Win7 vlc , kmplayer pixel sorunu..? (ÇÖZÜLDÜ)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
yigitkacar
29-11-2009, 20:51   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Alıntı: H€LL  
arkadaşlar tekrar sağolun yorumlar için kmplayerı kaldırıp tekrar kurdum kurarken recomended olarak 1ghz (görünyü kalitesi ile ilgili bişey sanırsam) geliyo ben onu 3ghz high quality (yüksek kalite) ayarladım görüntü düzeldi ama bs ve gom işimi görüyo zaten codec pack yüklemedim çünkü bu programlar zaten bir çok formatı destekliyor... tekrar teşekkürler yardımlarınız iç

Yukarıda epey bi kısır döngü yaşamışsınız. Maalesef enerjinizi boş yere harcamışsınız. Bende de aynı sorun hasıl oldu. Bilgisayarımda çift işletim sistemi var. Aynı dosyayı XP'de Kmplayer ile açtığımda cam gibi izleyebiliyorken, Windows7'de Kmplayer ile açtığımda aynı görüntü bozuk çıkıyordu. "windows 7 kmplayer codec sorunu" şeklinde Google da arattım. Bu siteyi buldum. İndirdiğim ister 720p HD kalitesinde mkv formatındaki filmler olsun ister avi formatında divx olsun, kmplayer ile açtığımda piksel piksel görünüyordu. Aynı dosyaları gom player ile ya da media player ike açtığımda bir sorun olmuyordu. Başta bir codec sorunu olduğunu düşündüm. Ancak arkadaşımın dediği taktiği uyguladım. Yani kmplayer'ı kaldırdım. tekrar kurarken ben de 1Ghz yerine 3ghz high quality (yüksek kalite) seçtim. Gerçekten de düzeldi. Aynı sorunu yaşayan çevremde bir kaç arkadaşım daha vardı. Onlara da söyledim. Teşekkür ediyorum bu çözüm yöntemi için.

Neden Kmplayer da ısrarcısın bu kadar diye sorabilirsiniz. Ben de hepsini kullandım. Ancak hiç birinin arayüzü Kmplayer kadar kullanışlı değil. İleri geri alma, esc tuşuyla görüntüyü durdurup aşağı alma, dosyayı açma süresi, alt yazı ayarları vs. Gerçekten bir numara.

Lykan19
06-12-2009, 20:51   |  #27  
Yeni Üye
27 mesaj
Alıntı: H€LL  
arkadaşlar tekrar sağolun yorumlar için kmplayerı kaldırıp tekrar kurdum kurarken recomended olarak 1ghz (görünyü kalitesi ile ilgili bişey sanırsam) geliyo ben onu 3ghz high quality (yüksek kalite) ayarladım görüntü düzeldi ama bs ve gom işimi görüyo zaten codec pack yüklemedim çünkü bu programlar zaten bir çok formatı destekliyor... tekrar teşekkürler yardımlarınız iç
H€LL kardeş çok saolasın nerdeyse 1 aydır bunun için uğraşıyorum nerdeyse PC'ye format atacaktım, dediğini yaptım herşey düzeldi fakat ben programı kaldırmadan yaptım sadece The KMPlayer Setup Wizard'ı tıklıyorsunuz User define Setting sonra Next diyorsunuz ve Quality (3GHz) işaretleyip Next deyip kurulumu bitiriyorsunuz. Artık Windows 7 için Pixel sorunu falan yok, hepsi bu kadar herkese kolay gelsin. Tekrar teşekkür ederim H€LL kardeş saolasın.

turkuaz1
01-01-2010, 19:36   |  #28  
Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: Lykan19  
H€LL kardeş çok saolasın nerdeyse 1 aydır bunun için uğraşıyorum nerdeyse PC'ye format atacaktım, dediğini yaptım herşey düzeldi fakat ben programı kaldırmadan yaptım sadece The KMPlayer Setup Wizard'ı tıklıyorsunuz User define Setting sonra Next diyorsunuz ve Quality (3GHz) işaretleyip Next deyip kurulumu bitiriyorsunuz. Artık Windows 7 için Pixel sorunu falan yok, hepsi bu kadar herkese kolay gelsin. Tekrar teşekkür ederim H€LL kardeş saolasın.
al benden de o kadar bende kara kara düşünürken tesadüfen yazdıklarınızı gördüm ,eve gider gitmez dediğinizi deneyeceğim..dilerim olur çünkü ben genelde hep yüksek kalitede kurarım..inşallah yanlışlıkla düşük kalitede kurmuşumdur.neden kmplayer diyenler içinde :)