win7 7100rc Ses, Kamera ve Yazıcı sorunları

Recep Baltaş
13-05-2009, 17:23   |  #26  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Şu sorunlarınızı tek tek, ayrıntılarıyla (marka model ve hata mesajı) birlikte ve düzgün cümle yapıları ile  yazarsanız biz de size adım adım yardımcı olacağız.

OSMAN BAĞÇEVAN
13-05-2009, 21:54   |  #27  
OP Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

ok kardeş cehalet insanı gerçekten kötü yapar..sorunlarımı tek tek ayrıntılı bi şekilde yazıyorum.inşallah çare bulursunuz..
webcam--sürücü yü bulamıyor..
yazıcı:---tam olarak yüklenmiyor..cd si ni takıp yüklenmesi sırasında  ,yazıcı yı takın ,takmalısınız,yazıcıyı pc ye bağlanması gerekiyor diyor ve orada tıkanıyor sanki cd bozukmuş gibi..ama gerçten cd de bozuk değil yazıcı da takılı..tam olarak verim alamıyorum---
ses sorunum---iki tane ses sistemim var..2+1 ikiside..birbirine bağlanmıyor..ikisini de pc ye takıyordum önceden sorunsuz ikisi de çalışıyor..öndeki yeşil giriş çalışmıyor..pc de bozukluk yok ..dediğim gibi önceden çalışıyordu..
webcam:orite rn3700
yazıcı :epson stylus sx100(tarayıcı-renkli çıktı,çok fonksiyonlu)
ses sorunum için daha başka bişey gerekiyor tahminimce

OSMAN BAĞÇEVAN
13-05-2009, 21:57   |  #28  
OP Denetmen
6,606 mesaj

bu sorunumu başka bi forumda da konu olarak açmıştım..bana driverlerim 64bit e uyumlu olmadığını sölediler..böle bişey olma imkanı var mı dır ?

Recep Baltaş
14-05-2009, 00:07   |  #29  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
osman_2626
bu sorunumu başka bi forumda da konu olarak açmıştım..bana driverlerim 64bit e uyumlu olmadığını sölediler..böle bişey olma imkanı var mı dır ?
Sürücüler zaten 32 Bit ise 64 Bit e kurulmaz. Yani aslında böyle bir şey yok.

Recep Baltaş
14-05-2009, 00:16   |  #30  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
osman_2626
ok kardeş cehalet insanı gerçekten kötü yapar..sorunlarımı tek tek ayrıntılı bi şekilde yazıyorum.inşallah çare bulursunuz..
webcam--sürücü yü bulamıyor..
yazıcı:---tam olarak yüklenmiyor..cd si ni takıp yüklenmesi sırasında  ,yazıcı yı takın ,takmalısınız,yazıcıyı pc ye bağlanması gerekiyor diyor ve orada tıkanıyor sanki cd bozukmuş gibi..ama gerçten cd de bozuk değil yazıcı da takılı..tam olarak verim alamıyorum---
ses sorunum---iki tane ses sistemim var..2+1 ikiside..birbirine bağlanmıyor..ikisini de pc ye takıyordum önceden sorunsuz ikisi de çalışıyor..öndeki yeşil giriş çalışmıyor..pc de bozukluk yok ..dediğim gibi önceden çalışıyordu..
webcam:orite rn3700
yazıcı :epson stylus sx100(tarayıcı-renkli çıktı,çok fonksiyonlu)
ses sorunum için daha başka bişey gerekiyor
1- Orite web cam sorunu için:

Orite'ın web sitesi yok/ya da açılmıyor.

İlk tavsiyem, web sitesi olmayan adı sanı belli olmayan ürünler almayın.

Çözüm: bu ürün %99.9 fason oladuğu için başka sürücler buna uyar. Aygıt Yöneticisnen özelliklerine bakıp bana "Hardware ID" sini söyleyin. Türkçede "Donanım Kimlikleri" diye geçer.

2-epson stylus sx100 yazıcı sorunu:

Öncelikle biraz mantıklı düşünün. Yazıcıyı aldığınız tarih ile Windows 7 aynı tarihte mi üretildi? Hayır.

