Win7 ilk betası çıktığı zamanlar çok az ram ve cpu kullanıyo performans süper diyolardı fakat win7 kullanan arkadaşlarıma ve forumda açılan konulara şöylebi baktım ki win7nin ram kullanımı herkes 800-900mb diyor yani vistadan hiç bir farkı yok hatta vistadan daha fazla ram yiyor gerçekten bu böylemi bende sırf o yüzden vista kurmadım win7 çıksın diye bekliyodum ama gerçekten ram ve cpu kullanımında hiç bi fark yoksa boşuna win7'yi beklemiyim vista kurıyım xp baydı artık
Win7 & Vista Ram ve CPU kullanımı ?
Ram kullanımı vistadan farklıdır diyen yanlış biliyordur.Ben kişisel labtobuma kurdum hiç bir program açık değilken ilk kurulduğunda kullandığı ram miktarı 800 900 arasıydı,şimdilerde surekli 1gbda.Aşağılara indiğini hiç görmedim.Ayrıca şu anda bazı programlarada sorun çıkabiliyor windows 7de.Ben hp yazıcımı tanımadım hala,ayrıca sanal disk programlarıda sorun çıkartıyor,norton 360 3.0 hata veriyor gibi...Sana tavsiyem eğer ben daha tam anlamıyla yerine oturmamış ama görsellik anlamında ustun bir işletim sistemi istiyorum diyorsan windows 7 7068 surumunu kullanmanızı tavsiye ederim.Yok ben dayanamam göruntu ve hızda önce rahatça hiç bir sorun çıkarmadan kullanabiliceğim bir işletim sistemi istiyorum diyorsanda windows vistayı tercih etmeyi duşunmeni isterim.
Özellikle windows vistayı tercih edersen en kullanışlısı ve hızlısı windows vista home basictir.Aero ram kullanımını çok arttırıyor ve diğer windows surumlerinde windows media center gibi kullanıcıların hiç kullanmadığı programlar yuzunden ram kullanımı dahada artıyor.oyun oynamayı seviyorsanız windows vista home basic kullanın derim.
Ya size bi laf anlatamadım.İmzam daki vista yazısını tek tek oku.Sonra gel konuş.
Bi kere o ram işi senin pc ni hızlandırmak için..
FatturYa size bi laf anlatamadım.İmzam daki vista yazısını tek tek oku.Sonra gel konuş.biliyoz pcyi hızlandırmak için olduğunu superfetch miydi neydi açtığımız programları kullanım sıklığına göre sıralama yapıp ramde her zaman hazır bulunduruyo ama pc hızlanmıyo xpde öyle bi özellik mevcut deil ama xpde programlar daha çabuk açılıyo bence işe yaramayan bi özellik işe yarasa xpden daha performanslı olması lazımdı ben yinede vista kurmayı düşünüyorum nereye kadar xp kullancaz teknolojiyle inatlaşmanın bana bi faydası yok sonuçta
Bi kere o ram işi senin pc ni hızlandırmak için..Son Düzenleme: H€LL ~ 02 Nisan 2009 22:21
Sürüm olarak windows vista home basici tercih ederseniz hem kullanış bakımından rahat hemde hızlı bir işletim sisteminiz olur.Windows vista surekli xp kullanan biri için biraz karmaşık gelebilir hemen vageçmeyin.Vistadaki sorun bilgisayar hızının kullanıcı şekiline göre hazırlanması...Yani vista yaptıklarınızı kaydediyor ve ikinci ve üçüncü oturum açışınızda ilk açtığınızda yaptığınız şeyleri hafızaya alarak daha hızlı yapmanızı sağlıyor.O yuzden hemen vazgeçmeyin dedim.ilk başlarda size yavaş gelicek hatta bazen iyice can sıkıcı olucaktır.Aero olmadığı için windows vista home basic surumunde diğer surumlere göre en az 300mb ram daha fazla kazancınız olucaktır.eğer vista kullanıyorsanız 2gbi,eğer windows 7 yi kullanacaksanız en az 1gb ramı sadece işletim sistemine ayırmalısınız bence.
biliyoz pcyi hızlandırmak için olduğunu superfetch miydi neydi açtığımız programları kullanım sıklığına göre sıralama yapıp ramde her zaman hazır bulunduruyo ama pc hızlanmıyo xpde öyle bi özellik mevcut deil ama xpde programlar daha çabuk açılıyo bence işe yaramayan bi özellik işe yarasa xpden daha performanslı olması lazımdı ben yinede vista kurmayı düşünüyorum nereye kadar xp kullancaz teknolojiyle inatlaşmanın bana bi faydası yok sonuç1. İnsanlar Vista'ya o kadar önyargıyla baktılar ki, Windows 7'de Vista'nın performansına yakın performans sergilemesine rağmen, nede olsa Vista olmadığı için sevdiler.
