Arkadaşlar iki sorum olacak:
Bilgisayarıma win7 64 bit kurdurduğumdan beri bir türlü performas elde edemiyorum. Hafıza yetersiz kalıyor. Bilgisayarcıya sordum, bana 64 bit yetmez en az 512 bit alman lazım dedi, alsaydım USB' den bağlayacaktı hemen. Birde yanında USB uzatma kablosu hediyemizdir dedi ve 300 tl masraf çıkardı. Ben kandırdığını düşünüyorum. Tamam belki 64 az olabilir ama 128 yada 256 bit işimi görür gibi geliyor.
Birde Sabit disk almak istiyordum. Benim bilgisayarda yokmuş bilgisayarcının dediğine göre. Elinde çıkma bir tane varmış 2,5cm 160 mb ve 245 tl dedi, biraz yıpranmış göründü alet. Kasanın içine taktırdım ama arkadaki USB portuna kablo ile bağladı. Kabloyuda çıkarmak için kasaya ufak bir delik açtı. Taktırınca bir fark göremedim performansta. Neden acaba?
win7 64 bit
2,5 cm 160 mb 245 Tl.Aman kardeşim ne yapıyorsun...
adam seni tam analmıyla kandırmış....bir kere ben 320 gb 2,5 lük harddiski 140 Tl ye aldım...
2cisi senin kasaya 3,5 lik harddisk olur...ne usb si yaaa...onun yeri olmadğı için usb giriş almış....tabiki yavaş olacak..!!!
hiç mi bir yere sormadın beee kardeşim...!!!
Bilgisayarıda o bilgisayarcıdan topladıysan vay haline
Derme çatma mahalle bilgisayarcılarına gitmeyin.Gidilmesi gereken yerler (Vatan ve Gold bilgisayar) buralarda dolandırılma ihtimaliniz yok.Herşey barkot ve farura işlemleriyle gerçekleşiyor.Bireysel ev kullanıcıları kesinlikle mahalle arasındaki bilgisayarcılara iş yaptırmamalı.Yağlı kazığı yersiniz böyle işte kusura bakmayın.
Tanımadığın bilgisayarcıya bilgisayar emanet edilmez. Ram'inide çalar işlemcinide forumda bu tip konular mevcut. İbret alın biraz :)
bunlar bizden bile daha az şey biliyordur kuzenim bilgisayarını böyle bir bilgisayarcıya vermiş adam rami çalıyodu gittik bilgisayarı almaya adama dedim abi bizde 2 gb ddr2 800 mhz ram vardı sen 2 gb ddr2 400 mhz takmışsın diye adam ne diyosun mhz ne alaka mhz sadece işlemcide var dedi???
DDR2 400 Mhz.
400x2 = 800 Mhz. olmasın o ?
Siz pişti olmuşsunuz. O bilgisayarcıda intihar felan etsin söyle ona.
Burda adam AMD işlemciye Windows crack yapılmaz diyor bu adam ne yapılır ?
okk223 chip onlineda ilk başlıgının şerefine şaka yaptı heralde .. şaka yaptım de !
bence arkadaş bilgisayarcıya ve bize derdini anlatamamış.
Bilgisayarcıya gidip 64 bit diyeceğine 64 mb ram dediyse.Olay burada karışıyor
Tamam belki 64 az olabilir ama 128 yada 256 bit işimi görür gibi geliyor. derken neyi kasdettiğini bence kendi bile bilmiyor
Elinde çıkma bir tane varmış 2,5cm 160 mb ve 245 tl dedi derken de 2.5 inç diske "cm" 160 gb yerine de "mb" diyor
Arkadaş anladığı ve duyduğu kadarıyla konu açmış yardım etmek imkansız
Arkadaş hepinizi keklemiş bence. Afedersiniz maytap geçmiş bence :D