win7 ultimate yi sorunsuz bir şekilde kurdum ve çalışıyor şu anda da.pc de :4gb ram-1gb+256mb paylaşımlı ekran kartı,çift çekirdek pc.
ORİTE RN3700 webcam ın de sorun yaşadım..aygıt yöneticisinde ki sürücüsü soru işaretli..ne yapıp ne ettiysem o soru işaretini kaldırıp cam ın çalışmasını sağlayamadım..
yazıcı da ve ses çıkışlarından da problem verdi..yazıcıdan ve ses lerde tam verim alamıyorum..
eğer ben bu sorunları çözemez isem kesinlikle tavsiye etmem cam ve yazıcı gibi donanımları kullanan kardeşlerimize.
sorunlarımı ayrıntılı olarak yazmıştım..buradan bakabilirsiniz..
ses sorunum :
webcam sorunum :
win7 7100rc Ses, Kamera ve Yazıcı sorunları
- 1
- 2
Windows 7'yi 64-bit kurmanızdan da kaynaklanıyor olabilir sorununuz. Elinizdeki 32-bit sürücüler ile belki de sorun yaşamazdınız.
Bende herşeyi kendi sorunsuz tanıdı ve birtek sende sorun var diye kimse kullanmasın diye bişi yok
evet arkimin dediği gibi 64 bit olabilir ama orite pek bilindik değil driver kolay bulunmuyo bu yüzden daha win7 tanımıyo galiba
32 bit sürümünü yükledim ben de birkaç gündür kullanıyorum her şeyi otomatik tanıdı hp psc serisi yazıcım ve markası bile belirsiz derecede bir webcam vardı ikisinde de bir sorun yaşamadım . 64 bit mimari ile ilgili bir sıkıntı yaşamış olabilirsin, sonuçta tam oturduğu da söylenemez windows 7nin neticede test için dağıtılan kopyalar bunlar fakat şunu da eklemek isterim ki chip online forumlarında oluşan genel olumsuz kanaatin aksinde bana göre gerçekten denildiği gibi windowsun yaptığı en iyi iş olmuş diyebilirim. xp den ve vistadan daha stabil çalışıyor. bu haliyle bile memnun ediciyken son kullanıcı sürümü mükemmel olacaktır. Microsoft hem macOSx a hem de xpcilere sonunda ciddi bir cevap vermiş gözüküyor :)
64 bit 7100 sürümünü kullanıyorum, cam,yazıcı yada diğer hiç bir sürücüde sorun yaşamadım.
Windows 7 nin hangi sürümünü kurduğunuzu bilmiyorum ama bende orite webcam kullanıyorum ve 32 bit windows7 de hiçbir sorun yaşamadım. Elimde wepcamin 32 bit vista sürücüsü var ve windows 7 de sorunsuz çalışıyor. İstiyorsanız gönderebilirim.
ahmet7964 bit 7100 sürümünü kullanıyorum, cam,yazıcı yada diğer hiç bir sürücüde sorun yaşamadım.bende 64bit'lik olanı yükledim ve hiçbir sorun çıkmadı. zaten tüm donanımları otomatik tanıdı kendisi. ben sadece ekstra fonksiyon ve daha yüksek verim için harici sürücü ve yazılımları yükleyip ayar yaptım o kadar.
arkadaşlar ben pc me xp ve vistanın her versiyonlarını denedim..
xp sp2 orjinal,xp ultimate2008,ultimate 2009,xp ultra,style xp,perfect xp
vista home basic sp1(32bit),ultimate 64 bit,
windows7 rc 1700 64bit
bu yazdıklarımın hepsini abartmıyorum arkadaşlar cidden hepsini kullandım.hepsi de orjianl ya da bi şekilde orjinal yaptım.ssorunlarım ise şu : vista ultimate 64 bit de webcam çalışmadı..win7 de ise webcam çalışmadı + yazıcı yı kurarken sanki cd bozukmuş gibi hata veriyor duraksama yapıyor ve bence en iyi programını yüklemiyor(en iyi program : yazıcının kartuşunu dolup dolmadığını gösteriyor)yazıcı çalışıyor bi şekilde ama işte aygıt yöneticisinde soru işareti 3 e çıkıyor..bi problem de ses de sorun oldu..win7 de öndeki ve arkadaki yeşil ve kırmızı giriş ikisi birlikte çalışmıyor..önceden çalışıyordu(home basic 32 bit ve xp lerde )..bu 3 sorunum dışında bi problemim yok ama işte bu 3 sorunda önemli sorunlar..
