Şişme olayı kullanılan kapasite ile alakalı bir olay değil. Sistemin geç açılmasından, dolayısıyla sistemin açılıştaki uygulamalara makul sürede cevap verememesi, birkaç uygulama ile şişmesinden bahsediyoruz. Senin bahsettiğin 200GB'ı aşması durumunda çökmeyi Microsoft masa üstü işletim sistemlerinin sunucularda kullanılmasının önüne geçebilmek için kasıtlı olarak yapıyor. Arada parazit yapan sensin.
MSN'yi üçüncü parti olarak mı görüyorsun? Microsoft'un ürettiği hiçbir uygulama üçüncü parti değildir. O zaman XP'deki IE 6'nın üzerine yüksek öncelikli güncelleme olarak kurulan IE 7'yi de üçüncü parti olarak görüyorsun? Öyle mi?
"win7 üzerine extra bir yazılıma asla ama asla kurmaya gerek yok" Demişsin ama kendin "Panda Antivirus" kurmuşsun: https://www.chip.com.tr/kisisel/30692/ Windows'un kendi antivirüs yazılımına ne oldu? Donanım sürücüleri ve java gibi uygulamalar üçüncü parti yazılım onları da siliyor musun?
win7 nin şiştiği falan yok nicoll parazit yapma boşa arada. şime olacak olsa bende olurdu windows olan bölüm 450 gb alan kaplıyor bende ve bu denli yüke xp' yi yada vistayı vurabilseydim eğer iyi olacaktı ama ne yazıkki 200 gb alanı doldurduktan sonra sistem çöküyordu genelde.
3. parti olayına gelince. 3. parti dediğimiz orjinal hiç bir bileşen kurulu olmadan kullandığımız windowsun üzerine yüklediğimiz herşey 3. parti yazılım diye adlandırılır buna winrar msn de dahildir.
windock yazılımını kaldırman lazım dualcore optimizerde eğer win7 yapısını bozmadı ise kaldırdıktan sonra sorun düzelecektir.
win7 yi xp ile kıyaslamayın xp ne bulsa yüklemeye izin veriyor sistemi çökertecek bir yazılım dahi olsa.windock ben xp ortamında kullandım ama en fazla 3 ay dayanıyordu 4 demeden temiz format atıyordum.. büyük ihtimallen recep beyde bu tip şeylere uyuz oluyordur ama yapacak birşey yok win7 üzerine extra bir yazılıma asla ama asla kurmaya gerek yok.
bunu mal marka sistem üretivileride yapıyor fıtttırıyorum resmen daha ilk elektrik düğmesine dokunur dokunmaz ırzına geçilmiş bir windows geliyor karşımıza. tekrar oem dvd ile fdisk ve formattan sonra işler yoluna giriyor.