Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır win7 kullanıyorum ama pcde her zaman film izlemediğim için bu sorunu yeni farkettim vlc ve kmplayerdan film izlidiğim zaman görüntü kötü çıkıyor pixeller çok belli oluyo sanki 3gp formatında izliyormuşum gibi ama mediplayerda izlediğim zaman görüntü süper ama mediaplayerda her formatı desteklemiyor o yüzden film izlerken mediplayeri tercih etmiyorum diğer playerlarda görüntü kalitesi yüzünde izleyemiyorum xpde böyle bir sorun yoktu win7de karşılaştım sorun win7de mi yoksa programlar %100 uyumlu olmadığı için mi bu sorun yüzünden xpye geri dönmek istemiyorum
Win7 vlc , kmplayer pixel sorunu..? (ÇÖZÜLDÜ)
- 1
- 2
gomu indirip kurdum gomda dediğin gibi görüntü daha canlı fakat vlc ve kmplayerde niye böyle hala anlamadım ayarlarıyla oynadım biraz ama değişen bişey olmadı zaten xpde default ayarlarıyla kullanıyordum hiç bir sorun yoktu win7de niye böyle oldu anlamadım sanırım uyumluluk sorunu var
Monitörünüz kaç inc?
Düşük çözünürlüklü videoları, yüksek çözünürlüklü monitörlerde açıp tam ekran yapınca bu tip şeyler olabiliyor.
Monitörünüz yüksek çözünürlüklü ise , örneğin 22' ise 720p yada 1080p videolar deneyin birde.Birkez denedinizmi aşşağısını izleyemez duruma geliyor insan :)
Monitörünüz kaç inc?monitörüm 17" ama sorun inç yada filmin görüntü kalitesi değil aynı filmi mediaplayerda HD kalitesindeki gibi izlerken vlc ve kmplayer sanki internet üzerinden izlediğim .flv formatındaki gibi bi görüntü var sorun bu yani gomu kurdum onun görüntüsü fena deil yine mediaplayer kadar canlı değil ama vlc ve kmplayer gibide değil en azından uyumsuzlukla alakalı olduğunu tahmin ediyorum yada microsoftun mediplayerdan başka player kullanılmaması için yaptığı bi tekelleşme çalışması
Düşük çözünürlüklü videoları, yüksek çözünürlüklü monitörlerde açıp tam ekran yapınca bu tip şeyler olabiliyor.
Monitörünüz yüksek çözünürlüklü ise , örneğin 22' ise 720p yada 1080p videolar deneyin birde.Birkez denedinizmi aşşağısını izleyemez duruma geliyor insan :)Son Düzenleme: H€LL ~ 26 Eylül 2009 15:51
windows 7 de DX11 kalitesi var , siz diyorsunuz görünümünü xp den kötü yapıyor videolarda !!!!
ne kadar doğru bir düşünün isterseniz........
videolarınızın kalitesine bakın..sonra media playerinize laf atın..sonra da işletim sisteminize!
ben konusunda yazdıklarına bakarak bunları sölüyorum..fırça atmak gibi bir deyimi ben kendime veya size yakıştıramıyorum..siz ama kendinize yakıştırdınız sanırım..gereksiz hareketler gerçekten..
Konusunda win7 kötüdür xp daha kaliteli video göste'rir'.Denmemiş.Böyle oluyor.Neden şundanmı kaynaklanıyor yoksa diğer türlü mü gibisinden konuşmuş.Üzerine varırmışcasına konuşma yapmışsınız .Ünlemi bol bi şekilde.Şuna bakın buna bakın ona suç atın gibisinden konuşmuşsunuz.Sanki bi suç işlemiş.
windows 7 de DX11 kalitesi var , siz diyorsunuz görünümünü xp den kötü yapıyor videolarda !!!!ne dediğimi anlamamışsın bide üstüne ağzına geleni söylemişsin bi sövmediğin kalmış ne yazmışım bidaha oku mediplayerda görüntü kalitesi çok iyi ama diğer playerlarda görüntü kötü diyorum xpde bu sorun yoktu diyorum mediplayera laf atan yok zaten sorun diğer playerlarda ama asıl sorun onlardada değil çünkü xp üzerinde de ben bu programları kullandım görüntü kalitesi gayet iyidi aynı porgramlar win7de sanki 3gb formatında bi film izliyomuşum gibi şimdi sorun programdamı win7 demi bi daha düşün win7 fanatikiği yapmayın burda ben xp'nin görüntüsü daha iyi falan demiyorum uyumsuluk olabilir diyorum
ne kadar doğru bir düşünün isterseniz........
videolarınızın kalitesine bakın..sonra media playerinize laf atın..sonra da işletim sisteminize!Son Düzenleme: H€LL ~ 26 Eylül 2009 18:52
sonicc34 , kötü görünümlü bir video açın..o videoyu hem xp de hemde win7 de açın..arasında ki farklılıkları karşılaştırın , sonra gelip burada konuşun..!
dikkatli okuyun konuyu açan arkadaş , win7 nin videolarda ki görünümünün kötü olduğunu sanıyor ve xp ye geri dönmesi gerektiğini sölüyor..saçmalık dan başka bir şey değildir bu !
suç attığım falan yok..nasıl düşünürsen öle görürsün..