elazığlı kardeş yazmış ki tüm donanımları otomatik tanıdı..kardeşim malesef bende tanımadı.2 sorunumu tanımadı + ses de de dediğim gibi problem yaşıyorum.32 bit ve 64 bit için webcam ın bile farklı sürücüleri oluyormu onu bilmiyorum.bu 3 sorunu bence tek ben değil başkalarıda yaşayabilir..uyumsuzluk problemi diyenler galiba benim gibiler ..
arkadaşlar önerileriniz için herkeze teşekkür ederim..
bi de düzelmesi için bi kaç bişeyler söleseniz bende denesem çok iyi olur benim için..bu pc işi deneme yanılma işi bence..şimdiden herkeze teşekkür ederim
win xp sp 2 ile düzeldi
vista da sp 1 le adam oldu
win7 için daha çok yol var
sp1 i çıkmadan bi işe yaramaz bence
osman_2626arkadaşlar ben pc me xp ve vistanın her versiyonlarını denedim..Güncelleştitme yapmayı denedinizmi sistemde bulunan bütün donanımların driverleri çıkar orada.
xp sp2 orjinal,xp ultimate2008,ultimate 2009,xp ultra,style xp,perfect xp
vista home basic sp1(32bit),ultimate 64 bit,
windows7 rc 1700 64bit
bu yazdıklarımın hepsini abartmıyorum arkadaşlar cidden hepsini kullandım.hepsi de orjianl ya da bi şekilde orjinal yaptım.ssorunlarım ise şu : vista ultimate 64 bit de webcam çalışmadı..win7 de ise webcam çalışmadı + yazıcı yı kurarken sanki cd bozukmuş gibi hata veriyor duraksama yapıyor ve bence en iyi programını yüklemiyor(en iyi program : yazıcının kartuşunu dolup dolmadığını gösteriyor)yazıcı çalışıyor bi şekilde ama işte aygıt yöneticisinde soru işareti 3 e çıkıyor..bi problem de ses de sorun oldu..win7 de öndeki ve arkadaki yeşil ve kırmızı giriş ikisi birlikte çalışmıyor..önceden çalışıyordu(home basic 32 bit ve xp lerde )..bu 3 sorunum dışında bi problemim yok ama işte bu 3 sorunda önemli sorunlar..
elazığlı kardeş yazmış ki tüm donanımları otomatik tanıdı..kardeşim malesef bende tanımadı.2 sorunumu tanımadı + ses de de dediğim gibi problem yaşıyorum.32 bit ve 64 bit için webcam ın bile farklı sürücüleri oluyormu onu bilmiyorum.bu 3 sorunu bence tek ben değil başkalarıda yaşayabilir..uyumsuzluk problemi diyenler galiba benim gibiler ..arkadaşlar önerileriniz için herkeze teşekkür ederim..
bi de düzelmesi için bi kaç bişeyler söleseniz bende denesem çok iyi olur benim için..bu pc işi deneme yanılma işi bence..şimdiden herkeze teşekkür
kardeş denemezmiyim..bütüm güncelleştirmler tam olarak yüklendi ...sorunum devam ediyor ..
herkesin düşüncesi ve görüşleri kendisine isteyen kurar istemeyen kurmaz he bide win 7 beta haldeyden bile vistaya takar
Peki ses kartı yazıcı vs.. driverlerini nasıl kurmayı denedin setup olarakmı o şekilde kurmuyorsa aygıt yöneticisinden manuel olarak tanıtın driverleri mesela windows 7nin önceki beta sürümlerinde bendede ses çok sorunluydu aygıt yöneticisinden xp driverini tanıttım sorunsuz çalıştı yani elinde xp veya vista driverleri varsa aygıt yöneticisinden zorla kabul ettirebilirsin valla hiç öyle xp vista demiyo hepsini yüklüyor.:)
açılan bu başlığı yanlış buluyorum, daha beta aşamasında bulunan bir işletim ssitemini kurupta bir iki driver i tanımadı diye kullacılara win 7 yi kullanmanızı tavsiye etmiyroum diye bir başlık açıp karşılaşılan bir sorunu dile getirmek yanlış. nasıl bir kullanıcısınız bilmiyorum bende prof. bir kullanıcı sayılmam tabiki hatalarla karşılaşacağın farkındamısınız bilşmiyorum ama win 7 güncel olarak iyi bir donanıma sahip ve son zamanlarda ortaya çıkan bir çok program ve donanımda sorunsuz uyum sağlıyor.lütfen başlıkları daha düzgün bir şekilde açarsak daha iyi olur. şimdi ben tavsiye ediyoprum diye bir başlık açarsam en az sistemimde çalışan bin kusur uygulamayıda bahane ederim.(kaspersky kontrol altında tuttugu 1200 kusur uygulama )
ilginiz için teşekkür ediyorum herkeze tek tek ..