2. Vista'yı kuran bir çok kişi hiç ihtiyacı olmadığı halde Ultimate sürümünü kurdukları ve doğal olarak ömürleri boyunca belki de hiç kullanmayacakları servisleri de açık gelen Utlimate'in performansı önemli değildi. Kurduktan sonra SP1 kurmayı unutma.
http://rapidshare.com/files/215191321/baksen.mp4.html <-- aynı makinada XP de kullandığım için biliyorum, XP bu kadar hızlı hiç bir şeyi açmıyor.
Windows 3.1, XP'den çok daha hızlı açılıyor ayrıca...
elimde vista ultimate ve home premium var ben ultimate kurmayı düşünüyorum pcim kaldırır diye tahmin ediyorum
bu arada pc özelliklerim:
AMD Phenom X3 Triple Core 2.1ghz FSB:1800mhz
2x2gb 800mhz ram
nVidia 8500gt 512mb 128bit directX10 destekli
Dalgamı geçiyorsun, tabii ki kaldırır... Ama endişelerini gözönünde bulundurursak, neden kullanmayacağın özellikler için boşuna makinanı yoracaksın ki, kur home premium'u...
Ama 64 bit kur... 4 gb ram'ine XP ile veya 32-bit Vista ile yazık etme...
Vista Ultimate'lerin sadece 64bitlik versiyonları mı var piyasada? Yoksa 32bitlik ultimate'lerde var mı?
sağolun yorumlar için ben daha önce vista kurup adam akıllı hiç kullanmadım o yüzden hep orda burda gördüğüm şeyleri yazdım aslında belkide gerçekten xpden hızlı ama herkes yavaş falan diyince bende hep korktum açıkçası kuramaya ama bu sefer kurucam tekar sağolun bilgilendirme için
sağolun yorumlar için ben daha önce vista kurup adam akıllı hiç kullanmadım o yüzden hep orda burda gördüğüm şeyleri yazdım aslında belkide gerçekten xpden hızlı ama herkes yavaş falan diyince bende hep korktum açıkçası kuramaya ama bu sefer kurucam tekar sağolun bilgilendirme iç
Aslında şöyle düşünmek lazım basitçe:
1982 model bir Diesel bir Ford, benzinle çalışmaz. Aynı şekilde 1999 model benzinli bir Ford da, mazotla çalışmaz. Kısacası, eski bilgisayarlara Vista kurmak mazotlu eski arabayı benzinle çalıştırmaya, yeni bilgisayarlara XP kurmak, benzinli arabayı mazotla çalıştırmaktan farklı değildir.
Kısacası hakkını vereceksin bilgisayarın.
mertemlekVista Ultimate'lerin sadece 64bitlik versiyonları mı var piyasada? Yoksa 32bitlik ultimate'lerde var mı?32 bit Vista Ultimate de var.
Selçuk İslamoğlu32 bit Vista Ultimate de var.Ben ultimate'lerin hepsini 64bit'lik sanıyordum, bunu öğrendiğim iyi oldu. eywallah dostum, sağol.
windows vista home basic kullanıyorum daha önce xp pro x64 vardı..performansları kafa kafaya . vista biraz öne geçiyo . makina da 512 nanya ram var.işlemci turion x64 dual core.hard disk western digital..bir yorum yapmak istiyorum:ram canavarı denilen vistanın aslında iki kat daha ram tüketmesi gerekir.bunun yerine vista hard diske yazıyo.
ben bundan altı ay once vista kurmaya karar verdım yanlız internettekı yazıları okuyunca vazgectım bı cok yorum da vıstanın hıc sevılmedıgını anladım ve vazgecmıştım fakat bundan bı hafta once deneme amaclı vista yı kurdum ve şu an performansından cok memmunum programları on bellekleme yapıp hızlı acması cok guzel beklemek yok gorsellık desen super yuksek donanım ıstıyor olabılır ama verdıgi performansa gore hakedıyor bence başlarda sıkıcı gelebılıır ama kullanmayı ogrendıkce cok seveceksınız bence not: donanımınız yetıyorsa kurun sonra vıstayı suclamayın