Win32:Trojan-gen upx hakkında

Jazzbuzz
01-04-2007, 19:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda virüs taraması sırasında Win32:Trojan-gen upx adlı bir virüs bulundu. Bu virüs hakkında biraz bilgi bulabildim ancak nasıl temizleyeceğimi anlayamadım. Bilgisayarıma yeni format atmıştım ancak d diskinde sakladığım dosyalarda kalmış sanırım. System volume information diye bir dosyanın içinde gösteriyor ama dosyayı da göremiyorum. Sanırım gizli dosyalardan biri. Avast bunu karantinaya aldı ama yeterli midir? Silersem sistemim bozulur mu? Bilgisayardan pek anlamayan biri olduğumdan anlayabileceğim bir dilde anlatacak bir arkadaş olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...

Jazzbuzz
01-04-2007, 19:40   |  #2  
OP Yeni Üye
45 mesaj

Bir de eklemek istediğim bir şey var. Bilgisayara format atmamın sebebi, daha önce çalışan yazıcımın birden çalışmaz olmasıydı. Format attım ama gene çalışmadı. USB portlarımın hiçbirisi cihazların sürücülerini(Fotograf makinesi, yazıcı) yüklememe rağmen cihazları tanıyamıyordu. Sonra ayarlarında bazı oynamalar yaptım ve çalışmaya başladılar. Bu olayın da bu virüsle ilgisi olabilir mi acaba?

erkanc
01-04-2007, 20:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

işe ad aware ile başla olmazsa kasperkyle devam et ama bunlardan bir muhakkak senin işini görür.Avast kötüdür demiyorum ama yeterli bir koruma tek başına sağlayamaz bence security packlerden birini kullanmak daha iyi koruma yapar bence aygıtlarındaki olaya bir müdahele yapacağına zannetmiyorum

Son Düzenleme: erkanc ~ 01 Nisan 2007 20:10
asimileci
01-04-2007, 20:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

http://www.kaspersky.com/find?wo ... px&search=1&x=4&y=7

burada bilgi bulabilirsin virüsle ilgili.
awast yetersizdir.
1-kaspersky
2-nod32 eset
3-avira antivir
kur derim

mesud cemil
01-04-2007, 23:48   |  #5  
Taze Üye
15 mesaj

Kaspersky sitesine git.

on-line scan seçeneği var. Taramanı yap.Sil o zararlıyı . Birçok sorunun nedeni olabilir. Karantina da filan bırakma.

Sonra 1 aylık deneme için Kaspersky Internet Security i yükle. 1 ay sonra da satın alırsın zaten.Başka program istemez .  spyware  falan filan hepsi palavra. Kasperky i kur   keyfine bak.!!!

SanSuR
02-04-2007, 00:01   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Neredeyse kullanmadıgım antıvırus kalmadı gıbı ama bıldıgım bısey varsa hıcbır antıvırusun tek basına yeterlı olmadıgıdır.bu yuzden yok kaspersky dı yok nod32 ıdı demenın bı anlamı yok bence.bak sana bır program onereyım eger bulabılırsen onu kur.'Process guard' bılgısayarına bıttorrent ,trojan vs bulassa bıle etkın hale gelemıyo cunku msconfıg,vs gıbı bılgısayarın calısmasındakı temel ogelerın dısardan gelen zararlılardan etkılenmesını onluyo.ancak spam lere karsı basarılı dııl.ona da sen cozum bul.eger programı bulamazsan brhmltn@yahoo.com adresınden bana ulasabılırsın.

redloh
02-04-2007, 00:17   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Jazzbuzz sana önerim kaspersky internet security 6.0  -  avast antivirüs home edition veya trend micro ama yinede sen kaspersky' ı şeç

mesud cemil
02-04-2007, 00:56   |  #8  
Taze Üye
15 mesaj

Sansür Kardeş...

Biz burada AV-Comparatives testlerinden  Advanced + almış.(100 üzerinden 99 puanın üzerinde) güvenlik yazılımlarını konuşuyoruz.Kaspersky...Nod 32 ...F-Secure...

sitesine incelersen  güvenlik programları nasıl test edililiyor görürsün.

Ben o test de senin Process Guard ı göremedim !!!Göremeyiz de..

Standart dışı güvenlik yazılımları  virüsler kadar tehlikelidir..unutmayalım..

