Win7 Reset Sorunu

IsengarD
14-02-2012, 22:32   |  #1  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Selam, Ben Win7 Starter kullanıyorum, ilk aldığımda starterin başlangıç sürümü olduğunu bilmiyordum ozamanlar win7 konusunda bir bilgim yoktu, fiyatta hesaplı diye almıştım, zaman zaman reset atma oluyordu, devasa oyun olarak bilinen büyük çaplı oyunlar oynuyorum, bugüne kadar çok fazla sorun çıkartmadı oyunlardan dolayı ama bugün bilg. açtığımdan beridi en az 4-5 kez reset attı oyundayken en sonunda komple kapandı, tekrar açtım bilg. açılış menüsünde, görev yöneticisinde bir farklılık yoktu, antivirüsle tarama yaptım temiz çıktı HijackThis ilede tarama yaptırdım sitesinden sonuçlara baktım bir sorun yok. ama bu reset atma sebebine bir sebep ve çare bulamadım sizce sebep ne olabilir,
oyundan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü 1,5 yıldır kullanıyorum bu bilg. ve aynı süredir oyun oynuyorum. şimdiye kadar en fazla 2-3 kez oyunda reset atmıştır, bugün üst üste bukadar reset atması canımı sıktı, yardımcı olursanız sevinirim.

IsengarD
14-02-2012, 23:32   |  #2  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj

bu sorunun sebep yada çözümünü bilen birisi yokmu arkadaşlar. en azından fikir yürütendemi yok :)

Flapjack
14-02-2012, 23:33   |  #3  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

reset atması işlemcinin ısınmasından dolayı oluyor
fazla ısındığı için zarar görmesin die reset atıyor
pc nin hava çıkan yerleri tozdan dolayı sıcak havayı dışarı atamıyor
bundan dolayıda aşırı ısınma oluyor 
servise gönder temizlerler garantisi varsa bence servise ver
laptopmu masaüstümü pc ?

IsengarD
14-02-2012, 23:40   |  #4  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj

pc masaüstü, dedğiniz mantıklı kasanın ve işlemcinin tozlanmış olabilceği aklıma gelmedi, 1,5 yıl oldu haliyle toz birikmiş olabilir. servise başvurmak mı gerek oyksa kendim açıp temizlesemmi, henüz garantisi bitmedi. 2 yıl garantiliydi.

Flapjack
14-02-2012, 23:47   |  #5  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
860 mesaj

garantisi varsa servise vermek daha mantıklı 
kendin yaparsan olur ama garanti dışı kalcak eğer
ilerde daha kötü bi sorun çıkarsa iyi olmaz :)
bendede laptop var ısınıyor çok biliyorum ondan :))
elektrik süpürgesi ile bi çek :)) biraz faydası olur :)

IsengarD
14-02-2012, 23:49   |  #6  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj

elektrik süpürgesi iyi fikir :))
en azından hafta sonuna kadar idare etsinki servise götürebilieyim, servis uzakta
Ank. yaşıyorum mevsim şartlarınıda düşünecek olursak biraz zor olacak gitmek, en aızndan bir kaç gün idare eder süpürge desteğiyle :)

Flapjack
14-02-2012, 23:53   |  #7  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
860 mesaj
Alıntı: IsengarD  
elektrik süpürgesi iyi fikir :))
en azından hafta sonuna kadar idare etsinki servise götürebilieyim, servis uzakta
Ank. yaşıyorum mevsim şartlarınıda düşünecek olursak biraz zor olacak gitmek, en aızndan bir kaç gün idare eder süpürge desteğiyle :)