Win7 de kullanıcı klsörünün ismini değiştirme

arzukayrim
29-08-2010, 18:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

merhaba arkadaslar. ben kendime güzel win7 kurdum ve imajını aldım. sonrasın da aynı pc ozelliklerinde olan başka pc ye imajdan kurulum yaptım. tabi kullanıcı ismi bilgisayar/yönetten onu ismini gibi tum değişiklikleri yaptığım halde c:/users/arzu klasörü ismi değişmiyor. bu bnm için cok önemli cunku temviever da ikimizin id side aynı oluyo. lütfen yardım ederseniz cok sevinirim. bu kullanıcı klasör simini nasıl değiştirebilirim ....

thegenius
29-08-2010, 19:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

yeni bir kullanici hesabi ac. onu ac sonra eski kullanici hesabini sil. boylece eski kullanici klasoru acikta kalir,.
uac ve allah izin verirse o da silinebilir ancak teamviever ayni kullanici demez cunku kullanici baska olur . diger imzalar felan hala ayni kalabilir orasini bilemem mesala product id [ lisans codu ]  gibi onu da degistirmen gerekbilir

arzukayrim
29-08-2010, 19:08   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj

hala cevap bekliyorum lutfeeen zeki insanlar nerdesiniz

arzukayrim
29-08-2010, 19:10   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

ancak yeni hesap olusturduğumda gidermi o klasör silinebilirmi

Kapalı Hesap (172709)
29-08-2010, 19:18   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

iyi güzelde win7 nede imajını yukluyorsun temiz win 7 o bilgisayarada kursan daha iyi olmazmiydi
bu soruyada gerek kalmazdi.

thegenius
29-08-2010, 19:30   |  #6  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

bu isimdeki kullaniciyi kaldirinca silmen bi sorun olusturmaz yani silebilirsin .
ancak konu windows7 olunca is degisiyor. o klasoru olusturan kullanici silebilir ancak . ki onu da kaldirinca ole bi kullanici olmuyor. kullanici kendi veritabanini da silemez?  yani uac yada klasoru yania actigin hesaba devredersen silebilirsin .  internette ucden dosya silmek icin izin almayi arastirirsan ise yarayip yaramadigi belli olmayan bisuru yontem anlatildigini gorursun.
ancak sorun teamviewerse teamvieveri baska bir kullanici hesabiyla kullanmak sorunu cozer buyuk ihtimal..

uGuR.uK
30-08-2010, 01:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

oluşturulmuş kullanıcı klasörlerinin adı değiştirilemez, kullanıcı adı değişsede tüm dizin-kayıt defteri girişleri vs. kişiye özgü bilgiler o dizine göre ayarlandığından klasör adı her daim aynı kalcaktır. kullandığın uygulamada sorun çıkarıyorsa o adı değiştir, kullanıcı adını sen ellede değiştirebilirsin yazılım sadece otomatik olarak aktif kullanıcı adını belirler boş kalmasın diye. hiçbiri işe yaramazsa yeni bir kullanıcı hesabı açıp farklı isimde onu kullanman gerekir, ayrıca yeni açılan hesapta yönetici yetkisine sahipse eski hesabı ve klasörü silebilir(klasör adını değiştiremezsin, izinleri alıp yetkiyle değiştirsen bile sonra tam olarak çalışmicaktır programların ve oturum ayarların).

herocanturk
30-08-2010, 19:06   |  #8  
Üye
55 mesaj

sorununun çözümü basit bir program :
Windows 7 Manager isimli programda windows 7 yi optimize etmeni sağlıyor ve sistem özelliklerindeki bilgileri değiştirmeni sağlıyo. ordaki ID yi değiştirirsen sorunun çözülür .

Kullanıcı Dosyasının adını değiştirmeye gelince : denetim masasındaki kullanıcı hesaplarından kullanıcı adını değiştirip yeniden başlatınca masaüstündeki kullanıcı klasörünün adı da değişiyor Not : Test ettim değişiyor :)