O zaman yazıcının fil tarihinden kalma CD'sindeki taş devrinden kalma sürücünün Windows 7'de nasıl çalışmasını bekleeybilirsiniz?

Ondan sonra da Windows 7'ye çamur atıyorsunuz...

2008 tarihli en son sürücüyü buradan indirin. Kurmadan önce eski sürücleri silin:

3-Ses sorunu:

Anakartınızın modeli nedir? Lütfen bu soruya Asus vb cevaplar vermeyin. Bize tam modeli söyleyin ki size daha hızlı ve etkili bir cevap verebilelim.

İyi çalışmalar.

OSMAN BAĞÇEVAN
14-05-2009, 00:17   |  #31  
OP Denetmen
6,606 mesaj

bende webcam i sorunsuz kuruyor..yazıcıyı yarı da kesiyor..ses kartını kuruyor ama ses kartının menüsünden sesi açıp kapama ya da ses kartı menüsünde dolaşma yapamıyorum...kardeş bende 32 bit indircektim walla sölediğin iyi oldu..indirmeyim boşu boşuna ..
teşekkür ederim yardımlarınız için
ama galiba bu webcam in sorununu bulan olmayacak
yazıcı ve ses kartı zaten karışık..webcam olsa onları da aynı şekil yükleriz aslında..
önerilerinizi bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum ilgilenir misiniz lütfen

OSMAN BAĞÇEVAN
14-05-2009, 00:36   |  #32  
OP Denetmen
6,606 mesaj

tavsiyen için çok teşekkür ederim kardeş..ama bizde pc yi kampanya dediler verdiler..kampanya dediler yanında webcam-yazıcı-2+1 ses sistemi  hediye dediler.bizde aldık yani ben de yani kendi tercihim olsa A4 tech bi cam alırdım

1.aygıt yöneticisi-usb2.0jpeg webcam -özellikler-ayrıntılar-ürün kimlikleri-
USB\VID_17A1&PID_0128&REV_0100
USB\VID_17A1&PID_0128
2.yazıcı:yazdığın siteye girip indirme işlemine başladım..sorun devam eder ya da etmezse haberiniz olacak.
3.anakatım modeli: inşallah doğru şeyi sölüyorumdur..eğer yanlış şeyi sölüyorsam,doğru şeyi sölemek için nereden bakabileceğimi sölersen eğer kesin olarak cvp verebilirim
işlemci:pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50gHz 2.50GHz
Anakart Çipseti        :Intel Bearlake G31
CPU Türü :DualCore , 2500 MHz (12.5 x 200)
Ses Bağdaştırıcı:VIA VT1708B @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
DMI Sistem Üreticisi:ECS
DMI Sistem Ürün Adı:G31T-M7
everest programından bunları baktım ve bunlardan birinde cvpını bulduğun düşüncesindeyim..inşallah hata yapmamışımdır..yaptıysam da özür dilerim..
yardımların ve ilgin için sonsuz teşekkür ederim

OSMAN BAĞÇEVAN
14-05-2009, 00:43   |  #33  
OP Denetmen
6,606 mesaj

kardeş walla yere yatıp gülünecek bişey yok..pc de 4 gb ram,1gb+256mb ekran kartı... benim için bu pc çok güzel pc yani.sizin gözünüzde küçük galiba anlamış değilim..bu pc nin yanında hediye olarak(Ağzı kulaklarına varıyor)deyip yazıcı,webcam,2+1 ses sistemi,pc masası verdiler..ses kartının driverini yüklemek istedimiştim bana ''en son süürümünü zaten kullanıyorsunuz'' demişti..webcam ise google den arattım ve sürücülerini indirdim..o da olmadı..yazıcı zaten böle bi hata verdiğini ilk kez gördüm..bütün işletim sistemlerini kullandım neredeyse ama bu hatayı ilk kez win7 de gördüm..
ama olsun kardeş senin de ilgilenmen en azından bi sonuç bulmak istemen için teşekkür ederim..

