Windows 7 kurulurken 1. aşama yani windows dosyaları kopyalanıyor tamamlanıyor hemde çok kısa bir sürede, 2. aşama olan "windows dosyaları genişletiliyor" da ise % 0 da kalıyor, işin ilginci bilgisayar donmuyor çalışır halde.Not: Daha önce başka biri tarafından bilgisayarıma Windows 7 kurulmuştu...
win7 kurulumda "windows dosyaları genişletiliyor"
Bir süre beklemeniz gerekiyor.
2-3GB'lık dvd'den yüklenen sistemin 20GB'a yakın yer tuttuğu bu aşama işte, "install.wim" dosyasındaki tüm içerik çıkartılıyor ve sıkıştırılmış dosyaların hepsi normal çalışma formuna geri getirilip tüm dosya/klasör yapısı bu aşamada tamamlanıyor. bu yüzden en uzun süren aşama bu.
Benimde aynı sorun oldu arkadışıma hp bilgisiyara format attı win7 sonra normal başladı bir dosya eksik yeninden başlat dedi sonra windows xp kurduk 256 ram gözüyor yarın ise bizim bilgisiyarcıdan windows 7 aldım dvd takdım windows 7 logo sonra mavi ekran geldi yeninden başlattı tekrar kurmaya çalıştık windows dosyalar genişletiyor sıfır 15 dakkika bekledik 0 bazı kişilere sordum ya ram lerde hdd sorunvar diyo sonra xp tekrak kurduk ram 256 tekran dosya eksik dedi ram yerlerini değiştirdim 512 oldu bid arkadaşlar iptal edince yeninde kuruluma geçince 37,23 boş alana bide 100,0 mb alan oluşmu gördüm lütfen yardım edin çok acil lütfen sinir oldum :D bilgisyar özellikler :intel p.. 4 çift çekirdekli 256 atı redeon ekran kartı 512 ram 37 boş alan var :d
Aynı sorun bendede var.Evde eski bir bilgisayarım var amd işlemcili sempron 2gb ram ve nvida 84oom gs ekran kartı ve 40gb hdd var.Vista rahatlıkla kuruluyor ve kullanabiliyorum.Ama windows 7 kurmaya kalkınca dosyalar genişletiliyor kısmında taklıyor kurulum.Evet pc çalışıyor donma olmuyor ama "windows dosyaları genişletiliyor" da ise % 0 da kalıyor.Ne olur yardım edin.Şimdiden teşekkürler.Windows 7 upgrade visor kurdum sorunsuz kurabilirsiniz diyor ama kurulmuyor:((
aynı sorun bendede olmuştu yarım saat kadar bekle %1 olunca artmaya başlıyor zaten
Arkadaşlar normal olduğunu söylüyor ama zilyon kere Windows 7 kurulumu yapmışımdır. %0 kısmında hiç takıldığını hatırlamam. Hadi olsun olsun bi' keresinde 5 dk bekletmiş olsun. 15 dk 30 dk çok uçuk süreler. Umarım beklemeye değer ama.