Win7 7600 başlangıç hızı çok düşük yardım lütfen !

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Boracalin
27-10-2009, 23:42   |  #1  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Arkadaşlar bir ay kadar önce w7 rtm 7600 kurdum ilk başlarda çok iyiydi... yalnız iki üçgündür özellikle açılış hızı çok düştü nedenini bir türlü bulamadım.. Aşağıda resimleri de ekledim... Başlangıç hızını nasıl arttırabilirim yoksa bu süre normal mi ? (güvenlik yazılımım N.I.S. 2010)...
Başlangıç öğelerinin , görev yöneticinin , çalışan hizmetlerin , sistem bilgilerinin ekran görüntülerini ekledim... Yardım lütfen... Ağlıyor

[/URL]
[URL=http://img408.imageshack.us/i/cpue.jpg/]

[/URL]
[URL=http://img264.imageshack.us/i/hizmetler1.jpg/]

[/URL]
[URL=http://img39.imageshack.us/i/hizmet3.jpg/]

[/URL]
[URL=http://img62.imageshack.us/i/hizmet5.jpg/]

[/URL]
[URL=http://img62.imageshack.us/i/sistemx.jpg/]

Mustafa@PC
27-10-2009, 23:54   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Msconfig'te Stardock'un yanındaki kutucuğu temizleyip sistemi tekrar başlatırmısın ?

Boracalin
28-10-2009, 00:07   |  #3  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Msconfig'te Stardock'un yanındaki kutucuğu temizleyip sistemi tekrar başlatırmısın ?
deniyorum hemen... (ama benim için çok kullanışlı bir araç o yavv...)

OSMAN BAĞÇEVAN
28-10-2009, 00:08   |  #4  
Denetmen
6,606 mesaj

virüs olmadığına emin misiniz ?

tarama yapın bakalım , her ihtimale karşı...

Boracalin
28-10-2009, 00:15   |  #5  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
[url=http://img28.imageshack.us/i/boot2.jpg/][/url]
104 sn.'ye düştü....

Son Düzenleme: Boracalin ~ 28 Ekim 2009 00:16
cakirler67
28-10-2009, 00:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
421 mesaj

windows 7'dede disk temizleme disk defrag ve regedit defreag falan yapınca daha da hızlanıyor

Boracalin
28-10-2009, 00:17   |  #7  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
virüs olmadığına emin misiniz ?

tarama yapın bakalım , her ihtimale karşı...

NIS ile tam tarama yaptım hiçbirşey çıkmadı...

Boracalin
28-10-2009, 00:20   |  #8  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: cakirler67  
windows 7'dede disk temizleme disk defrag ve regedit defreag falan yapınca daha da hızlanı
denedim kardeş sistem çalışırken bir poblem yok hızında sadece başlangıç hızı çok düşük...

Mustafa@PC
28-10-2009, 00:21   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: Boracalin  
[url=http://img28.imageshack.us/i/boot2.jpg/][/url]
104 sn.'ye düştü....

Yaklaşık 40 sn düşmüş. Hiçte fena değil. :)

Birde arkadaşın dediği gibi disk birleştirme, temizliği vs vs yapmalısın.

Diğer yandan bırak saniyeleri filan... Hızlı açılıyorsa hızlıdır, 5 sn eksik 5 sn fazla ne farkeder, göz kararı gibi bakacaksın hıza biraz ;)

Bir diğer konu ise sistem herzaman aynı zamanda açılmayabilir(saniye hesabına göre :) ) mesela kimi zaman 104 sn açılır kimi zaman 100 olur, 110 olur vs vs...

