Arkadaşlar win7 ile çalıştıramadığınız sürücülerin setuplarını çalıştırmadan önce sağ tıklayıp uyumluluk sekmesinden WinXP Sp3 << modunu seçin alt bölümde ise bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğinin kutusuna klikleyin tamam diyin. (Tabiki elinizdeki sürücüler xp sürücleri olmalı eğer vista ise seçeneklerden vista sp1 < seçmek zorundasınız) Sonra kuruluma geçin...
Bizzat kendi laptopumda denedim, tüm xp sürücülerini bu yöntemle Win7 ye kurdum .
Bazı programlarda win7de çalışmıyor bununda çözümü var Program Files klasörüne girin çalışmayan programın exe < dosyasına yukarıda anlattıklarımın aynısını uygulayın sonuç alacaksınız emin olun
Win7 ile çalıştıramadığınız Sürücü ve Programlar
paylaşım için teşekkür emeğine sağlık kardeş..
senin anlattığın şey sadece program ve oyunlar için bence...programlarda ve oyunların çalışmamasında senin anlattıkların yüzde yüz mükemmel şekilde çalışıyor.
ama driverlerde olmuyor..senin anlatıklarını denedim ama olmadı...aygıt yöneticisine işlemiyor..düşünün sizde webcam ı takıyorsunuz ve soru işareti var aygıt yöneticisinde..ne yapabilirsinniz ki ?
windows7 7100rc de yaşadığım problemler burada ....lütfen biirisi yardım etsin bana..
peki sp3 olarak seçmemizde bi sakınca olmazmı ? cd ile gelen driverleri sp2 olarak seçmemiz gerekmez mi ?
programlarda ve oyunlarda kesinlikle problem çıkmayacak diyorum zaten..
sorun webcam de ve yazıcıda çıkabilir...500 gb harici hard diskimi okudu(cd istemiyor.)ama cd si olan webcam ve yazıcımı okumadı.donanımı takıyorum bulamıyor..cd sini takıp adım adım dediklerinizi yapıyorum ama işte yine de çalışmıyor webcam ve yazıcı..aygıt yöneticisi soru işareti normale dönmüyor..bi yardım edecek var mı bana ???
yazıcının ve kamerann marka modelini yazarmısın osman.
Bende de buna benzer bir problem olmuştu. 7100 rc sürümüne,p5qc anakartımın üzerindeki realtekin kendi sitesinde windows 7 ye uygun diye yayınladığı en güncel sürücüyü yüklememe rağmen kulaklıktan aldığım ses oldukça düşüktü. Palit 8600 ekran kartımın windows 7 için olan güncel sürücüsüde düzgün çalışmıyordu ve performans düşüyordu. Ben de vista kurdum ve problemsiz kullanıyorum şu anda. Şahsi fikrim Windows 7 için çok acele ediyorsunuz. Bu problemleri yaşamaktansa sistem ve sürücüler oturana kadar sabretmeli.
sadece xp'ye özel yazılmış sürücülerde bu sıkıntı yok win7'de ama win98 sürücüsünü yada 2000 sürücüsünde ufak değişiklikler iler yapılan uyumlu sürücüler windows7 üzerinde çalışmamaktadır.xp ve vista için sıfırdan düzenlenmiş sürücüler rahatlıkla çalışmaktadır.
Xp Sürücüleri Windows 7 ve Vista'ya olmaz mimari farklıdır diye diyorum ama bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor maalesef.
Tekrar söylüyorum: Siz de çalıştı diye başkasında çalışacak dye bir kadie yok. Eski sürücleri kurup kurup durmaktan sa güncelleyin şu sürücüleri. Güncel olmayan sürücü de açık da olur sonra bilgisayara virüs bile girebilir bu açıklardan.
Ayrıca XP sürücüsü Windows 7 ile kararsızlık sorunu çıkarabilir.