Kısaca sorum şu : Windows XP` de Realtek HD Audio Driver` ıtanıttığımızda çıkan Ses Yönetim paneli Windows 7` de driverlarotomatik olarak tanındığından dolayı çıkmıyor. Realtek Ses Yönetimpanelinde Audio I/O sekmesinden bilgisayarıma takılı donanımlarıyönetilme ve ön panel jaglarını kullanabilme lüksüne sahipken, windows7` de bu yönetim paneli olmadığından dolayı ön panel jaglarınıkullanamıyorum. Kulaklıklarımı bilgisayarımın ön paneline taktığımdawin7 donanımı algılamıyor. Kulaklığı arka panel ses ve mikrofonjaglarını kullanarak çalıştırabiliyorum ama her seferinde, hoparlörgirişini çıkar kulaklık girişlerini arka panele tak zahmetine katlanmakzorunda kalıyorum. Ön panel donanımının ana kart bağlantıları normalçünkü XP` de böyle bi sorun yaşamıyorum. HD Audio Driver` ın yenisürümlerini de kurup yükledim Ses Yöneticisi yine çıkmadı. Sonuç olarakWin7 kullanan arkadaşlara soruyorum Realtek HD Audio Driver Ses Yönetimpaneli sisteminizde mevcut mu yada win7` de ön panel jaglarınıkullanabilen kimse var mı ?
Şimdiden teşekkür ediyorum...