Merhaba arkadaşlar.
Ben şuanda Windows XP kullanıcısıyım ve Windows 7'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. Çoğu kişi bu işletim sistemini övüyor. Ancak yinede bir danışmak istedim, acaba Windows 7 - Ultimate'ye geçiş yaparsam oyunlarda performans düşer mi?
RAM: 2,93 GB
İŞLEMCİ: Intel Core 2 Duo
2.33 GHz
EKRAN KARTI: 1,00 GB, NVIDIA GeForce 9800 GT
Win. 7'ye geçiş performansı düşürür mü?
Geçin Windows 7'ye. Gayet iyi olur.
Geçin Windows 7'ye. Gayet iyi olur.Pekala, zaten geçecektim ancak bazı şüphelerim vardı, bu sözleriniz de beni bir hayli rahatlattı. Eğer aksini düşünen ve mutlu olmayan varsa başlık altında belirtebilir, teşekkürler.
Birde Windows 7, San Andreas ya da Vice City gibi eski oyunlarını destekliyor mu?
Performans düşüklüğü değil artışı yaşayacaksınız. Eğer donanımlarınızın 64 bit sürücüsü varsa ki %99 vardır o zaman 64 bit yükleyin bence...
Oyun konusunda şunu söyleyeyim ben 10 yıllık oyunları bile oynadım, oynuyorum arada Windows 7 64 bit ile hiçbir sorun yaşamadan ;)
Windows 7 oyunlarda en az sorun çıkartan işletim sistemidir.Geçmenizde büyük yarar var...
O oyunlar konusunda birşey diyemeyeceğim maalesef. Bilen biri çıkar bakalım.
Windows 7 de uyumluluk modu var.Sorun çıkması durumunda xp uyumluluk modunda çalıştırabilirsiniz...
Konu hakkında bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsin:
https://www.chip.com.tr/forum/Win ... isiyor_t105474.html
gta san andres bilmiyorum ama gta IV ü çalıştırmıyor ve bir çok oyunda aynı şekilde win7 için xp modu da yükledim fakat değişen birşey olmadı oyunlar konusunda pek destek sağlamıyor aynı şey bazı programlar içinde geçerlidir. Wn7 ye leke vurmak gibi olmasın ama eğer oyun için geçeceğim diyosan tam destekleme için xp üzerine yok diyebilirim...
Sisteminiz xp'den daha iyi çalışcaktır windows 7'de özellikleri güzel baya oyun konusunda endişeniz olmasın destekliceğinden eminim ben baya eski oyunları oynadım windows 7 ultimate kurulu gtanın eski versiyonları bile açıldı sorun olursa uyumluluk modundan ayarlarsın arkadaşların dediği gibi..
Yok, yok. Benim arkadaşım da Windows 7 kullanıyor ancak GTA IV oynayabiliyor, üstelik Multiplayer üzerinden çoğu kez oynadık.
gta san andres bilmiyorum ama gta IV ü çalıştırmıyor ve bir çok oyunda aynı şekilde win7 için xp modu da yükledim fakat değişen birşey olmadı oyunlar konusunda pek destek sağlamıyor aynı şey bazı programlar içinde geçerlidir. Wn7 ye leke vurmak gibi olmasın ama eğer oyun için geçeceğim diyosan tam destekleme için xp üzerine yok diyebilirim...
Teşekkürler arkadaşlar, haftasonu Windows 7'yi kuracağım.
Eğer 64-bit e terfi etmeyi düşünüyorsanız Windows 7 64-bit i yüklemenizi önerebilirim.
Fakat 32-Bit te kalacam diyorsanız,bence sırf değişiklik olsun görsel açıdan hoş bir işletim sistemim olsun diyorsanız olabilir belki ama onun haricide açıkçası ben 32-Bit Windows 7 ye geçişin şuan için size fazla birşeyler kazandıracağınızı düşünmüyorum.
Ama Windows 7 hiçbir yenilik getirmedi demiyorum.Tabiki getirdiği yenilikler mutlaka var ama kendimden örnek vermek gerekirse şuana kadar getirdiği hiçbir yenilikten faydalanmadım veya faydalanamadım diyeyim.Şimdilik XP benim için tüm işlerimi görmeye yetiyor.Ayrıca Windows 7 nin HDD üzerinde XP ye göe çok daha fazla yer kapladığını ve XP ye oranla HDD nizin daha çabuk dolacağını da unutmayın derim.
Oyunlarda DX10 dan yararlanmak isterseniz. XP için DX 10 yaması bulunmaktadır.Google den aratıp bulabilirsiniz.Böylece XP altında DX10 u oyunlarda sorunsuz birşekilde kullanmış olırsunuz.
Oyunlardaki uyumluluk konusunda fazla sıkıntı çekkeceğiinizi sanmıyorum.Bugüne kadar denediğim tüm oyunlar çalıştı Windows 7 de.Yani uyumluluk konusunda belki tektük birkaç program-oyun haricinde sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum.
Son olarak toparlamak gerekirse dediğim gibi her ne kadar onun için de erken olmasına karşın 64-bit e geçmeyi düşünüyorsanız ewet Windows 7 yi yükleyebilirsiniz ama 32-bit te kalmayı düşünüyorsanız benim tavsiyem Windows XP derim.