Win7 oturum açma ekranına resim koymak

mcafee23 ayrılmıştır
30-06-2010, 01:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

XP ve Vista’dan farklı olarak Windows 7’de oturum açma ekranındaki resmi ek yazılıma ihtiyaç duymadan değiştirebilirsiniz.

Bu iş için kayıt defterindeki bir özelliği açmalı ve uygun büyüklükte bir resim hazırlamalısınız.

ÖZELLİĞİ AÇMAK
Başlat menüsündeki aramakutusuna “regedit” yazın ve giriş tuşuna basın. Çıkan UAC uyarısını onaylayın ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background” anahtarına geçin. Pencerenin sağ tarafına geçin ve “OEMBackground” değerini arayın. Şayet
yoksa boş bir alana sağ tıklayıp “Yeni DWORD değeri” ile bu değeri oluşturun.Değeri düzenlemek için üzerine çift tıklayın ve değer verisini “1”yapın. “Tamam” ile onaylayın ve düzenleyiciyi kapatın.
 
RESMİ HAZIRLAMAK
Windows arka plan resmi olarak “backgroundDefault.jpg” dosyasını kullanır ve bunu güncel ekran çözünürlüğüne göre ölçekler. Özel biçimlere has dosyaların “background1024x768.jpg” şeklinde adlandırılması gerekiyor. Dosya ismindeki ikili değer ekran çözünürlüğünü belirtir. En iyisi bir grafik programı ile kullanacağınız resmin farklı sürümlerini hazırlayın.
Bunu yaparken resim dosyasının boyutunun 256 KB’ı geçmemesine dikkat edin. Eğer gerekirse JPG dosyasının resim kalitesini düşürün.
SİSTEM KLASÖRÜNE KOPYALAMAK
Hazırladığınız JPG dosyalarını aslında OEM firmalar için öngörülmüş “C:\Windows \system32\oobe\info\backgrounds” klasörüne kopyalayın. Bu klasör çoğu sistemde bulunmadığı için oluşturmanız gerekecektir.
Bunu yapmak ve dosyayı kopyalamak için yazım haklarına ihtiyacınız olacak.
Başlat menüsündeki arama kutusuna “explorer”yazıp çıkan sonuca sağ tıklayarak Windows Explorer’ı “Yönetici olarak çalıştırın”. “C:\Windows \system32\oobe\info” klasörüne geçiş yapın. Sağ fare tuşu ile üzerine tıklayın, “Özellikler”e girin ve çıkan pencerede “Güvenlik” sekmesine geçiş yapın. Burada “Düzenle”ye tıklayın ve “Grup ya da kullanıcı adları” bölümünde “Administrators” girdisini seçin. Aşağıdaki izinler tablosunda “Tam denetim” satırında “İzin ver” seçeneğini işaretleyin. Yaptıklarınızı “Uygula” ve “Tamam” ile onaylayın.
Sonrasında çıkan soruya “Evet” cevabını verdiğinizde “\backgrounds” alt klasörünü oluşturabilir
ve JPG resimlerini buraya kopyalayabilirsiniz.
Windows 7, bir sonraki oturum açma girişiminiz sırasında sizi yeni arka plan resminiz ile selamlar.
 
Ben yaptım çok güzel oldu.Bilgisayarda admin kulanıcısı olanlar izinler ile ilgili bölümü atlayabilirler
 
Chip dergisi 12/2009 sayısından alıntıdır

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 30 Haziran 2010 01:16
Karub
30-06-2010, 01:16   |  #2  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Çok zahmetli.. Ek yazılım daha pratik :)

mancukya
30-06-2010, 01:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

TweaksLogon resim boyutu vs vsde kendisi ayarliyor