Birde Windows 7'yi yeni kurduysan biraz kullan gittikçe hızlanacak boot işlemi...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 28 Ekim 2009 00:24
black_flood
28-10-2009, 00:25   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

sorun 3. parti yazılım kurmandan kaynaklanıyor. temiz format atıp kurulum yaptıktan sonra sorun kalmayacaktır. win7 pek sevmiyor 3. parti yazılımları. allah ne verdiyse kurmuşsun şu saçma amd athlon işlemci sürücüsümüdür yazılımımıdır her ne haltsa onuda kaldır win7' de asla ve asla kurulmaması gereken en önemli sürücü bileşeni kendiş içindeki sürücü hem güncel hemde performans yönünden daha stabildir.

bu yazılımda sebebiyet veriyor bu sıkıntıya.

Boracalin
29-10-2009, 02:54   |  #11  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: black_flood  
sorun 3. parti yazılım kurmandan kaynaklanıyor. temiz format atıp kurulum yaptıktan sonra sorun kalmayacaktır. win7 pek sevmiyor 3. parti yazılımları. allah ne verdiyse kurmuşsun şu saçma amd athlon işlemci sürücüsümüdür yazılımımıdır her ne haltsa onuda kaldır win7' de asla ve asla kurulmaması gereken en önemli sürücü bileşeni kendiş içindeki sürücü hem güncel hemde performans yönünden daha stabildir.

bu yazılımda sebebiyet veriyor bu sıkıntıya.
 Dual core optimizer sanırım bahsettiğin amd yazılımı , evet o yazılım ile ilgili tartışmalar var kimi çok gerekli diyor kimi gereksiz diyor... Kimi yükledim oyun performansım düştü derken , kimide oyun performansınızı arttırmak için mutlaka yükleyin diyor :) 

Neyse şu an sidebar'da bir iki aracı açınca açılış süreci  112 sn. sürdü gene :(  uzun değil mi ?

Bu arada üçüncü parti yazılım demişsinde hangileri onlar anlamadım ? Örnek verir misin ?

(Bu arada yazılım yüklemden kullanacaksak w7'yi hiç kullanmayalım o zaman... Allah ne verdiyse dediğinde 8-10 prg. insaf yani ? XP' Sp3 Pro' da daha fazla varken daha hızlı açılıp kapanıyordu...!!! )

OSMAN BAĞÇEVAN
29-10-2009, 03:31   |  #12  
Denetmen
6,606 mesaj

güç seçeneklerinden , yüksek performans yapıp , süreye bakar mısınız ?

Nicoll
07-11-2009, 17:18   |  #13  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Halbuki Windows yedi kullanıldıkça daha hızlı çalışan ve şişmeyen bir sistem olarak tanıtılmıştı... Demekki Windows yedi ama kullanıcı yemedi...

CCleaner ile güncelleme kaldırıcılar ve boş alan hariç herşeyi temizle. Aynı programla kayıt defteri taramasıda yap, sorunlar çıkarsa hepsini kaydedip temizle...

Windows yediden memnun değilsen Xubuntu kur olsun bitsin...

black_flood
07-11-2009, 18:25   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

win7 nin şiştiği falan yok nicoll parazit yapma boşa arada. şime olacak olsa bende olurdu windows olan bölüm 450 gb alan kaplıyor bende ve bu denli yüke xp' yi yada vistayı vurabilseydim eğer iyi olacaktı ama ne yazıkki 200 gb alanı doldurduktan sonra sistem çöküyordu genelde.

3. parti olayına gelince. 3. parti dediğimiz orjinal hiç bir bileşen kurulu olmadan kullandığımız windowsun üzerine yüklediğimiz herşey 3. parti yazılım diye adlandırılır buna winrar msn de dahildir.

windock yazılımını kaldırman lazım dualcore optimizerde eğer win7 yapısını bozmadı ise kaldırdıktan sonra sorun düzelecektir.
win7 yi xp ile kıyaslamayın xp ne bulsa yüklemeye izin veriyor sistemi çökertecek bir yazılım dahi olsa.windock ben xp ortamında kullandım ama en fazla 3 ay dayanıyordu 4 demeden temiz format atıyordum.. büyük ihtimallen recep beyde bu tip şeylere uyuz oluyordur ama yapacak birşey yok win7 üzerine extra bir yazılıma asla ama asla kurmaya gerek yok.
bunu mal marka sistem üretivileride yapıyor fıtttırıyorum resmen daha ilk elektrik düğmesine dokunur dokunmaz ırzına geçilmiş bir windows geliyor karşımıza. tekrar oem dvd ile fdisk ve formattan sonra işler yoluna giriyor.