Recep Baltaş
14-05-2009, 00:46   |  #34  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
osman_2626
bende webcam i sorunsuz kuruyor..yazıcıyı yarı da kesiyor..ses kartını kuruyor ama ses kartının menüsünden sesi açıp kapama ya da ses kartı menüsünde dolaşma yapamıyorum...kardeş bende 32 bit indircektim walla sölediğin iyi oldu..indirmeyim boşu boşuna ..
teşekkür ederim yardımlarınız için
ama galiba bu webcam in sorununu bulan olmayacak
yazıcı ve ses kartı zaten karışık..webcam olsa onları da aynı şekil yükleriz aslında..
önerilerinizi bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum ilgilenir misiniz lü
Size ben gerekli yöntemi yazdım sürücüyü bulmak için. Siz hala bana Webcam'i yapamayacağız diyorsunuz. Okumadınız sanırım yazdıklarımı. Ya da ben boşuna yazıyorum.

Yukarıda ilgilnediklerimi yapınız önce.

Recep Baltaş
14-05-2009, 02:49   |  #35  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
Ali Yenal Erbil
yok ben orada belirttiğim alıntıdakı lafa güldüm yanlış anlama.
Yok yok sorun yok, cevap geç gelmiş Ağzı kulaklarına varıyor Yarın sabah tekrar özenle ilgilenicem bu konuyla Ağzı kulaklarına varıyor

OSMAN BAĞÇEVAN
14-05-2009, 14:36   |  #36  
OP Denetmen
6,606 mesaj

webcam in sürücülerini bulacaktım..sitesi yok ya da ben bulamadım..hala aynı sorun devam ediyor webcam da.
yazıcı yükledim teşekkür ederim yardımın için..
ama yazıcı da kartuş yokmuş :D
4sayfa dosya çıkartırmışımdır ama siyah mürekkeb yok diyor.hata mesajıda var yazıcı da .
ses sorunum devam ediyor..

ikiside aynı resim
resimde şunları anlatmak istiyorum:
sağ üstte sürücü yazılımı yüklemesi diye başlayan pencerede webcam sorunum hala devam etmekte..yazıcı ise verdiğin sitede yüklediklerim sayesinde aygıt yöneticisinde ki sorun ortadan kalktı..
soldaki vıa diye başlayan pencerede ses kartı programı..bu pencerede sadece sesini yükseltebiliyorum ve azaltabiliyorum.exper mode kutucuğunu işaretlediğimde ise bütün ses ayarlarını yapmam gerekiyor aslında ama işte hata mesajı veriyor.hata mesajını da iki resim olarak değilde photsop da kes yapıştır yaparak sol aşağıdaki pencereye koydum..
sağ aşağıda ki ise yazıcı sorunum..ne yapmam gerekiyor.yazıcı da da beklenmedik bi ışık yanıyor..bi power(yeşil)yanıyor.önceden de bu sabit yanardı yeni çıkan sorundan dolayı galiba kırmızı ışık(yağmur damlası gibi işaret )var.sorunlarım gittikçe artıyor mu ne :D
yardımlarınızı bekliyorum..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 14 Mayıs 2009 15:29
OSMAN BAĞÇEVAN
14-05-2009, 15:52   |  #37  
OP Denetmen
6,606 mesaj

iyice karıştı sorunlar gerçekten nasıl çözülcek artık hiç bilmiyorum..inşallah yardımcı olursunuz da en yakın zamanda bütün sorunlar başarılı bir şekilde çözülmüş olur.yardımlarınızı esirgemeyin lütfen,

recep kardeş bende vista 32bit varken bu sorunlar yoktu ortada..bu sorunlar yapılacak gibi olmayacak galiba .ben win7 32bit i yüklesem sorunlarım devam etmez galiba..öle yapsam mı ? sen ne düşünüyorsun bu konuda

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 14 Mayıs 2009 17:03
Recep Baltaş
14-05-2009, 20:15   |  #38  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
osman_2626
iyice karıştı sorunlar gerçekten nasıl çözülcek artık hiç bilmiyorum..inşallah yardımcı olursunuz da en yakın zamanda bütün sorunlar başarılı bir şekilde çözülmüş olur.yardımlarınızı esirgemeyin lütfen,

recep kardeş bende vista 32bit varken bu sorunlar yoktu ortada..bu sorunlar yapılacak gibi olmayacak galiba .ben win7 32bit i yüklesem sorunlarım devam etmez galiba..öle yapsam mı ? sen ne düşünüyorsun bu

Öncelikle size daha önce de sabırlı olmanızı söylemiştim.