sonicc34 , kötü görünümlü bir video açın..o videoyu hem xp de hemde win7 de açın..arasında ki farklılıkları karşılaştırın , sonra gelip burada konuşun..!yaa kardeşim sende algılama sorunumu var win7'nin görüntüsüne kötü diyen kim kurduğum playerlarda bi uyumsuzluk var sanırım görüntü ondan kötü diyorum zaten mediplayerın görüntüsü süper kurduğum diğer playerlarda sorun var ama bu sorun xp yoktu dedim xp süper falan demiyorum zaten biraz düşünebilsen anlarsın win7 sevmiyo olsam niye kullanıyım akıl var mantık var ama sen bunu düşünemiyosun işte yazdığımı bile anlıyamıyosunki zaten niye tartışıyorum senle
dikkatli okuyun konuyu açan arkadaş , win7 nin videolarda ki görünümünün kötü olduğunu sanıyor ve xp ye geri dönmesi gerektiğini sölüyor..saçmalık dan başka bir şey değildir bu !
suç attığım falan yok..nasıl düşünürsen öle görürsün..Son Düzenleme: H€LL ~ 26 Eylül 2009 18:59
Hala daha aynı şeyi yapıyorsunuz.Xp de böyle win7 de böyle şu ii bu kötü.Ben xp win7 den iyi görüntü verio falan da demedim.Adam problem var böyle düşğnüyorum demiş.Problem nedir demiş.Ve xp ye geri dönmek istemiyorum demiş.
Ben gördüğümü düşünürüm.
acaba burada tam olarak nerde sorun var ?
ben sorun göremedim de ?
acaba burada tam olarak nerde sorun var ?sende sorun yok çünkü kullandığın playerlar farklı tekrar tekrar yazmaktan sıkıldım ama sonkez daha yazıcam win7ile birlikte gelen mediaplayer 12'nin görüntüsü çok iyi gom player kurdum sonicc34'ün tavsiyesi üzerine onunda görüntüsü güzel benim sorun vlc ve kmplayer ile bunların görüntüsü kötü filmde pixeller çok belli oluyo ama aynı filme mediplayer gomplayerda açınca sorun olmuyor şimdi anlatabildim mi? bu iki programda görüntü sorunu yaşıyorum ama daha önce xp kullanırken böyle bir sorun yaşamadım bu programlarla bende diyorumki acaba bi uyumsuzluk mu var sorun nerde yani
ben sorun göremedim de ?Son Düzenleme: H€LL ~ 26 Eylül 2009 19:25
HELL bazı video oynatıcılar diğerlrine göre daha pikselli gösterebiliyor.Daha önce ben de bi tane kurmuştum arkadaşın tavsiyesi üzerine senin problemi yaşamıştım.Bunun ayarı baz oynatıcılarda yapılabiliyor.Pixel keskinliği azaltılıyor.Daha smooth hale getirilebiliyor.Şu an kullanımı rahat olması ve kısayollarına alıştığım için ve çok fazla video formatı desteği nedeniyle gom player kullanıyorum.
Arkadaşım BsPlayer Kur Birde Bunu Dene KM Player'in uyumsuzluk problemi yok denedim...
yorumlar için sağolun arkadaşlar bsplayerda da sorun yok vlc ve kmplayer yerine gom ve bspalyera geçicem artık
Win 7 direcxt 11 olması ile video kalitesinin ne alakası var ? video hepsinde aynıdır görüntü sadece codeğe ve ek filtere ayarları ile değişir.Hiç laf ola beri gele.
Win7 de bu sorun var.Ben de km player düzgün iken vlc de aynı sorun var (görüntü piksel piksel,pul pul) ama suç win7'nin değil sorun kodeck kaynaklı.Ben ağırlıklı km player kullandığım için önemsemedim ama netten bir codek paketi kurmayı deneyin.Km player son sürüm mü yüklü? veya bendeki 32 bit,64 bit te mi sorun yapıyor acaba..
Km player kendi codecleri olduğu için ben codec paketi kurmadım,sistemde codec pack var ise,kaldırıp sadece kmplayer internal codeckleri ile deneyin..
Neten biraz baktımda vlc için çözüm yok gibi çıkış, renderını open Gl yapmak işe yarıyormuş ama görüntü kalitesi ciddi manada düşüyormuş.
Ama mesela bende kmplayrda sorun yok,onun ayarlarını kuracalayın birazcık...
farklı bir media player yüklemesine gerek yok..windows media player bile işinizi görür..bs player a gerek yok..
media player classic ve wmp ..sadece bu ikisi var ve izlemek istediğim video , film v.s hiç açmamışlığı olmadı..
vlc yi , uyumluluk modunda , windows 95 olarak çalıştırır mısınız, sonra da gözlemleyin sorununuz ile ilgili bir değişiklik olup olmadığını ?
ekleme : codec yüklü olmasa eğer videoyu açabilir miydi ???!
Arkadaş sorununu halletmiş yorum yazmanın bi anlamı olduğunu hiç sanmıyorum...
arkadaşlar tekrar sağolun yorumlar için kmplayerı kaldırıp tekrar kurdum kurarken recomended olarak 1ghz (görünyü kalitesi ile ilgili bişey sanırsam) geliyo ben onu 3ghz high quality (yüksek kalite) ayarladım görüntü düzeldi ama bs ve gom işimi görüyo zaten codec pack yüklemedim çünkü bu programlar zaten bir çok formatı destekliyor... tekrar teşekkürler yardımlarınız için
- 1
- 2