GRaNZaT
02-04-2007, 01:30   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj
SanSuR
'Process guard' bılgısayarına bıttorrent ,trojan vs bulassa bıle etkın hale gelemıyo cunku msconfıg,vs gıbı bılgısayarın calısmasındakı temel ogelerın dısardan gelen zararlılardan etkılenmesını onluyo.
Bulaşabilen ve zararlı olan Bittorent nedir?

bosluk
02-04-2007, 03:49   |  #10  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Chip'e Önerim : Sabit bir konu oluşturulsun bu Truva Atı veya Virüsler konusunda, 3-5 program önerilsin (TEMİZLEYENLER ANCAK VİRÜSLERİ, karantinalamadan sadece temizleme başarısına sahip Kaspersky, Panda, McAfee ve BitDefender gibi), diğer tüm virüslenme/truva atlanma gibi konular da kapatılsın. Ayrıca cidden yukarda yazdığım gibi sadece sisteme zarar vermeden temizleyebilen yazılımlar yazılsın konuya, Norton, Avast, NOD32, Avira, AVG, F-Prot, PcCillin, vb.. yazılmasın ve önerilmesin konuda, zira bunların HEPSİ de karantinaya almaktan başka bir işe yaramıyorlar dosyaları. Konu da en iyi AntiVirüs şeklinde değil, en iyi Virüs Temizliği yapabilen yazılımlar şeklinde açılsın. Artık virüs kaptım temizleyemedim, ya da virüs programım karantinaya aldı, ama sistem dosyasıymış aldığı, bilgisayarım bozuldu tarzında konular okumak cidden sıkıntı veriyor bana. Açınız efendim böyle bir sabit konu, faydalansın herkes, görsün yabancı site kaynaklı reklamlara ve ödüllere bakmadan ney neyi ne kadar temizleyebiliyor diye. Virüs tarayıcıları ile Ad/Spy tarayıcıları ayırımını da yazınız. Böylece hem virüslendim yandım bittim konuları artık açılmayacaktır, hem de yararlı bir iş yapılmış olunacaktır. Chip ONLİNE'a önemli ricamdır bu...

asimileci
02-04-2007, 08:58   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

güzel olur kardeş
kaspersky i es geçmiş adam
isimsiz programı nod32 kaspersky nortondan iyi gösteriyor.
virüs sokacak herhalde pc ye

Jazzbuzz
02-04-2007, 11:05   |  #12  
OP Yeni Üye
45 mesaj

Öncelikle mesajıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Boşluk rumuzlu arkadaşa katılıyorum, sıklıkla karşılaşılan sorunlar konusunda bu tarz dosyalar oluşturulursa herkes daha kolay faydalanabilir ve yeni konulara daha çok zaman ayırılabilir. Anladığım kadarıyla avast yetersiz diyorsunuz. Karantina yerine sistem sorunlarını göze alıp silmek en güvenlisi sanırım. Yapmam gereken kaspersky yi yükleyip taramadan sonra bulunan dosyaları tamamen silmek galiba. Kolay gelsin.

asimileci
02-04-2007, 11:14   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

olayı kapmışsın
güvenlik kısmında kaspersky var.
türkçe yama istersen vereyim
özelden bana ulaş.
orjinal keyde 3 aylık güvenlik kısmında var.

yalnızlık
12-06-2007, 20:57   |  #14  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar banada yardım edecek biri lazım bilgisayara truva atı ve win32... bir virüs yerleşti. awast antivirüs yüklü fakat genede bir işe yaramıyor. ne yapmam gerek??????Soru

BOOMFUNKMCS
12-06-2007, 21:03   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
yalnızlık
arkadaşlar banada yardım edecek biri lazım bilgisayara truva atı ve win32... bir virüs yerleşti. awast antivirüs yüklü fakat genede bir işe yaramıyor. ne yapmam gerek??????Soru
öncelikle ücretsiz ad/spy  temizleyicisi Ad-Aware SE Personal (Türkçe)(() sonra güvenli kipte şuan antivirüs programınla tekrar tarama yap.

Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 12 Haziran 2007 21:04
asimileci
13-06-2007, 08:08   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

kaspersky anti-virüs konusu burada,içinde programın linki ve yasal keyi var

ad-aware 2007 7.0 konusu burada hemde bedava:::