SABIRLI olun...Adım adım gidiyoruz.

1- Webcam sorunu:

Burada 2. aşamaya geldik sonunda:

Bu sürücüyü indirip deneyin,

Sİteye girnce aşağıdaki Google arama kutcuğunun üstünde şu linke tıklayın:

PID_0128

Kamera TASCORP diye bir firma tarafından yapılıyor. PC kariyerimde çok fason kamera gördüm ama böyle zor bulunan  bir fason kamerayı da ilk kez gördüm yani...

Sürücü büyük ihtimalle 32 Bit olduğu için çalışmayacaktır..

Firmanın web sitesi www.tascorp.com.tw ama ulaşılamıyor...

Kameranın çipi TAS613A1C

O sürücü olmazsa sırayla denmeye başlayın:

(VID_17A1&PID_0128).zip (klik Télécharger ce fichier)

(Download semua file *.RAR)

Hangisi 64 Bit bilmiyorum belkide 64 Bit sürücü yoktur.

2-Yazıcı sorunu.

Bu sorunu çözdük varsayıyorum. Donmuş mürekkebinizi buradan çözecek kadar teknoloji yok elimde maaalesef. Yana damla mürekkep sorununu teşkil eder.

Yani sürücü SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

3-Ses Kartı sorunu:

Olduğumuz yerde sayıyoruz, çünkü hala anakart marka ve modelini vermediniz!

OSMAN BAĞÇEVAN
16-05-2009, 10:52   |  #39  
OP Denetmen
6,606 mesaj

1.webcam
yazdıklarınızın hepsini indirdim kurdum..aygıt yöneticisinde ki soru işareti devam ediyor..
bu konu da benin tahminim : bana önceden denmişti vista ultimate64 bit de donanımların orjinallik sertifikası mı ne gerekiyormuş..o yüzden de vistaultimate  64bit de de webcam sorunu vardı. yüklenmemişti..benim tahminim bu win7 de de orjinallik istemesi bence.
2.yazıcı da ki driver sorununu çözdük sizin sayenizde ..
driverleri yükledikten sonra yazıcı sürücüsü adlı program başlığı var..onu yüklerken bi yerde bana bişey soruyor..onu sölerseniz sevinirim.o program kartuşun dolup dolmadığıın gösteriyor..iki resimi bana anlatırsanız sevinicem ve yardımını bekliyorum

3.anakartın modelini markasını nereden öğrenebilirim.
pc yi aldığım yerin sitesi www.exper.com.tr
pc açılırken modeli markası yazmıyor..direk exper yazıyor ve sonra d a win7 nin açılışına geçiyor.

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 16 Mayıs 2009 10:55
StanOne
16-05-2009, 13:21   |  #40  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
753 mesaj

Sunny Marka DSC4680 fotoğraf makinemi pc e takınca resimLerime erişemiyorum, win 7 makineyi qörüyo tanıyo ama icraat eLde edemiyorum.
netten driver aradım buLamadım.

win 7 de bunu açmam için ne yapmam qerekiyor acaba?

StanOne
17-05-2009, 15:03   |  #41  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
753 mesaj

yokmu biLen kimse?

OSMAN BAĞÇEVAN
20-05-2009, 00:23   |  #42  
OP Denetmen
6,606 mesaj

donanım sorunum vardı.yazıcı bi şekilde Recep kardeşin yardımıyla çözdüm..çok teşekkür ediyorum kendisine..
webcam olmadı..ses kartım zaten imkansız gibiydi...bunların çalışmasını istiyordum o yüzden devam vista ya..
win7 nin artık orjinali geldiğinde kullanıcam