da deyince tamamdır.