Kal-El
07-11-2009, 19:28   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Resimlerde verilen, bilgisayarın başlatma süresini gösteren ayar/program hangisidir?

Süleyman.
07-11-2009, 19:44   |  #16  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: Kal-El  
Resimlerde verilen, bilgisayarın başlatma süresini gösteren ayar/program hangisidir?
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... ini-olcme_2127.html

Kal-El
07-11-2009, 20:32   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Teşekkürler.

Süleyman.
07-11-2009, 20:34   |  #18  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim.

Nicoll
07-11-2009, 22:03   |  #19  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Şişme olayı kullanılan kapasite ile alakalı bir olay değil. Sistemin geç açılmasından, dolayısıyla sistemin açılıştaki uygulamalara makul sürede cevap verememesi, birkaç uygulama ile şişmesinden bahsediyoruz. Senin bahsettiğin 200GB'ı aşması durumunda çökmeyi Microsoft masa üstü işletim sistemlerinin sunucularda kullanılmasının önüne geçebilmek için kasıtlı olarak yapıyor. Arada parazit yapan sensin.

MSN'yi üçüncü parti olarak mı görüyorsun? Microsoft'un ürettiği hiçbir uygulama üçüncü parti değildir. O zaman XP'deki IE 6'nın üzerine yüksek öncelikli güncelleme olarak kurulan IE 7'yi de üçüncü parti olarak görüyorsun? Öyle mi?

"win7 üzerine extra bir yazılıma asla ama asla kurmaya gerek yok" Demişsin ama kendin "Panda Antivirus" kurmuşsun: https://www.chip.com.tr/kisisel/30692/  Windows'un kendi antivirüs yazılımına ne oldu? Donanım sürücüleri ve java gibi uygulamalar üçüncü parti yazılım onları da siliyor musun?

Alıntı: black_flood  
win7 nin şiştiği falan yok nicoll parazit yapma boşa arada. şime olacak olsa bende olurdu windows olan bölüm 450 gb alan kaplıyor bende ve bu denli yüke xp' yi yada vistayı vurabilseydim eğer iyi olacaktı ama ne yazıkki 200 gb alanı doldurduktan sonra sistem çöküyordu genelde.

3. parti olayına gelince. 3. parti dediğimiz orjinal hiç bir bileşen kurulu olmadan kullandığımız windowsun üzerine yüklediğimiz herşey 3. parti yazılım diye adlandırılır buna winrar msn de dahildir.

windock yazılımını kaldırman lazım dualcore optimizerde eğer win7 yapısını bozmadı ise kaldırdıktan sonra sorun düzelecektir.
win7 yi xp ile kıyaslamayın xp ne bulsa yüklemeye izin veriyor sistemi çökertecek bir yazılım dahi olsa.windock ben xp ortamında kullandım ama en fazla 3 ay dayanıyordu 4 demeden temiz format atıyordum.. büyük ihtimallen recep beyde bu tip şeylere uyuz oluyordur ama yapacak birşey yok win7 üzerine extra bir yazılıma asla ama asla kurmaya gerek yok.
bunu mal marka sistem üretivileride yapıyor fıtttırıyorum resmen daha ilk elektrik düğmesine dokunur dokunmaz ırzına geçilmiş bir windows geliyor karşımıza. tekrar oem dvd ile fdisk ve formattan sonra işler yoluna giriyor.
skolmashi
08-11-2009, 17:21   |  #20  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadasım hard diskin sata ise sata 0 a tak yani birinci sokete tak ben yapdım duzeldi ama benımkısı xp idi belki windows 7de düzelir