win xp ve Transformation Pack

HPQ-User
07-05-2009, 10:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

MURAT sormuş:
Merhaba. Ben Bu pach ı xp görselleşsin die kurdum. yalnız hiç memnun kalmadım. Bunu kaldırdım. beğenmediğim için Ama ekran görüntüleri halen duruyor. örnek media player işareti. bir sayfa açıyorum tüm ekranı kaplıyor. f11vs.. tuşlarla denesemde yinede bu düzelmedi. sistem yedeğini almadıydım. bu denli birşey yapacağını düşünmemiştim. sistem geri almayıda denedim ama düzelmedi. eski düzenime nasıl kavuşurum. yani format atmak zorunda kalmak istemiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp pro 32 bir intel coal dore du 2,5 ghz 4gb ram 580gb harddisk ekran kartı gforce9 series 1gb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

mesut_illegal
07-05-2009, 10:39   |  #2  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

arkadaşım sistemi ornarmanı tavsiye ederim.

Windows XP CD'nizi CD/DVD-ROM'unuza takın.(En güncel sürüm olması tercihendir.Şu anda en güncel Win XP SP2, modifiye edilmiş XP CD'lerini denememenizi öneririm.)
* Başlat > Çalıştır'a aşağıdaki komutlardan ne yapacaksınız onu yazabilirsiniz artık : (Tırnaksız yazın.)
"sfc /scannow" : Tüm korumalı sistem dosyalarını hemen tarar.
"sfc /scanonce" : Tüm korumalı sistem dosyalarını bir sonraki önyüklemede tarar.
"sfc /scanboot" : Tüm korumalı sistem dosyalarını her önyüklemede tarar.
"sfc /revert" : Taramayı varsayılan ayarına döndürür.
"sfc /purgecache" : Dosya önbelleğini temizler.
"sfc /cachesize=x" : Dosya önbellek boyutunu ayarlar

alıntıdır.

eğer onarıncada düzelmesze format atmak zorunda kalabiirsin.

By_aLoNe_06
07-05-2009, 11:07   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Önerin İçin ÇoK teşekkür ederim. Ama Bendeki xp perfect olduğu için onarma mevcut değil. kullandığım xp de sp3lü ve modifiyeli 1 yıldır bunu kullandığım için onarma yapamıyorum. galiba en son çağre format atmak. ben bu xp den vazgeçemicem gibi. win7 eğer o pach dosyasındaki gibi ise görünümleri eminim ilerde herkes benim yaşadığım sorunu yaşar. çünkü her açılan dosya net msnvs.. gibi şeyler arac cubugundaki yerlerını alması gerekirken direk baslatmenusu tarafına dizildiği için kısa yolları kullanan kişiler için baya zor olcak.

Süleyman.
07-05-2009, 11:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
By_aLoNe_06
Önerin İçin ÇoK teşekkür ederim. Ama Bendeki xp perfect olduğu için onarma mevcut değil. kullandığım xp de sp3lü ve modifiyeli 1 yıldır bunu kullandığım için onarma yapamıyorum. galiba en son çağre format atmak. ben bu xp den vazgeçemicem gibi. win7 eğer o pach dosyasındaki gibi ise görünümleri eminim ilerde herkes benim yaşadığım sorunu yaşar. çünkü her açılan dosya net msnvs.. gibi şeyler arac cubugundaki yerlerını alması gerekirken direk baslatmenusu tarafına dizildiği için kısa yolları kullanan kişiler için baya zor olcak.
Modifiyeli işletim sistemi kurmanızı önermiyorum. İçindeki kodları bilmiyorsunuz, kimin ne koyduğu belli değil. Son derece güvensiz. Korsanların kurbanı bile olabilirsiniz...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 07 Mayıs 2009 11:37
By_aLoNe_06
07-05-2009, 11:28   |  #5  
Taze Üye
10 mesaj

Haklısın.. Galiba.. birçok sorunla karşılaşmama rağmen hala neden bunu kuruyorsam.. en iyisi en kısa zaman da normal xp ye geçiş yapsam iyi olcak. en azından onun üstünde herşeyi yapmak onarmak. düzeltmek daha verimli..

mesut_illegal
07-05-2009, 11:31   |  #6  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj
By_aLoNe_06
Haklısın.. Galiba.. birçok sorunla karşılaşmama rağmen hala neden bunu kuruyorsam.. en iyisi en kısa zaman da normal xp ye geçiş yapsam iyi olcak. en azından onun üstünde herşeyi yapmak onarmak. düzeltmek daha verimli..
sen öyle yap arkadaşım orjinal zaten satılmıyo yanlıışım yoksa bir arkadaşında rica et bir kopya da sana versin xp

sonra kendin modifiye edersin o xp'ni sp3 vs. eklersin.Kafan rahat olur. :)

By_aLoNe_06
07-05-2009, 11:37   |  #7  
Taze Üye
10 mesaj

gerek yok oda var elimde orjinal haliyle ama işte nette bir ara onu gördüm bir deneyim dediydim ogün bugündürdür bunu kullandım. benim bu sorunum bir ara vistanında ilk zamanlarda böyle bir pachı çıkmıştı. ondada aynı sorunu yaşamıştım. ozamalar beceriksiz olduğum için yapamamıştım. servise vermiştim :) allahtan format atmayı bilyorum artık :) ve wn7 de böyle sorun yaşamaktansa doğru düzgün işletim sisteminin kurma vakti geldi. yardımlarınız ve önerileriniz için tekrar teşekkürler

Hiper£l£v£nKids
07-05-2009, 12:47   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Programın yüklediği eklentileride kaldırın.

Mustafa@PC
07-05-2009, 12:50   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Yine bir modifiyeli işletim sistemi vakası !

HugOBoss___
07-05-2009, 13:48   |  #10  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

hakkaten bunlar insanın canını çok sıkabiliyorlar..

By_aLoNe_06
07-05-2009, 13:57   |  #11  
Taze Üye
10 mesaj

hemde nasıl can sıkıyor. bir gerçek var herkes xp nin gerçek arayüzünden sıkılıyor belli bir zaman sonra biraz daha görsel olsun die binlerce yamalar çıkıyor. indirip uyguluyorsun sonuç.  pc ini formatlamak zorunda kalıyorsun. yada pc ve xp ini kurtarmak için bir sürü çağrelerle uğraşıyorsun. günümüz teknelojisinde microsoft bunu düşünemiyor. güncelleme yaparken mb olarak yaptığımız güncellemenin haddi hesabı yok. genel olarak sürekli eski güncellemeler. insanın içinini aydınlatacak görsel olarak otomatik güncellemeye eklese bu işleri ne xp kullanıcıları zarar görür. nede windows xp konusunda eleştiri alırlar. bazı yabancı sitelerde microsfta dünyanın eleştirileri gelmiş. vistada dünyanın görseli var xp de neden yok. niye eklemiyorsunuz vs.. die. bence bunu dikkate almaları lazım. eminim herkes xp stile programı ile görsseleme değilde kendi içine microsoft tarafından verilen görselleri kullanmak ister.