k4y4 kardeş tabiki bence de denesin herkez benim haddim değil ki yükle ya da yükleme demek..ama bu sorun düzeltemezsem kardeş bence kimse yüklemesin..webcam çalışmıyor yazıcı çalışmıyor ses bi yandan..bu sorunlarla kullanılmaz yani.matador kardeş daha acemiyim ben böle sitelerde artık kusuruma bakma..ama bende birazcıkda olsa kendime göre haklı sayılabilirim..çünkü bazı kişilerde indirip kurunca benim yaşadığım sorunları bi göz önünde tutması gerekiyor..bi kusurum varsa da herşey için herkezden özür dilerim..artık bunları konuşmak yerine bence sonuca geçmemiş gerekiyor. matrax kardeş sana özelden de yazdım..burdan da söleyim..bütün donanımların driverleri var.sorunsuz bi şekilde xp ye vista home basic 32 bit e yüklendi..ama bu win7 ultimate yüklemiyor..manuel otomatik herşeyi denedim kardeş..olabilecek bütün sonuçları denemem gerekiyor yani eğer varsa bilmediğim. ve muakkak vardır bilmediğim tabiki de..o yüzden de sizden yardım istiyorum
Ben çıktığından beri win 7 kullanıyorum. Daha önce 7057 sürümünü kullandım. şimdi 2 masa üstü ve 2 diz üstü bilgisayarıma RC 7100 kurdum. bütün donanımları buldu. hiçbir problem yok. Üstelik bilgisayarlarımın perfonmansı arttı.
arkadaşlar ben yalan sölemiyorum..bana yalan sölüyorum yüzüyle bakıyorsunuz sanki ..iddaa etmiyorum ben gerçekleri sölüyorum..tıklayıp bakabilirsiniz.ses sorunumu gösteremem ..yazıcı sorunum bu resimde de fotosunu çektiğim gibi:..yazıcı takılı pc ye.pc de sorun yok..yazıcı yı yüklerken burada tıkanıp kalıyor ileri bi adıma gitmiyor...sanki pc de yazıcı takılı değil yani onun gibi gösteriyor..webcam ise açık anlayabilirsiniz donanımı bulup bulmadığını
resim eklemeyi bilmediğim için buraya ekledim inşallah bi kusurum olmamıştır saygılar.
saate de bakarsanız biraz önce yaptım yani..acil düzeltsem iyi olacak da düzelcek gibi değil galiba
sorunu olmayan işletım sıstemı gordunuzmu :)
kabuscocukwin xp sp 2 ile düzeldiWindows 7 = Vista + SP2 + Yeni GUI
vista da sp 1 le adam oldu
win7 için daha çok yol var
sp1 i çıkmadan bi işe yaramaz
selam arkadaşlar benimde Hp Psc 1315 çok fonksiyonlu yazıcı sorunum var. yazıcıyı win 7 ye tanıtamıyorum. Ayrıca Skaystar2 tv kartım da çalışmıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
gerçekten bu yazdığım başlık tam olmuş gibi..sorunlarını yakında herkez yazacak..gökhan kardeş sorunsuz işletim sistemi bence vista ultimate 64bit ya da 32 bit.denedim ve hiç sorun yaşamadım..oyunlarda da sorunlarım hiç yoktu.recep kardeş bu benim yeni pc..2 ay civarında olmuştur en fazla..yani cd leride en son sürümleri..ses kartını en son güncelleştirmesini denedim.onda da bana ''zaten en son sürümünü kullanıyorsunuz'' gibi bişey demişti..o yöntem de olmadı işe yaramadı yani..yardımın için yinede sağol..
bercinli kardeş de toplam windows7 sorunları şunlar:
ses sorunu (öndeki ve arkadaki ses girişleri ikisi birden çalışmıyor.sadece 1i takılı kalacak yani..)
webcam (win7 tanımıyor)
yazıcı (yüklerken sorunsuz yüklemesi gerekiyorken yazıcıyı pc ye takın diyor.ama yazıcı da takılı pc de..yani win7 de problem var burda)
yazıcı (win7 yi tanıtamamış kardeş)
tv kartı(çalışmıyor)
bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edebilir mi ?
- 1
- 2